Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Γοδίν: «Στηρίζουμε την παρέμβαση FIFA στην AUF»

Ο αρχηγός της Ουρουγουάης Ντιέγκο Γοδίν, δήλωσε ότι η εθνική ομάδα υποστήριξε την παρέμβαση της FIFA στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας (AUF) και τόνισε ότι η αναθεώρηση των συμβάσεων που υπέγραψε η AUF σύλλογος ήταν «απαραίτητη».

Η FIFA  έκανε γνωστό την Τρίτη ότι θα αναλάβει την καθημερινή λειτουργία της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Ουρουγουάης και θα εξασφαλίσει ελεύθερες και δίκαιες εκλογές μέχρι τον επόμενο Φεβρουάριο.

Ο κεντρικός αμυντικός Γοδίν, ο οποίος ήταν αρχηγός της εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία, δήλωσε ότι οι διεθνείς ποδοσφαιριστές υποστήριξαν ρητά» μια απόφαση που ήταν απαραίτητη για να «φέρει στην AUF αρχές της «διαφάνειας, της δημοκρατίας και της πολυφωνίας».

«Είναι καιρός για το ποδόσφαιρο στην Ουρουγουάη να διεξάγεται από τη βούληση όλων όσων εμπλέκονται και όχι από εξωτερικές πιέσεις που εξυπηρετούν τα συμφέροντα τρίτων», ανέφερε ο αμυντικός του Ατλέτικο Μαδρίτης στο Twitter.

Ο πρόεδρος της AUF Βιλμάρ Βαλντέζ παραιτήθηκε απροσδόκητα τον Ιούλιο και οι οι εκλογές αναβλήθηκαν. Ο πρόεδρος του AUF, Βίλμαρ Βαλντέζ, παραιτήθηκε απροσδόκητα τον Ιούλιο. Η έλλειψη ηγεσίας σημαίνει ότι ο ομοσπονδιακός προπονητής, Οσκαρ Ταμπάρεζ δεν έχει υπογράψει νέο συμβόλαιο και την θέση του έχει πάρει προσωρινά ο προπονητής της Under-20 , Φαμπιάν Κόιτο, που θα καθίσει στον πάγκο για το φιλικό του επόμενου μήνα ενάντια στο Μεξικό στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Με πληθυσμό μόλις 3,5 εκατομμύρια, η Ουρουγουάη , έχει πανηγυρίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1930 και το 1950, ενώ έφτασε στους ημιτελικούς το 2010.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button