ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Ολική ανατροπή… και σκέτη απογοήτευση!

Το γράψαμε μέσα στην εβδομάδα και επιβεβαιωνόμαστε και σήμερα. Ο ΠΑΣ Λαμία είναι η μοναδική ομάδα στην SuperLeague 1, η οποία πληρώνει όλα της τα λάθη. Και τα πληρώνει με γκολ, ήττες και χαμένους βαθμούς. #slgr #ΠΑΣΛαμία #Ατρόμητος #πάλι_ήττα

Το γράψαμε μέσα στην εβδομάδα και επιβεβαιωνόμαστε και σήμερα. Ο ΠΑΣ Λαμία είναι η μοναδική ομάδα στην SuperLeague 1, η οποία πληρώνει όλα της τα λάθη. Και τα πληρώνει με γκολ, ήττες και χαμένους βαθμούς. #slgr #ΠΑΣΛαμία #Ατρόμητος #πάλι_ήττα

Στο πλαίσιο της 13ης εξ΄αναβολής αγωνιστικής της SuperLeague 1, ο ΠΑΣ Λαμία αγωνίστηκε στο γήπεδο του Περιστερίου με αντίπαλο τον Ατρόμητο του Νταμίρ Κάναντι.

Η Λαμία προηγήθηκε με τον Καραμάνο στο Περιστέρι, έφτασε κοντά στο 0-2 αλλά δύο λάθη έφτασαν στον Ατρόμητο όχι απλά να ισοφαρίσει με πέναλτι του Χριστοδουλόπουλου αλλά να πάρει και τη νίκη με ανατροπή όταν ο Σάλομον έκανε το τελικό 2-1.

Εξαιρετική εμφάνιση από τον Τζανδάρη και τον Ταϊρόν, γκολ μετά από έναν χρόνο για τον Καραμάνο.

Το ματς:

Το παιχνίδι ο Μιχάλης Γρηγορίου, ξεκίνησε με τον Μαρτίνεθ αριστερά στην άμυνα για πρώτη φορά, ενώ δεξιά ξεκίνησε ο Προβυδάκης. Στο κέντρο της άμυνα, οι Αντέτζο και Τζανετόπουλος, ενώ ο Μπεχαράνο και ο Τζανδάρης ήταν στα αμυντικά χαφ.

Πιο μπροστά τους ο Ταϊρόν ενώ αριστερά στην επίθεση ήταν ο Ρόμανιτς, δεξιά ο Ντέλετιτς και στην κορυφή ο Καραμάνος.

Η Λαμία με passing game προσπάθησε στα πρώτα λεπτά να απορροφήσει την πίεση ψηλά του Ατρομήτου. Από τα αριστερά η πρώτη ευκαιρία για τη Λαμία όταν ο Τζανδάρης πέρασε ωραία πάσα στον Ρόμανιτς, αυτός πάτησε περιοχή και με χαμηλή σέντρα προσπάθησε να βρει τον Καραμάνο, αλλά ο Στρούγγης πρόλαβε, έβαλε το πόδι του και έδιωξε σε κόρνερ. Το κόρνερ πέρασε, χωρίς να το εκμεταλλευτεί.

Ένα σουτ του Χριστοδουλόπουλου στο 5΄πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Επασί, ο οποίος έλεγχε την φάση.

«Έσπασε το ρόδι» ο Καραμάνος!

Πολύ ωραία ενέργεια για τη Λαμία και γκοοοοοοοολ. Ο Τζανδάρης έβγαλε καταπληκτική κάθετη πάσα στον Ταϊρόν στα αριστερά, αυτός προχώρησε, έβγαλε την πάσα στον Καραμάνο στην καρδιά της άμυνας του Ατρομήτου και αυτός με πλασέ έκανε το 0-1!

«Έσπασε το ρόδι» μετά από αρκετούς μήνες και από εκείνο το γκολ με τον Πανιώνιο και το 0-1 για τη Λαμία ο Τάσος Καραμάνος! Ένα γκολ το οποίο πανηγύρισαν σαν τρελοί όλοι στην ομάδα από τη Φθιώτιδα.

