Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Πρεμιέρα στη σκιά της γέφυρας Μοράντι

Στη σκιά της τραγωδίας από την κατάρρευση της γέφυρας Μοράντι στη Γένοβα, που είχε ως τραγική συνέπεια τον θάνατο 38 ανθρώπων, ξεκινάει αύριο η ιταλική Serie Α.

Σαμπντόρια-Φιορεντίνα και Μίλαν-Τζένοα αναβλήθηκαν, αφού οι δύο ομάδες της Γένοβα, Σαμπντόρια και Τζένοα, είχαν κάνει σχετικό αίτημα. Στις υπόλοιπες συναντήσεις αποφασίστηκε να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή, ενώ όλοι παίκτες των ομάδων θα αγωνιστούν φορώντας μαύρο περιβραχιόνιο.

Δίχως άλλο η μετακίνηση του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Γιουβέντους, η επιστροφή του Κάρλο Αντσελότι …σπίτι και ο γυρισμός της Πάρμα στην κορυφαία κατηγορία, μόλις τρία χρόνια μετά την πτώχευσή της, κάνουν τη σεζόν της Serie A μία από τις πιο αναμενόμενες τα τελευταία χρόνια, δημιουργώντας την αίσθηση ότι μπορεί να ξανακερδίσει κάποια από τα παλιά γοητεία της.

Η Ιταλία έτσι κι αλλιώς επιστρέφει με τέσσερις ομάδες στο στάδιο των ομίλων του Champions League αυτή τη σεζόν, αν και αυτό οφείλεται στην UEFA και όχι σε σημαντική βελτίωση στις επιδόσεις των συλλόγων της Serie A.

Πάνω απ ‘όλα, υπάρχει μια ελπίδα ότι η Serie A θα συνεχίσει εκεί που έπαψε την περασμένη σεζόν, με τη Νάπολι (του Κάρλο Αντσελότι πλέον) να κινείται όλο και πιο κοντά στο τέλος της πρόσφατης κυριαρχίας της Γιουβέντους, που έχει κερδίσει επτά διαδοχικούς τίτλους.

Την περασμένη σεζόν, η Serie A ήταν το μόνο από τα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα , που παρουσίασε έναν γνήσιο ανταγωνισμό για τον τίτλο, με το γενναίο εγχείρημα της Νάπολι τελικά να τελειώνει δύο γύρους από το τέλος.

Η Νάπολι αποφάσισε να πάρει Αντσολότι, προκειμένου να αντικαταστήσει τον Μαουρίτσιο Σαρι που πήγε στην Τσέλσι. Έχοντας κερδίσει το πρωτάθλημα στη Γαλλία, την Αγγλία και τη Γερμανία και το Champions League με την Ρεάλ Μαδρίτης, ο Αντσελότι είναι έτοιμος ξανά για την πρόκληση της Serie A. Ο Αντσελότι, ο οποίος κέρδισε επίσης το ιταλικό πρωτάθλημα με την Μίλαν, φάνηκε πιο άνετα στις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, όπου οι έδειχναν αρκετά πιο εγγυημένοι, αλλά έχει πλέον δελεαστεί σε τη Νάπολι, που τελευταία κατέκτησε τον τίτλο της Serie A το 1990. Η Νάπολι έχει χάσει τον Ζορζίνιο, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της ομάδας παραμένει άθικτο και υπάρχουν ελπίδες ότι ακόμα και αν η ομάδα του δεν είναι τόσο εντυπωσιακή ως προς το θέαμα που μπορεί να προσφέρει, ο Aντσελότι μπορεί να προσφέρει το «ένστικτο του δολοφόνου» που έλειπε κάτω από τον Σάρι.

Η Γιουβέντους έκανε το Colpo Grosso του καλοκαιριού με την υπογραφή του 33χρονου Ρονάλντο, ο οποίος, όπως και ο ίδιος ο σύλλογος του Τορίνο, δεν δείχνει κανένα σημάδι ανάπαυσης στις δάφνες του. «Θα αποδείξω ότι είμαι κορυφαίος παίκτης», δήλωσε ο Ρονάλντο, ο οποίος θα κάνει αύριο το απόγευμα το ντεμπούτο του στη Βερόνα απέναντι στην Κιέβο, στο παιχνίδι που ανοίγει την σεζόν. «Είμαι πολύ φιλόδοξος και μου αρέσουν οι προκλήσεις».
Η ομάδα του Τορίνο απέκτησε ξανά τον Λεονάρντο Μπονούτσι, ένα χρόνο μετά την αποχώρησή του για τη Μίλαν, για να επαναδημιουργήσει την αποκαλούμενη άμυνα BBC, με τον 37χρονο Μπαρτζάλι και τον Κιελίνι.

Η πρωτεύουσα ελπίζει επίσης να ανοίξει άλλη πρόκληση αυτή τη σεζόν, αν και η Ρόμα του Κώστα Μανωλά, τρίτη την περασμένη σεζόν , πούλησε για άλλη μια φορά έναν κορυφαίο παίκτη με τον τερματοφύλακα Άλισον να μετακομίζει στο Λίβερπουλ, όπως έκανε ο Μοχάμεντ Σαλάχ πριν από ένα χρόνο.
Η Λάτσιο, από την άλλη πλευρά, κατόρθωσε να διατηρήσει τον μέσο Σεργκέι Μιλινκόβιτς-Σάβιτς, μια πολύ αναγκαία ώθηση μετά τη αποτυχία της να προκριθεί στο Champions League.

Οι δύο ομάδες του Μιλάνου αναμένουν επίσης να έχουν λόγο. Η Ιντερ, η οποία οδήγησε την κούρασα τίτλου έως τον περασμένο Δεκέμβριο, κάνει έντονη προσπάθειά να ξεκινήσει μια σοβαρή πρόκληση αυτή τη σεζόν, αποκτώντας τον Βέγο μέσο Ράντζα Ναϊνγκγκολάν και τον 20χρονο Αργεντινό Λαουτάουρο Μαρτίνες. «Είμαι ήδη πολύ ευχαριστημένος με αυτό που έχω στη διάθεσή μου», είπε ο προπονητής της Ιντερ, Λουτσιάνο Σπαλέτι.
Οι γείτονες της Μίλαν, εν τω μεταξύ, απέκτησαν ως δανεικό από την Γιουβέντους Γκονσάλο Ιγκουαίν και παραμένει να διαπιστωθεί αν η φλογερή και εμπνευσμένη ηγεσία του Τζενάρο Γκατούζο μπορεί να ξεπεράσει τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας.

Στο άλλο άκρο του πίνακα, η Πάρμα επιστρέφει στην κορυφαία κατηγορία, μόλις τρία χρόνια μετά την πτώχευση. Έχοντας ξεκινήσει ξανά από την Serie D, οι πρώην νικητές του κυπέλλου UEFA Cup και του Κυπέλλου Κυπέλούχων, κέρδισαν τρεις διαδοχικές ανόδους.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:
Σάββατο 18/8
Κιέβο-Γιουβέντους
Λάτσιο-Νάπολι
Τορίνο-Ρόμα

Κυριακή 19/8
Μπολόνια-Σπαλ
Εμπολι-Κάλιαρι
Μίλαν-Τζένοα αναβλήθηκε
Πάρμα-Ουντινέζε
Σαμπντόρια-Φιορεντίνα αναβλήθηκε
Σασουόλο-Ιντερ

Δευτέρα 20/8
Αταλάντα-Φροζινόνε

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button