Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Μαουρίσιο: «Οι αντίπαλοί μας προτιμούν να κερδίζουν εκτός γηπέδου»

Ο Μαουρίσιο με δηλώσεις του στην Ρωσία αναφέρθηκε στα τεκταινόμενα του ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, τον Ιβάν Σαββίδη και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά όσα είπε στην Sport Express ο παίκτης του ΠΑΟΚ:

Η έκβαση του πρωταθλήματος κρινόταν την Κυριακή. Αν κερδίζαμε, θα περνούσαμε μπροστά μερικές αγωνιστικές πριν το τέλος. Το γκολ που πετύχαμε ήταν απολύτως καθαρό. Το παραδέχτηκαν και οι διαιτητές, αλλά αργότερα ακύρωσαν την απόφασή τους».

Για το ότι ο Μίχελ ισχυρίστηκε ότι άλλαξε η απόφαση λόγω πιέσεων από παίκτες της ΑΕΚ: «Ακριβώς. Αρχικά οι διαιτητές κατευθύνθηκαν προς τη σέντρα, αναγνωρίζοντας ότι το γκολ ήταν έγκυρο. Ήμασταν τόσο ευτυχισμένοι που σκοράραμε στο τελευταίο λεπτό και είχαμε αρχίσει να πανηγυρίζουμε. Όλοι οι παίκτες της ΑΕΚ κατευθύνθηκαν προς τον διαιτητή. Δεν ξέρω τι του είπαν, αλλά άλλαξε αμέσως την απόφασή του. Δεν καταλάβαμε γιατί, γιατί είναι απίθανο να αλλάξεις απόφαση αμέσως χωρίς να δεις ριπλέι».

Για τις αναφορές στο φύλλο αγώνα για απειλές προς τον διαιτητή: «Δεν το είδα αυτό. Θα δούμε τι θα αποφασίσει το δικαστήριο. Ίσως στην διαδικασία αλλάξει την κατάθεσή του, όπως έκανε και στο γήπεδο».

Για το αν περιμένει δίκαιη απόφαση λόγω της ανάμιξης της ΦΙΦΑ: «Ξέρετε, είμαι μόνο έξι μήνες στην Ελλάδα. Σε αυτό το διάστημα συνάντησα πολλά πράγματα για πρώτη φορά στη ζωή μου. Είναι παράξενο όταν μία ολόκληρη ομάδα δεν θέλει να τελειώσει τον αγώνα. Πρέπει να περιμένουμε την απόφαση. Μόνο που δείξαμε ήδη σε όλη την Ελλάδα ότι αν όλα κρίνονταν στο γήπεδο, 11 εναντίον 11, ο ΠΑΟΚ θα τα είχε κάνει όλα. Μετά από πολλά χρόνια, υπό την ηγεσία του Ιβάν Σαββίδη, ο σύλλογός μας άρχισε να κερδίζει τον σεβασμό. Οι άλλες ομάδες, ειδικά της Αθήνας, δεν θέλουν έναν δυνατό αντίπαλο από τον Βορρά».

Για το πώς κατάλαβε σε έξι μήνες στην Ελλάδα ότι διαιτητές και αθηναϊκές ομάδες καθορίζουν τις αποφάσεις της ομοσπονδίας: «Πρώτη φορά συναντάω τέτοιες συνθήκες. Στην Ρωσία είδα πολλά αλλά ποτέ ένας διαιτητής να αλλάζει απόφαση μετά από συνομιλία με τους παίκτες του αντιπάλου. Αυτό είναι απίστευτο, λάθος και δεν έχει καμία σχέση με το ποδόσφαιρο. Καταλάβαμε αμέσως ότι αυτό είναι ένα είδος πολιτικής συνομωσίας απέναντι στις ομάδες και τον κόσμο που θέλει να δει ένα καλό παιχνίδι. Αν το ελληνικό πρωτάθλημα θέλει να αναπτυχθεί, αυτά πρέπει να εξαλειφθούν, αλλιώς το ποδόσφαιρο θα πεθάνει».

Για το τι άλλο έχει δει στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Μερικές φορές μας σφύριζαν δίκαια, αλλά υπήρχαν παράξενες καταστάσεις. Εδώ, πολλές φορές υπάρχουν διαφορετικά στάνταρ στην διαιτησία. Στην Ρωσία γινόταν επίσης αυτό, αλλά η κλίμακα δεν συγκρίνεται με την Ελλάδα. Για πρώτη φορά στη ζωή μου, είδα διαιτητή να συμπεριφέρεται τόσο ξεδιάντροπα».

