Άλλα αθλήματα

Απάντηση ΕΟΕ σε Διαθεσόπουλο για το κολυμβητήριο του Ζαππείου

Τις δικές της θέσεις αναφορικά με τη μη λειτουργία του Ολυμπιακού κολυμβητηρίου στο Ζάππειο, παραθέτει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, απαντώντας με αυτό τον τρόπο σε πρόσφατες σχετικές δηλώσεις του προέδρου της ΚΟΕ, Δημήτρη Διαθεσόπουλου, μεταξύ άλλων και στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η ΕΟΕ επισημαίνει ότι δεν διαθέτει τους οικονομικούς πόρους για την ανακατασκευή του κολυμβητηρίου και τονίζει ότι από τον Οκτώβριο του 2017 έχει υπογράψει σύμβαση με την Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου η τελευταία να αναλάβει το έργο. Προσθέτει μάλιστα, ότι την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να προκηρυχθεί ο σχετικός διαγωνισμός, ώστε να μπει στην τελική ευθεία η αποκατάσταση του ιστορικού κολυμβητηρίου.

Στην ανακοίνωση της ΕΟΕ αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Το συγκεκριμένο κολυμβητήριο ανέστειλε την λειτουργία του λόγω παλαιότητας, τεχνικών προβλημάτων και αδυναμίας της ΕΟΕ να καλύψει την αγορά πετρελαίου για τη θέρμανση του νερού, μετά από τις συνεχείς περικοπές της Πολιτείας στην ετήσια επιχορήγηση, η οποία τα τελευταία χρόνια δεν αρκεί ούτε για τη μισθοδοσία του προσωπικού της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Το βάθος της πισίνας, οι απώλειες των υδάτων και τα απηρχαιωμένα μηχανήματα, καθιστούσαν αδύνατη την ομαλή λειτουργία του κολυβητηρίου και επιβαλλόταν η ριζική ανακατασκευή του, προκειμένου να εκσυγχρονιστεί και να γίνει οικονομικά βιώσιμη η λειτουργία του.

Παράλληλα, η αδυναμία των αθλητικών σωματείων να δώσουν τα χρήματα που είχαν συμφωνήσει για τη χρήση της πισίνας, καθιστούσαν ακόμα πιο δύσκολη την ομαλή λειτουργία του κολυμβητηρίου.

Όλο αυτό το διάστημα, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια, αλλά ενέτεινε τις προσπάθειές της για την εξεύρεση λύσης αναζητώντας εναγωνίως φορείς ή ιδιώτες, που θα μπορούσαν να εκσυγχρονίσουν το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο, ώστε να τεθεί και πάλι σε λειτουργία.

Αφού δεν καρποφόρησαν οι επαφές, προκρίθηκε ως καλύτερη λύση, η παραχώρηση του κολυμβητηρίου στην Περιφέρεια Αττικής, με την οποία υπεγράφη προγραμματική σύμβαση στις 12 Οκτωβρίου 2017, για την “Ενεργειακή αναβάθμιση και ανακατασκευή του Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου των Αθηνών”.

Από τότε η ευθύνη για τη διενέργεια του συγκεκριμένου έργου ανήκει ολοκληρωτικά στην Περιφέρεια Αττικής, με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, όμως, να έχει συνεχή επικοινωνία με την Περιφέρεια, ζητώντας να ενημερωθεί για το πότε θα διενεργηθεί ο διαγωνισμός για τη συγκεκριμένη μελέτη. Επίσης, ορίστηκαν εκπρόσωποι από την ΕΟΕ στην επιτροπή παρακολούθησης του έργου, οι κύριοι Αριστείδης Αδαμόπουλος και Αντώνης Νικολόπουλος, προκειμένου να έχουν ιδία άποψη για τις εξελίξεις στο θέμα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που έχει η ΕΟΕ, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός προκειμένου να βρεθεί ο ανάδοχος που θα συντάξει τη μελέτη, κάτι που θα σημάνει την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης για την επαναλειτουργία του ιστορικού κολυμβητηρίιου.

Όπως αποδεικνύεται λοιπόν, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έκανε ό,τι μπορούσε, σύμφωνα με τις δυνατότητες και τα μέσα που διαθέτει, προκειμένου να δοθεί το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο προς χρήση στους αθλητές και τις ομάδες του υγρού στίβου και οποιαδήποτε κριτική δεν βασίζεται στα πραγματικά δεδομένα της υπόθεσης».

Επιπρόσθετα, η ΕΟΕ διαψεύδει δηλώσεις του κ.Διαθεσόπουλου, σύμφωνα με τις οποίες υπήρξε για το ζήτημα αυτό επαφή της Επιτροπής με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη και ότι ο τελευταίος έκανε λόγο για αντίσταση από πλευράς ΕΟΕ.

Κλείνοντας την ανακοίνωση, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αφήνει σαφείς αιχμές κατά του προέδρου της ΚΟΕ, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Να υπενθυμίσουμε ότι η μεγαλύτερη ευκαιρία για την βέλτιστη αξιοποίηση του Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου χάθηκε την εποχή πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, όταν με Πρόεδρο τον Λάμπη Νικολάου και Γενικό Γραμματέα τον Δημήτρη Διαθεσόπουλο, η ΕΟΕ δεν προνόησε ώστε το κολυμβητήριο του Ζαππείου να συμπεριληφθεί στον φάκελο της Ολυμπιάδας ως προπονητήριο, με αποτέλεσμα να χαθούν όλα τα απαραίτητα κονδύλια για την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό της πισίνας».

Υπενθυμίζεται ότι στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος είχε χαρακτηρίσει «φυσικό σπίτι του υγρού στίβου» το Ζάππειο, προκρίνοντάς το ως βέλτιστη λύση για την εγκατάσταση του προπονητικού κέντρου των εθνικών ομάδων.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button