Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Κρόος: «Ανοησίες οι δηλώσεις Οζίλ για ρατσισμό»

Ο Γερμανός μέσος Τόνι Κρόος, άσκησε κριτική στον πρώην συμπαίκτη του στην εθνική ομάδα,  Μεσούτ Οζίλ, για τον τρόπο με τον οποίο ανακοίνωσε τη διεθνή αποχώρησή του, εξαιτίας  «ρατσιστικής επίθεσης» , σημειώνοντας ότι ο παίκτης της Άρσεναλ είπε «ανοησίες».

Ο 29χρονος Όζιλ ανακοίνωσε τη διεθνή αποχώρησή του τον Ιούλιο, αφού η Γερμανία αποκλείστηκε στη τη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Ρωσία. Είπε ότι αντιμετώπισε «ρατσισμό και ασέβεια» λόγω της τουρκικής καταγωγής του.

«Βασικά ο Μεσούτ είναι ένας αξιόλογος διεθνής και ως παίκτης άξιζε μια καλύτερη αναχώρηση», ανέφερε ο Κρόος στην εφημερίδα Bild σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σήμερα. «Αλλά ο τρόπος με τον οποίο παραιτήθηκε δεν ήταν καλός».

Ο Οζίλ ήταν βασικό μέλος της ομάδας που κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας το 2014 και ψηφίστηκε ως «παίκτης της χρονιάς» πέντε φορές από το 2011. Αλλά δέχθηκε έντονη κριτική  για την φωτογραφία του με τον Τούρκο Πρόεδρο Τάγιϊπ Ερντογάν τον Μάιο και για τις εμφανίσεις του στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία. Στην δήλωση αποχώρησής του τον περασμένο μήνα, ο Οζίλ κατηγόρησε επίσης τη γερμανική ομοσπονδία ότι δεν κατάφερε να τον υποστηρίξει.

«Μέρη της δήλωσής του που ορθώς  ανέφερε δυστυχώς επισκιάζονται από το σημαντικά υψηλότερο ποσοστό ανοησίας», ανέφερε ο Κρόος. «Νομίζω ότι γνωρίζει πολύ καλά ότι ο ρατσισμός στην εθνική ομάδα και το DFB δεν υπάρχουν».

Ο 28χρονος Κρόος, ο οποίος κέρδισε τους τρεις τελευταίους τίτλους του Champions League με την Ρεάλ Μαδρίτης, δήλωσε ότι δεν σχεδιάζει να ακολουθήσει τον Οζίλ στη διεθνή αποχώρηση μετά την αποτυχία του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Θα συνεχίσω προς το Euro 2020 και έχω θέσει τον εαυτό μου στο στόχο να είναι πολύ πιο επιτυχημένος εκεί απ’ ό,τι στο πρόσφατο παρελθόν», δήλωσε ο Κρόος. «Είχα μια καλή ομιλία με τον προπονητή εθνικής ομάδας Γιοακίμ Λεβ. Θα βρούμε λύσεις μαζί για να μπορώ να κάνω ένα διάλειμμα».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button