Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Μχιταριάν: «Υπομονή και δουλειά»

Υπομονή και σκληρή δουλειά χρειάζεται για να αποδώσει καρπούς το πλάνο του Ουνάι Έμερι, σύμφωνα με τον Χένρικ Μχιταριάν.

Η νέα σεζόν δεν έχει ξεκινήσει και με τον καλύτερο τρόπο για την Άρσεναλ. Οι «Κανονιέρηδες» βρίσκονται στα χαμηλά πατώματα της βαθμολογίας, καθώς μετά από δύο αγωνιστικές μετρούν ισάριθμες ήττες, έχοντας βέβαια δύσκολο πρόγραμμα (Μάντσεστερ Σίτι 0-2, Τσέλσι 2-3).

Ένας από τους λίγους ποδοσφαιριστές που έχουν ξεχωρίσει από τους Λονδρέζους είναι ο Χένρικ Μχιταριάν. Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός μιλώντας στο «Sky Sports» συνέστησε υπομονή και τόνισε το γεγονός πως χρειάζεται αρκετή σκληρή δουλειά έτσι ώστε να φανεί στο γήπεδο το πλάνο του Ουνάι Έμερι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αρμένιου:

«Δεν είναι τόσο διαφορετικό, αλλά υπάρχουν διαφορετικά πράγματα, επειδή δεν υπάρχουν άνθρωποι που παίζουν ή σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο, η φιλοσοφία είναι διαφορετική. Ο Έμερι κράτησε τη φιλοσοφία του Βενγκέρ, αλλά προσπαθεί να χτίσει κάτι καινούριο σε αυτή. Ξέρει ότι μπορεί να δώσει κάτι διαφορετικό στην ομάδα, όπως ισορροπία ανάμεσα στην άμυνα και την επίθεση.»

«Δεν είναι εύκολο, αλλά νομίζω το κάνει με το σωστό τρόπο. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, γιατί έχουμε καινούριο προπονητή, νέα φιλοσοφία και θέλουμε να παίξουμε μια διαφορετικό τρόπο, απ’ ότι πριν με τον Βενγκέρ. Δεν είναι πολύ εύκολο, αλλά προσπαθούμε να το πετύχουμε και κάνουμε ό,τι μας ζητάει ο προπονητής. Θέλει να παίξουμε ποδόσφαιρο και να επιβληθούμε. Αυτό είναι που κάνουμε, δεν κλοτσάμε απλά τη μπάλα μπροστά.»

«Προσπαθούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο, στο δεύτερο γκολ κόντρα στην Τσέλσι, αλλάξαμε 19 συνεχόμενες πάσες και μετά ο Ιβόμπι σκόραρε. Είναι μία νέα φιλοσοφία. Πρέπει να το αποδεχθούμε αυτό και να δουλέψουμε σκληρά για να πετύχουμε τους στόχους μας. Ο καθένας έχει την άποψή του. Ξέρουμε πολύ καλά τι παίζουμε και πως πρέπει να παίξουμε.»

«Αν κλοτσάμε απλά τη μπάλα μπροστά και περιμένουμε από τον Θεό να μας δώσει μία ευκαιρία για γκολ, τότε δεν είναι απαραίτητο. Το μόνο πράγμα που έχουμε να κάνουμε είναι να δουλέψουμε σκληρά, να πιστέψουμε στους εαυτούς μας και να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που δημιουργούμε.»

Ο Μχιταριάν μετράει ήδη 1 γκολ και 1 ασίστ σε 2 ματς της Πρέμιερ Λιγκ με την Άρσεναλ, ενώ στο πρώτο μισό του 2018 είχε 17 συμμετοχές, 3 γκολ και 6 ασίστ με τους «Κανονιέρηδες».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button