Άλλα αθλήματα

«Αφήνει τα παρκέ» ο Ναβάρο!

Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο αποφάσισε να βάλει τέλος στην μεγάλη του καριέρα και ετοιμάζεται να αναλάβει ρόλο στη διοίκηση της αγαπημένης του Μπαρτσελόνα.

Οι φήμες είχαν… οργιάσει το τελευταίο διάστημα όμως όλα έγιναν επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής: Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση μετά από 20 χρόνια γεμάτα επιτυχίες και τίτλους σε συλλογικό και διεθνές επίπεδο, με την αποχώρησή του από τα παρκέ να συνδυάζεται με την ταυτόχρονη πρόσληψή του στο διοικητικό επιτελείο των Καταλανών.

Ο ρόλος του θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες σε ειδική συνέντευξη Tύπου, ενώ η Μπάρτσα τον ευχαρίστησε μέσω ανακοίνωσης για την σπουδαία συνεισφορά του στον σύλλογο. Άλλωστε, ο Ναβάρο αποχαιρετά την πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα έχοντας κατακτήσει 35 τίτλους, ενώ η απόσυρσή του από τα παρκέ τερματίζει και ένα σπουδαίο κεφάλαιο στην Εθνική Ισπανίας, με την οποία κατέκτησε δύο χρυσά (2009, 2011), δύο ασημένια (2003, 2007) και δύο χάλκινα μετάλλια (2001, 2017) σε Eurobasket, καθώς και το Παγκόσμιο του 2006.

Εκτός των άλλων σπουδαίων επιτευγμάτων του, ο Ναβάρο (που αγωνίστηκε και στο ΝΒΑ την σεζόν 2007/2008) κατέκτησε δύο φορές τον τίτλο της Euroleague (2003, 2010) και το βραβείο του MVP σε Regular Season (2009) και Final Four (2010), ενώ ολοκλήρωσε την καριέρα του έχοντας το όνομά του στην πρώτη θέση των περισσότερων παιχνιδιών, πόντων, τριπόντων, καλαθιών αλλά και βαθμών στο ranking στην ιστορία της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης!

πηγή: sdna

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button