Απίστευτο πρώτο τέταρτο για Τζανδάρη, με δύο κάθετες πάσες, «κοψίματα» και γενικά πανταχού παρών, ενώ και ο Προβυδάκης ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισαν.

Μία ανάσα από το 0-2

Απίστευτη φάση και η Λαμία στο 20΄έφτασε μία ανάσα από το 0-2. Ο Ταϊρόν,  βρήκε υπέροχα τον Ντέλετιτς που έσκαψε τη μπάλα πάνω από τον Μανδά και πριν προλάβει να περάσει τη γραμμή έδιωξε αμυντικός του Ατρόμητου. Ο Φωτιάς περίμενε το VAR για να δει αν η μπάλα πέρασε τη γραμμή και τελικά έδειξε να συνεχιστεί ο αγώνας με εκτέλεση άουτ.

Το πρώτο μισάωρο κύλισε για τη Λαμία εξαιρετικά. Σε εκπληκτική κατάσταση σχεδόν όλη η ομάδα. Εξαιρετική εμφάνιση από Ταϊρόν, ο οποίος έδινε μαζί με τον Τζανδάρη, τις κάθετες πάσες και γενικότερα την εμπιστοσύνη στις μεταβιβάσεις που έλειπαν σε όλο τον πρώτο γύρο.

Πίεση ψηλά, σωστά μαρκαρίσματα και μείωση των λαθών αλλά και οι ωραίες συνεργασίες ήταν όλα αυτά τα στοιχεία που όχι μόνο είχαν δώσει το προβάδισμα στη Λαμία, αλλά της επέτρεπαν να το διατηρεί σχετικά εύκολα.

Η πίεση του Ατρομήτου

Ο Ατρόμητος από το 35΄και έπειτα άρχισε να πιέζει και δυστυχώς στο 36΄ο Προβυδάκης, μετά από τα δέκα καλά που έκανε, έκανε ένα κακό και αυτό ήταν πέναλτι πάνω στον Ραμπέγιο, στην άκρη της τελικής γραμμής και γενικά σε μία φάση που δεν χρειαζόταν να κάνει τίποτα. Όπως και να έχει, έκανε το πέναλτι, την εκτέλεση την ανέλαβε ο Χριστοδουλόπουλος και με πλασέ έφερε το ματς στα ίσια κάνοντας το 1-1 στο 37΄.

Πληρώνει όλα της τα λάθη…

Το γράψαμε μέσα στην εβδομάδα σε ένα άρθρο μας μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ. Η Λαμία είτε κάνει πολλά είτε κάνει λίγα λάθη… τα πληρώνει όλα! Κι΄όταν λέμε τα πληρώνει, εννοούμε με γκολ. Έτσι και στο Περιστέρι. Για 37΄η ομάδα ήταν αλάνθαστη και έφτανε ένα μόλις κακό μαρκάρισμα για να της φέρει την ισοφάριση.

Το ημίχρονο τελείωσε με τη Λαμία να σοκάρετε από την ισοφάριση με πέναλτι του Ατρομήτου, όμως είχε παρουσιάσει ένα εξαιρετικό πρόσωπο για τουλάχιστον 30 λεπτά και αυτό ήταν που κρατούσε για να οδηγηθεί στα αποδυτήρια.

Πράξη δεύτερη…

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε για τον Ατρόμητο με μία ακόμη αλλαγή, καθώς στη θέση του άφαντου Ενσικουλού πέρασε ο Τριμμάτης. Για τη Λαμία καμία αλλαγή, μιας και δεν υπήρχε και λόγος για να προχωρήσει ο Γρηγορίου σε κάποια διορθωτική κίνηση.

Στο 52΄πρώτη καλή φάση και ήταν για τη Λαμία. Ο Τζανδάρης, επέμεινε σε μία φαινομενικά χαμένη φάση, έκλεψε τη μπάλα, πάτησε περιοχή και από πλάγια θέση έκανε τη σέντρα σουτ αλλά ο Μανδάς μπλόκαρε εύκολα τη μπάλα.

