Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Ο Γκους Χίντινκ στην Κίνα με στόχο το Tokyo 2020

Ο Γκους Χίντινκ θα καθοδηγήσει την στο τουρνουά ποδοσφαίρου των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, αφού σήμερα  συμφώνησε να αναλάβει την εθνική ομάδα κάτω των 21 ετών.

Ο 71χρονος Χίντινκ, είναι το τελευταίο μεγάλο όνομα που αποφασίζει να μετακομίσει στην Κίνα, καθώς ο πρόεδρος της χώρας, Σι Τζινπίνγκ,  έχει εκδηλώσει την επιθυμία να γίνει το έθνος του μια παγκόσμια δύναμη ποδοσφαίρου.

Ο Ολλανδός ακολουθεί τον Μαρτσέλο Λίπι, που προετοιμάζει την εθνική ομάδα ανδρών της ασιατικής χώρας για το Ασιατικό Κύπελλο  που θα γίνει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τον Ιανουάριο.

Κορυφαίοι προπονητές, όπως ο Λουίς Φελίπε Σκολάρι, Φάμπιο Καπέλο, Μανουέλ Πελεγκρίνι και ο Αντρέ Βίλας Μπόας, είχαν επίσης παρουσιαστεί στη σκηνή της κινεζικής Super League.

Η πρόσληψη του Χίντινκ ανακοινώθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της κινεζικής ομοσπονδίας, όπου σημειώνεται πως θα αναλάβει την καθοδήγηση της ομάδας μέχρι το πρωτάθλημα Ασίας κάτω των 23 ετών το 2020, το οποίο χρησιμεύει ως προκριματική φάση Ολλανδίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Χίντινκ δεν είναι ξένος στο ποδόσφαιρο στην περιοχή, έχοντας οδηγήσει τη Νότια Κορέα στους ημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2002, πριν πάει την Αυστραλία στους «16», για πρώτη φορά τέσσερα χρόνια αργότερα στη Γερμανία.

Η πιο πρόσφατη δουλειά του ήταν στην Τσέλσι στην Premier League. Η Κίνα δεν έχει εμφανιστεί στους τελικούς του Ολυμπιακού τουρνουά  ποδοσφαίρου από το 2008, όταν το Πεκίνο φιλοξένησε τους Αγώνες και η ομάδα έλαβε αυτόματη πρόκριση.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button