Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Κυριακόπουλος: «Θα πάρουμε την πρόκριση»

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του 3-2 του Αστέρα Τρίπολης στην Σκωτία απέναντι στην Χιμπέρνιαν, Γιώργος Κυριακόπουλος είναι πεπεισμένος πως η πρόκριση θα έρθει εντός έδρας.

Ο Γιώργος Κυριακόπουλος, ο οποίος πέτυχε τα δύο γκολ του Αστέρα Τρίπολης στην ήττα με σκορ 3-2 από τη Χιμπέρνιαν μίλησε για το ματς στη Σκωτία, αλλά και τον επαναληπτικό.

Αναλυτικά όσα είπε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ:

Για τα δύο γκολ:

«Στο πρώτο γκολ, σήκωσα το κεφάλι να δω αν είναι κάποιος συμπαίκτης μου στην περιοχή. Ήταν ο Μανιάς, αλλά σκέφτηκα ότι θα αιφνιδιάσω τον γκολκίπερ αν σουτάρω κι έτσι έγινε. Ήθελα να σκοράρω, αιφνιδίασα τον τερματοφύλακα και έστειλα τη μπάλα στα δίχτυα. Πιστεύω ότι είναι ένα προτέρημα μου να σουτάρω από μακρινή απόσταση, μου αρέσει να παίρνω ορισμένες πρωτοβουλίες και αυτό έκανα στο δεύτερο γκολ».

Για την ανατροπή του σκορ από 0-2 σε 3-2 υπέρ της Χιμπέρνιαν:

«Κάναμε τέλειο πρώτο ημίχρονο. Δεν είχαμε ρυθμό, μέσα από τα φιλικά δεν μπορείς να αποκτήσεις τον ρυθμό που θέλεις και αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο στο παιχνίδι και ήταν κάτι που φάνηκε στα τελευταία λεπτά. Όσο περνούσε η ώρα έβρισκε καλύτερο ρυθμό η Χιμπέρνιαν. Δεχθήκαμε ένα φθηνό γκολ και εκεί χάσαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού και ήταν λογικό να μας πιέσει η Χιμπέρνιαν. Στο δεύτερο γκολ παίζαμε με δέκα παίκτες, καθώς ήταν εκτός ο Ιγκλέσιας, ο οποίος είχε χτυπήσει, ενώ και στο τρίτο γκολ παίζαμε πάλι με δέκα παίκτες. Δεχθήκαμε πίεση, η Χιμπέρνιαν είχε ρυθμό από τα δύο προηγούμενα παιχνίδια της και τη βοηθούσε και ο κόσμος. Ηταν 15.000 στο γήπεδο. Δεν αντέξαμε την πίεση, αλλά στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού ανταποκριθήκαμε πολύ καλά. Υπάρχουν άλλα ενενήντα λεπτά και πιστεύω θα πάρουμε την πρόκριση».

Για τον επαναληπτικό στην Τρίπολη:

«Είναι καθαρά στο χέρι μας η πρόκριση παίζοντας στην έδρα μας. Σίγουρα θα είναι δύσκολος ο επαναληπτικός. Είχαμε πει ότι η κλήρωση δεν είναι εύκολη. Είναι δυνατή ομάδα η Χιμπέρνιαν, έχει έμπειρους παίκτες κι ένα σύστημα περίεργο, που δεν αντιμετωπίζουμε συχνά στο πρωτάθλημα. Έχει πολλά αμυντικά προβλήματα και κάναμε αρκετές φάσεις και στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο. Εκεί θα κοιτάξουμε να χτυπήσουμε και στο δεύτερο παιχνίδι. Η Χιμπέρνιαν έχει ποιότητα στο κέντρο και την επίθεση. Παίζει μεγάλο ρόλο να κρατήσουμε το μηδέν».

Για το στόχο να μπει ξανά στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ ο Αστέρας, όπως το 2014:

«Εννοείται ότι το ονειρευόμαστε. Ήμουν κι εγώ τότε στην ομάδα, αν και πολύ μικρός. Κοιτάμε το παιχνίδι της Πέμπτης, θέλουμε τον κόσμο να μας βοηθήσει και κοιτάμε να προχωράμε παιχνίδι με παιχνίδι».

Για τη θέση που προτιμάει να αγωνίζεται:

«Έχω παίξει και εξτρέμ και μπακ. Είναι δύσκολη ερώτηση. Το καλύτερο για έναν προπονητή είναι να χρησιμοποιεί έναν ποδοσφαιριστή και στις δύο θέσεις, αυτό είναι ευλογία. Πιστεύω ότι είναι καλύτερα στη θέση του μπακ, γιατί έρχεσαι από πίσω και βρίσκεις χώρους».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button