Νέα από ΕλλάδαΝέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Προβάδισμα πρόκρισης για ΑΕΚ-AΠΟΕΛ, ελπίδες και ο Απόλλωνας (vid)

Ισοπαλία 1-1 απέσπασε στην έδρα της Τρέντσιν η ΑΕΚ Λάρνακας ενώ ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε με 1-0 την Αστάνα.

EUROPA LEAGUE-PLAY OFFS

ΤΡΕΝΤΣΙΝ-ΑΕΚ: 1-1

Γήπεδο: Štadión Pod Dubňom 

Η ΑΕΚ στάθηκε αξιοπρεπέστατα κόντρα στην Τρεντσίν στην Σλοβακία και μετά το 1-1, καθορίζει την τύχη της στην «Αρένα» της Λάρνακας με στόχο την πρόκριση στους ομίλους του Europa League για δεύτερη φορά στην ιστορία της.

Σε ένα ημίχρονο γεμάτο με φάσεις η ΑΕΚ κατάφερε να διατηρήσει το μηδέν παθητικό, όμως στην επίθεση απώλεσε σημαντικές ευκαιρίες για το εκτός έδρας γκολ.

Οι γηπεδούχοι ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνοι με πρωταγωνιστή τον Μάνσε ο οποίος ήταν η αιχμή του δόρατος για τους Σλοβάκους, απειλώντας από το πρώτο δεκάλεπτο την εστία του Τόνιο που κράτησε απαραβίαστη την εστία του στο πρώτο μέρος.

Από την πλευρά τους οι Λαρνακείς δεν περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο, απώλεσαν ευκαιρία με τον Τέτε να πλασάρει πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα στο 5′, ενώ ο Χέφελ με εκτέλεση φάουλ σημάδεψε τη συμβολή των δοκαριών στο 24′.

Οι δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο δημιούργησαν 19 συνολικά ευκαιρίες όμως δεν κατάφεραν να βρουν το… δρόμο προς τα δίκτυα. Aυτό έγινε στο δεύτερο μέρος. Η ΑΕΚ δημιούργησε την πρώτη ευκαιρία όμως το πλασέ του Ακοράν κατέληξε άουτ.

Οι γηπεδούχοι στο 55′ με διαγώνιο σουτ του Σλέγκερς εντός περιοχής άνοιξαν το σκορ, με τους Λαρνακείς να μην πανικοβάλλονται σε κανένα σημείο. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Γιάννου δεν κατάφερε να κάνει κοντρόλ στην περιοχή χάνοντας την ευκαιρία να γίνει απειλητικός.

Το… αντίδοτο στο γκολ των γηπεδούχων είχε ο Ακοράν ο οποίος μετά από μακρινή μπαλιά στο 60′ έπιασε στον ύπνο την αντίπαλη άμυνα, υποδεχόμενος ψύχραιμα την μπάλα και με πλασέ ισοφάρισε σε 1-1.

Το σκηνικό δεν άλλαξε με τις δύο ομάδες να προσεγγίζουν με τον ίδιο επιθετικό τρόπο το ματς.

Τρεντσίν: Σέμπρινετς, Σκοβάσα, Τζούλιεν, Ζομπάιρου (Ούμπινκ 84′), Γιεμ, Σούλερκ (Μάσοβιτς 86′), Τσατάκοβιτς, Σλέγκερς (Μπουκαρί 80′), Αζάνγκο, Ελ Μαχντιουί, Μάνσε

ΑΕΚ: Τόνιο, Γκονθάλεθ, Μόισοφ, Σίλβα, Τρουγιόλς, Λαρένα (Κάσες 78′), Ακοράν, Τέτε (Ασούμπρε 65′), Τριτσκόφσκι, Χέφελ, Γιάννου (Toλμές 83′)

ΑΠΟΕΛ-ΑΣΤΑΝΑ: 1-0

Γήπεδο: ΓΣΠ

Προβάδισμα πρόκρισης για τον ΑΠΟΕΛ, ο οποίος κέρδισε την Αστάνα με 1-0 στο ΓΣΠ.

Η Αστάνα ξεκίνησε με καλή φάση στο πρώτο λεπτό με τον Τομάσοφ, τον πιο επικίνδυνο παίκτη της. Απάντησαν οι «γαλαζοκίτρινοι» με σουτ του Σόουζα (4’) και του Τάμαρι (5’), με τον ΑΠΟΕΛ να έχει στη συνέχεια τον έλεγχο. Ο αρκετά δραστήριος Τάμαρι είδε τον Έριτς να τον σταματά (14’), ενώ σουτ του Ζαχίντ πέρασε άουτ (18’).

Σταδιακά άρχισε να ανεβαίνει και η Αστάνα και να γίνεται απειλητική όποτε έβγαινε μπροστά. Ο Τομάσοφ είχε καλή κεφαλιά δίπλα από το δοκάρι (28’). Ζαχίντ (36’) και Σάλαϊ (42’) δεν μπόρεσαν να δώσουν προβάδισμα στον ΑΠΟΕΛ πριν το ημίχρονο και η Αστάνα βρέθηκε κοντά στο γκολ σε δύο περιπτώσεις με Μαέφσκι και Κλάινχεϊσλερ στο τέλος του ημιχρόνου.

Ο ΑΠΟΕΛ θα μπορούσε να πάει με προβάδισμα στα αποδυτήρια, αν η όμορφη ατομική ενέργεια του Τάμαρι στις καθυστερήσεις δεν ανακοπτόταν σε κόρνερ.

Με μεγάλη ευκαιρία μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο η Αστάνα, με τον Βάτερμαν να σταματά Τομάσοφ και Μαέφσκι. Ο Καμπανάνγκα που πήρε το ριμπάουντ στη δεύτερη απόκρουση και σκόραρε ήταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε (52’).

Το πρώτο τέταρτο του δεύτερου ημιχρόνου πέρασε χωρίς ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ, με τον Μπαλταζάρ να αλλάζει επιθετικό (Ρέζα αντί Ντελατόρε στο 61′). Αδυνατούσαν, ωστόσο, οι “γαλαζοκίτρινοι” να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη εστία, αλλά ταυτόχρονα δεν κινδύνευαν κιόλας από την Αστάνα μετά τη φάση του 52′. Η δεύτερη κίνηση από τον πάγκο ήρθε στο 74′ με τον Εφραίμ αντί του Τάμαρι.

Ένα γκολ χρειαζόταν ο ΑΠΟΕΛ και το βρήκε στο 79′ με τον Καζού να πετυχαίνει το τρίτο του γκολ σ’ αυτά τα προκριματικά! Η φάση ξεκίνησε από φαλτσαριστό μακρινό σουτ του Εφραίμ που σταμάτησε στο δοκάρι, με τον αριστερό μπακ του ΑΠΟΕΛ να παίρνει το ριμπάουντ από κοντά και να λυτρώνει με κεφαλιά τους “γαλαζοκίτρινους”.

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Νσούε, Βούρος, Καρλάο, Καζού, Σόουζα, Μοράις, Ζαχίντ (88′ Γκέντσογλου), Σάλαϊ, Τάμαρι (74′ Εφραίμ), Ντελατόρε (62′ Ρέζα).

Αστάνα: Έριτς, Ρουκάβινα, Κλάινχεϊσλερ, Μουζίκοφ, Ενρίκε (72′ Ζαϊνουτίνοφ), Τομάσοφ (91′ Μπεϊσεμπέκοφ), Μαέφσκι, Μάλι, Καμπανάνγκα (86’ Ζανγκά), Ποστίνκοφ, Σόμκο.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button