Για το γεγονός ότι το διαδίκτυο έχει κατακλυστεί από τις φωτογραφίες του Ιβάν Σαββίδη με όπλο στον αγωνιστικό χώρο: «Οι άνθρωποι μπήκαν μέσα στο γήπεδο όχι για να χτυπήσουν ή να σκοτώσουν τον διαιτητή. Ο πρόεδρός μας έφερε όπλο και έχει άδεια γι’ αυτό. Εδώ και έξι μήνες μιλάω συχνά μαζί του, αλλά έχουμε συναντηθεί και στην Ρωσία. Είμαι 100% σίγουρος για τον Σαββίδη. Είναι καλός άνθρωπος, στηρίζει την ομάδα με όλες του τις δυνάμεις και κάνει τα πάντα για τον κόσμο. Ήταν πολύ θυμωμένος με τους διαιτητές, γιατί δεν ήταν πρώτη φορά που αδικούνταν η ομάδα μας. Οι άνθρωποι της ομοσπονδίας απλά δεν θέλουν ο ΠΑΟΚ να πάρει το πρωτάθλημα, αλλά πιστεύω ότι η ΦΙΦΑ θα διευθετήσει την κατάσταση. Μετά από το ματς της Κυριακής πολλές λανθασμένες πληροφορίες εμφανίστηκαν στην Ρωσία. Έχουμε πολύ καλή ομάδα και αρκετή δύναμη και αυτοπεποίθηση για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Όμως οι αντίπαλοί μας προσπαθούν να κερδίσουν εκτός γηπέδου. Είναι πιο εύκολο να μας ”σκοτώσουν” παρά να μας βάλουν γκολ. Όλοι είναι συνηθισμένοι σε τέτοια αδικία και αυτοί που αναζητούν την τιμιότητα βρίσκουν αντιπάλους. Όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά και στη ζωή».

Για το αν θεωρεί λάθος την μετακόμισή του στην Ζενίτ: «Είχα πολλές επιλογές, αλλά μόνο η προσφορά της Ζενίτ ήταν συγκεκριμένη. Κανένας άλλος δεν ήρθε με έτοιμο συμβόλαιο, χωρίς συγκεκριμένο ενδιαφέρον δεν υπάρχει αξία. Για τον ίδιο λόγο διάλεξα τον ΠΑΟΚ. Προσφέρθηκαν καλές συνθήκες σε εμένα και την οικογένειά μου. Χρειαζόμουν αλλαγή και χαίρομαι που τώρα παίζω στην Θεσσαλονίκη».

Για το αν η σχέση του με τον Ραζβάν Λουτσέσκου είναι καλύτερη απ’ ότι με τον πατέρα του: «Ναι, είμαι ευτυχισμένος εδώ. Όταν γνωρίστηκα με τον κόουτς, μου είπε: ”Ο πατέρας μου λέει καλά λόγια για σένα!” (σ.σ.: γελάει). Ο Μιρτσέα προσωπικά με είχε βγάλει εκτός ομάδας! Μουρμούρισα απαντώντας: ”Ευχαριστώ κόουτς, θα παίξω το καλύτερο ποδόσφαιρό μου” (σ.σ.: γελάει). Σχεδόν άμεσα έγινα βασικός και αυτούς τους μήνες χτίσαμε μία άριστη σχέση. Πλησιάζω τα 30 και έχω καταλάβει ότι στη ζωή κάθε εξέλιξη είναι πιθανή. Είναι απαραίτητο να κοιτάς μόνο μπροστά και ποτέ πίσω».

Για το αν παρακολουθεί το ρωσικό πρωτάθλημα: «Φυσικά, πολλοί φίλοι μου μένουν στο Γκρόζνι, λιγότεροι στην Αγία Πετρούπολη. Μετά από οκτώ χρόνια στην Ρωσία είναι σαν δεύτερο σπίτι για την οικογένειά μου. Επικοινωνώ με τον Γιούρι Λοντίγκιν, μπορούσε να έρθει στον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι, αλλα δεν έγινε. Μακάρι να παίξουμε μαζί στη Θεσσαλονίκη».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button