Άλλα αθλήματα

Ξεπέρασε την κρίση ο Λάουντα!

Ο 69χρονος Λάουντα εμφάνισε σοβαρές επιπλοκές λίγες ημέρες μετά τη μεταμόσχευση νέου πνεύμονα, τώρα όμως είναι καλύτερα και ξεκίνησε τις φυσιοθεραπείες.

Άλλον έναν σκόπελο στον δύσκολο δρόμο προς την αποκατάσταση της υγείας του ξεπέρασε ο Νίκι Λάουντα. Το ειδησεογραφικό περιοδικό Οsterreich αναφέρει, ότι πριν λίγες ημέρες εμφάνισε ο 69χρονος επιπλοκές και οι γιατροί χαρακτήρισαν την κατάστασή του ως «σοβαρή», ωστόσο ξεπέρασε το συγκεκριμένο πρόβλημα και επανήλθε στη διαδικασία ανάρρωσης μετά τη μεταμόσχευση νέου πνεύμονα.

Ο Λάουντα αναπνέει πλέον μόνος του χωρίς μηχανική υποστήριξη και επικοινωνεί κανονικά με το περιβάλλον του, ενώ ξεκίνησε ήδη τις φυσιοθεραπείες. Σύμφωνα με το δημοσίευμα «η σύντομη κρίση ξεπεράστηκε πλήρως» και οι γιατροί έχουν την κατάσταση «υπό απόλυτο έλεγχο», αν και ο ασθενής παραμένει ακόμη στην εντατική.

Η μεταμόσχευση του πνεύμονα έγινε εσπευσμένα στον Αυστριακό τρεις φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Formula 1, καθώς του απέμεναν μόνον λίγες ημέρες ή εβδομάδες ζωής. Οι γιατροί είναι πολύ ευχαριστημένοι από την πορεία της αποθεραπείας του, τονίζουν όμως ότι αυτή θα διαρκέσει αρκετά. Για την ημέρα μετά αποκάλυψε ο καθηγητής Βάλτερ Κλεπέτκο, που χειρούργησε τον Λάουντα, ότι «οι μελλοντικές του δραστηριότητες δεν θα διαφέρουν ουσιαστικά από τις μέχρι τώρα. Αναμένουμε, ότι θα μπορέσει να επιστρέψει σε μία φυσιολογική για τον ίδιο ζωή».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button