Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

60 χρόνια Α’ Εθνική: Σαν σήμερα 10 Οκτωβρίου

Το "Σαν σήμερα" της Super League...

Το “Σαν σήμερα” της Super League…

1968
Γεννιέται στην Αλεξανδρούπολη ο διεθνής αμυντικός Μαρίνος Ουζουνίδης, που κατέκτησε δύο πρωταθλήματα με τον Παναθηναϊκό. Έκανε ντεμπούτο με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς πριν κλείσει τα 18 χρόνια του. Έπαιξε σε 293 αγώνες στην κατηγορία και πέτυχε 23 γκολ.

1971
Συναρπαστικό είναι το ντέρμπι των αιωνίων στη Λεωφόρο. Ο Ολυμπιακός προηγείται με πέναλτι του Πέτρου Καραβίτη στο 19’, ο Αντώνης Αντωνιάδης ισοφαρίζει στο 59’, ενώ στο 64’ αποβάλλονται ο Γιάννης Τομαράς και ο Ιβ Τριαντάφυλλος. Πάλι ο Αντωνιάδης σκοράρει στο 65’ αλλά ισοφαρίζει ο Παμπουλής στο 68’. Οι γηπεδούχοι παίρνουν τη νίκη με γκολ του Σάκη Κουβά στο 78’.

1991
Επισημοποιείται η συνεργασία της ΠΑΕ Ξάνθης με την αυτοκινητοβιομηχανία Skoda και πλέον η ομάδα αποκτά νέο όνομα. Μάλιστα δεν αποτελεί απλά χορηγό, αλλά αλλάζει επίσημα μέσω πρωτοδικείου η ονομασία της ομάδας σε ΠΑΕ Skoda Ξάνθη.

2012
Η ΑΕΚ προσλαμβάνει τον Έβαλντ Λίνεν μετά από το άσχημο ξεκίνημά της, καθώς δεν σε έξι παιχνίδια έχει μόνο δύο βαθμούς. Ο Γερμανός με σημαντική θητεία στον Πανιώνιο και σύντομο πέρασμα από τον Ολυμπιακό,  απομακρύνθηκε δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος της χειρότερης σεζόν στην ιστορία της ΑΕΚ, που συνοδεύτηκε από τον υποβιβασμό.

Διαβάστε επίσης

Back to top button