Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Τέλος από την Εθνική Κολομβίας ο Πέκερμαν

Μετά από 6 χρόνια στον πάγκο της Εθνικής Κολομβίας, ο Χοσέ Πέκερμαν αποχωρεί, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

Το τέλος μιας εποχής σηματοδοτεί η αποχώρηση του Χοσέ Πέκερμαν από την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Κολομβίας, στην οποία εργάστηκε αρκετά επιτυχημένα για 6,5 χρόνια. Ο Αργεντινός προπονητής προσελήφθη στους «καφετέρος» τον Φεβρουάριο του 2012 και τους οδήγησε σε δύο συνεχόμενες παρουσίες σε Παγκόσμιο Κύπελλο (2014, 2018), με πιο σημαντική επιτυχία του την πορεία μέχρι τους «8» του θεσμού το 2014.

Ο 69χρονος θεωρείται υποψήφιος για να αναλάβει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, ενώ στην Κολομβία είχε απολογισμό 42 νίκες, 20 ισοπαλίες και 16 ήττες σε 78 ματς.

«Σήμερα, ο κόουτς εξέφρασε την επιθυμία του να αποχωρήσει από την Εθνική ομάδα μετά από έναν άκρως επιτυχημένο κύκλο. Είναι προσωπική επιλογή του, δεν υπήρχε συζήτηση για τα οικονομικά», ανέφερε ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Κολομβίας.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετείχα στις συζητήσεις με τους ανθρώπους της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Κολομβίας. Ήταν πολύ ευχάριστα αυτά τα χρόνια και θέλω να τους ευχαριστήσω όλους. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την Κολομβιανή κόρη μου, που μάλλον θα κλαίει τώρα», τόνισε από τη μεριά του ο Πέκερμαν.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button