Με Σωκράτη βασικό πήρε το ντέρμπι η Αρσεναλ (vid)

Τσεχ και Λακαζέτ οι ήρωες για την Αρσεναλ στη φιλική νίκη επί της Τσέλσι.
Με βασικό τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο και ”ήρωες” τους Τσεχ και Λακαζέτ η Αρσεναλ κέρδισε την Τσέλσι στα πέναλτι (6-5) σε φιλικό που έγινε στο Δουβλίνο.
Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έδωσε με κεφαλιά προβάδισμα στους «μπλε» στο 5’, ωστόσο ο Πετρ Τσεχ απέκρουσε το πέναλτι του Άλβαρο Μοράτα στο πρώτο ημίχρονο και ο Αλεξάντρ Λακαζέτ ισοφάρισε 17 δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση των καθυστερήσεων του αγώνα.
Στα πέναλτι και οι δύο ομάδες ευστόχησαν στα πρώτα πέντε που εκτέλεσαν εκατέρωθεν, αλλά ο Τσεχ σταμάτησε την προσπάθεια του Ρούμπεν Λόφτους-Τσικ.
Οι συνθέσεις:
Άρσεναλ (Έμερι): Τσεχ, Μπεγερίν, Μουστάφι, Παπασταθόπουλος, Κολάσινατς, Γκεντουζί, Ελνενί, Ράμσεϊ, Εζίλ, Ομπαμεγιάνγκ, Μχιταριάν (έπαιξαν ως αλλαγή οι Σμιθ-Ρόου, Μέιτλαντ-Νάιλς, Νέλσον, Λακαζέτ και Τσέιμπερς).
Τσέλσι (Σάρι): Καμπαγέρο, Αθπιλικουέτα, Νταβίντ Λουίς, Ρούντιγκερ, Αλόνσο, Φάμπρεγας, Ζορζίνιο, Μπάρκλεϊ, Πέδρο, Μοράτα, Χάντσον-Οντόι (έπαιξαν ως αλλαγή οι Κρίστενσεν, Ντρίνκγουοτερ, Τζαπακόστα, Άμπραχαμ, Αμπαντού, Μόουζες, Έμερσον, Λόφτους-Τσικ, Μπακαγιόκο, Μπούλκα και Πιασόν).