FeaturedΑφιερώματαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Από τα «τσικό» της Λεβερκούζεν στη Λίβερπουλ και τον Πανιώνιο!(pics+vids)

Αυτός είναι ο Σαμέντ Γεσίλ για τον οποίο τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως ενδιαφέρεται ο ΠΑΣ Λαμία.

Το LamiaSports, όπως κάθε φορά άλλωστε που ακούγεται ή γράφετε κάποιος ποδοσφαιριστής για τον ΠΑΣ Λαμία, έχει ετοιμάσει ένα μικρό αφιέρωμα στον Σαμέντ Γεσίλ.

Ο Τουρκογερμανός επιθετικός, σύμφωνα με δημοσιεύματα απασχολεί τον ΠΑΣ και φέρεται πως ήδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες απόκτησής του.

Πιο κάτω θα δείτε ορισμένα από τα κατορθώματα του Γεσίλ για να έχετε μία πρώτη γεύση για τον ποδοσφαιριστή που ενδιαφέρεται η Λαμία.

Σαμέντ Γεσίλ

Ο Σαμέντ Γεσίλ γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου του 1994 στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Είναι 1,80 στο ύψος και έχει δύο εθνικότητες, την Γερμανική αλλά και την Τούρκικη. Η θέση που αγωνίζεται είναι ως κεντρικός φορ αλλά και ως περιφερειακός.

Ξεκίνησε την καριέρα του από τα «τσικό» της Μπάγερ Λεβερκούζεν. Έπαιξε ποδόσφαιρο σχεδόν σε όλα τα τμήματα της ομάδας από τη Γερμανία ενώ έπαιξε και ένα ματς στην Bundesliga με την πρώτη ομάδα.

Με την Κ17 της Μπάγερ έπαιξε 44 φορές έχοντας 37 γκολ και 3 ασίστς, ενώ με την Κ19 έπαιξε σε 30 ματς πέτυχε 21 γκολ και μοίρασε άλλα 5.

Στις 30 Αυγούστου του 2012 η Λίβερπουλ βγάζει από τα ταμεία της 1,7 εκατομμύρια λίρες και τα δίνει στη Λεβερκούζεν για να κάνει δικό της τον Γεσίλ. Έτσι, ο 25χρονος φορ αφήνει ο σπίτι του και μετακομίζει στην Αγγλία.

Με τα χρώματα της Λίβερπουλ αγωνίστηκε, αλλά μόλις 2 φορές. Παρόλο αυτά έπαιξε σε 20 παιχνίδια με την Κ23 της ομάδα από το Μέρσεσαϊντ, πετυχαίνοντας 6 γκολ ενώ μοίρασε και άλλα 3.

Η Λίβερπουλ αποφασίζει να τον δώσει δανεικό το 2015 στην ομάδα της Λουκέρνης στην Ελβετία με την συμπλήρωσε 16 παιχνίδια στη SuperLeague ενώ πέτυχε 1 γκολ και 2 ασίστς.

Τον Ιανουάριο του 2017 ήρθε στην ομάδα του Πανιωνίου, με την οποία έπαιξε σε 44 παιχνίδια, έβαλε 9 γκολ και μοίρασε άλλο ένα. Μάλιστα ήταν βασικός και στα δύο παιχνίδια της ομάδας από τη Νέα Σμύρνη με τον ΠΑΣ Λαμία για το πρωτάθλημα της SuperLeague.

Να πούμε επίσης πως ο Γεσίλ έχει πάρει δύο φορές το βραβείο του πρώτου σκόρερ στη Γερμανία, ενώ έχει παίξει σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της χώρας, μετρώντας 2 εμφανίσεις 3 γκολ με την Κ16, 22 εμφανίσεις και 20 γκολ με την Κ17, 3 εμφανίσεις με την Κ18 και 7 εμφανίσεις και 8 γκολ με την Κ19.

Συνολικά στην καριέρα του έχει αγωνιστεί σε 162 παιχνίδια, ενώ έχει πετύχει 77 γκολ και έχει μοιράσει 14 ασίστς.

Δείτε μερικές χρήσιμες πληροφορίες για τον Γεσίλ:

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button