Ωραία κίνηση από τον Ρόμανιτς, ο οποίος πήρε την πάσα από τον Ταϊρόν στα αριστερά, συνέκλινε προς το κέντρο, δοκίμασε το πόδι του με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δεξιό δοκάρι του Μανδά. Προσπαθούσε και στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου η Λαμία, να πιέσει, να αναπτυχθεί ορθολογικά και να βρει το δεύτερο γκολ της.

Τα κλεψίματα του Μαρτίνεθ

Μία ώρα αγώνα και ο Μαρτίνεθ αν και γενικά ήταν αθόρυβος, κατάφερε να φτάσει στα 5 κλεψίματα, πράγμα που χρειάζεται η ομάδα του. Η παρουσία του Ισπανού στο αριστερό άκρο, έφερε προβλήματα όσο αφορά την ανάπτυξη του Ατρομήτου ενώ ανάγκασε επί της ουσίας τον Κάναντι να κάνει την αλλαγή του άφαντου Ενσικουλού. Φάση για τους γηπεδούχους, με τον Χριστοδουλόπουλο να βρίσκεται σε θέση βολής, όμως έκανε το γνωστό «τσαφ» έπειτα από κεφαλιά γύρισμα του Αγκάγιεφ.

Στο 75΄κι΄ άλλη σέντρα σουτ για τη Λαμία, ο Ντέλετιτς αυτή τη φορά από τα δεξιά πέρασε τον Τομάσεβιτς, αλλά η προσπάθειά του σταμάτησε στα χέρια του Μανδά. Η πρώτη αλλαγή του Γρηγορίου ήταν να περάσει εκτός τον κουρασμένο Προβυδάκη και να περάσει τον Βλάχο στο δεξί άκρο, χωρίς να αλλάξει κάτι άλλο.

Πολύ καλή ευκαιρία ευκαιρία για τον Ατρόμητο, έπειτα από σέντρα του Τομάσεβιτς από τα αριστερά, ο Μανούσος με το γόνατο προσπάθησε να σκοράρει αλλά ευτυχώς η μπάλα πέρασε άουτ.

Κούραση μετά το 80΄…

Τα προβλήματα στη φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών του ΠΑΣ Λαμία είναι εμφανή σε όλα τα παιχνίδια. Σιγά σιγά αυτό βελτιώνεται, όμως στο σημερινό παιχνίδι από το 80΄και μετά άρχισε η κούραση να κάνει την εμφάνισή της. Η κούραση δυστυχώς συνοδεύεται και με λάθη και κακώς άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους και αυτά.

Σκέτη ξενέρα…

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, δυστυχώς ένα τέτοιο λάθος από τον Αραμπούλι, ο οποίος έδωσε τη μπάλα στον Σάλομον, αυτός προχώρησε και με δυνατό σουτ έκανε την ανατροπή πετυχαίνοντας το 2-1. Απίστευτο αυτό το πράγμα με τη Λαμία. Πληρώνει κάθε της λάθος. Δύο λάθη δύο γκολ, ενώ έχει προηγηθεί, ενώ παίζει καλύτερα. Από το 80΄και έπειτα οι παίκτες παρουσίαζαν σημάδια κούρασης.

Ολική ανατροπή και το 2-1 έμεινε έως το τέλος.

Πραγματικά απογοήτευση….

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Μανδάς, Στρούγγης, Γκαλβάο, Τομάσεβιτς, Κιβρακίδης, Σάλομον, Γκάλο, Ραμπέγιο, Χριστοδουλόπουλος, Ενσικουλού, Αγκάγιεφ

Αναπληρωματικοί: Θεοδωράκης, Νάτσος, Μανούσος, Χαρίσης, Μουνίθ, Γούτας, Νταβιώτης, Τριμμάτης, Μάτιτς

ΠΑΣ Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Επασί, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Μαρτίνεθ, Προβυδάκης, Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Ταϊρόν, Ρόμανιτς, Ντέλετιτς, Καραμάνος

Αναπληρωματικοί: Θεοδωρόπουλος, Βλάχος, Ζιούλης, Μπα, Σκόνδρας, Βασιλακάκης, Σαραμαντάς, Γκούγκα, Αραμπούλι

Διαβάστε επίσης

Back to top button