Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε Μπέντο για τέσσερα χρόνια

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε, όπως αναμενόταν από χθες, τον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, Πάουλο Μπέντο ως νέο ομοσπονδικό  τεχνικό της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου. Την ανακοίνωση η ομοσπονδία της Νότιας Κορέας (KFA) έκανε στην έδρα της στη Σεούλ, προσθέτοντας ότι ο 49χρονος προπονητής υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο, προκειμένου να οδηγήσει την εθνική ομάδα  στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ.

Ο Κιμ Παν-Γκον, επικεφαλής της επιτροπής επιλογής της KFA για τους προπονητές της εθνικής ομάδας, δήλωσε ότι ο Μπέντο, επελέγη από τη σχετική λίστα , πιστεύοντας  ότι θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του κορεατικού ποδοσφαίρου.

«Ο Μπέντο είναι κατάλληλος για το ποδόσφαιρο της Νότιας Κορέας καθώς προωθεί ένα πιεστικό στυλ παιχνιδιού που δεν επιτρέπει στους αντιπάλους να κάνουν τις επιθέσεις τους και επίσης καταπνίγει αντεπιθέσεις», δήλωσε ο Κίμ. Πρόσθεσε ότι η επιτροπή βλέπει  τον Μπέντο ως προπονητή που αποπνέει «χάρισμα, επαγγελματισμό, πάθος και εμπιστοσύνη».

Το πρώτο σημαντικό έργο του Μπέντο θα είναι να κερδίσει το πρώτο Ασιατικό Κύπελλο της Νότιας Κορέας από το 1960, με το τουρνουά να διεξάγεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τον Ιανουάριο. Στη συνέχεια, θα πρέπει να προετοιμάσει την εθνική ομάδα για τα προκριματικά του  Μουντιάλ 2022.

Ο Μπέντο θα αντικαταστήσει τον  Σιν Τάε Γιονγκ, ο οποίος ανέλαβε την εθνική ομάδα στο τέλος της πορείας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 και του οποίου το συμβόλαιο έληξε τον περασμένο μήνα. Είχε διαδεχθεί τον Γερμανό Ούβε Στίλικε, μετά  από μια σειρά κακών αποτελεσμάτων που άφησαν τις πιθανότητες της Κορέας να προκριθεί στη Ρωσία να κρέμεται σε μία κλωστή.

Ο Μπέντο θα ξεκινήσει την διαδρομή του στον πάγκο της Νότιας Κορέας, στα φιλικα εναντίον της Κόστα Ρίκα και της Χιλής τον επόμενο μήνα.

Ο 49χρονος Ποροτγάλος προπονητής, άρχισε την καριέρα του  από την Σπόρτινγκ και κέρδισε δύο τίτλους πρωταθλήματος πριν φτάσει στην εθνική ομάδα της Πορτογαλίας το 2010, από την οποία απολύθηκε το 2016. Ακολούθησε η Κρουζέιρο, ο Ολυμπιακός και η κινέζικη Τσονγκινγκ Λιφάν. Στην Κίνα έφτασε το Δεκέμβριο, αλλά απολύθηκε τον περασμένο μήνα με την ομάδα να βρίσκεται 12η στην κατάταξη πρωταθλήματος και εκτός Κυπέλλου.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button