Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Συμφωνία για την εξόφληση των διαιτητών – Με τη FIFA το Δ.Σ. της ΕΠΟ

Σε δόσεις θα πληρωθούν οι διαιτητές τα περσινά χρωστούμενα, όπως συμφώνησαν ΕΠΟ και Super League. Την Τετάρτη το Δ.Σ. της ομοσπονδίας, παρουσία της Επιτροπής Παρακολούθησης.

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Super League, Γιώργο Στράτο και τον γενικό διευθυντή του συνεταιρισμού, Βασίλη Γκαγκάτση, είχε την Τρίτη 29/8 ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος.

Κορυφαίο θέμα συζήτησης δεν ήταν άλλο από τα χρωστούμενα στους διαιτητές, στους οποίους οφείλονται χρήματα για ένα μεγάλο μέρος του περσινού πρωταθλήματος, καθώς και για τα πλέι οφ. Το συνολικό πόσο των οφειλομένων φέρεται να είναι γύρω στις 700 χιλ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, το ραντεβού πήγε πολύ καλά και επήλθε οριστική συμφωνία. Πηγές αναφέρουν ότι οι διαιτητές θα εξοφληθούν σε δόσεις και μάλιστα όχι σε μεγάλο βάθος χρόνου αλλά μέσα στους επόμενους 2-3 μήνες.

Από εκεί και πέρα, την Τετάρτη 30/8 συνεδριάζει για πρώτη –ουσιαστικά- φορά το νέο Δ.Σ. της ΕΠΟ, παρουσία μάλιστα των μελών της Επιτροπής Παρακολούθησης που έχει διορίσει η FIFA για να συμβουλεύει, να υποβοηθά και να εποπτεύει το έργο της νέας διοίκησης.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, είναι:

Α) Συγκρότηση επιτροπών (θα είναι σαφώς λιγότερες σε σχέση με το παρελθόν όπου υπήρχαν δεκάδες επιτροπές για να βολεύονται οι πρόεδροι των ΕΠΣ).

Β) Επικύρωση της τροποποίησης του πειθαρχικού κώδικα (στο σημείο όπου διορθώθηκε η αβλεψία να μην προβλέπονται ποινές για επεισόδια στις κερκίδες).

Γ) Παράταση μεταγραφικής περιόδου για άνεργους ποδοσφαιριστές.

Δ) Εκλογή εκπροσώπων της ΕΠΟ στα Δ.Σ. της Super League και της Football League.

Ε) Στελέχωση της Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών με δικαστές.

Στ) Αρμοδιότητες της Επιτροπής Παρακολούθησης.

πηγή: sdna

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button