FeaturedΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Ο Θανάσης Καραγκούνης για ΠΑΣ Λαμία, Παπαϊωάννου, οπαδούς αλλά και Χάβο!

 

Στο Σταρ Κεντρικής Ελλάδος και την Εκπομπή “90 λεπτά χωρίς καθυστερήσεις” με τον Θανάση Περιβολιώτη μίλησε ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Λαμία, Θάνος Καραγκούνης.

Ο Θάνος Καραγκούνης μίλησε για την επιστροφή του στο ελληνικό πρωτάθλημα για λογαριασμό της ομάδας της πόλης του, για τον μεγαλομέτοχο της ομάδας Π. Παπαϊωάννου, τον Μάκη Χάβου τον Χακίμ Μαστούρ ενώ σχολίασε την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας και τη δύσκολη συνέχεια. Τι δήλωσε για την μπουτίκ της ομάδας η οποία είναι απαραίτητη για την ομάδα και μόνο οφέλη θα είχε.

Διαβάστε τι δήλωσε ο Θάνος Καραγκούνης:

Τα συναισθήματα του για την επιστροφή του στην Ελλάδα:

Τα συναισθήματα μου είναι ανάμεικτα είναι η αλήθεια. Πριν λίγα χρόνια έφυγα για την Ολλανδία και είχα στο μυαλό μου κάποια άλλα πράγματα. Στη ζωή όμως δεν μπορείς να προγραμματίζεις τα πάντα. Πάντα είχα την πικρία ότι δεν είχα αγωνιστεί με την ομάδα της Λαμίας της πόλης μου, μόνο ως αντίπαλος.

Όπως είχα πει και παλαιότερα από την εκπομπή σας μακάρι η Λαμία να είναι στην Α εθνική γιατί το αξίζει πραγματικά και με τον κόσμο που έχουμε σαν πόλη. Και η Λαμία έφτασε στην Α Εθνική και μάλιστα με τις καλύτερες περγαμηνές και ήρθε η ώρα και για μένα να επιστρέψω και να κάνω ότι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα.

Για τις πρώτες του εντυπώσεις από το ελληνικό πρωτάθλημα και την Λαμία:

Είναι ένα πρωτάθλημα στο οποίο δεν χρειαζόμουν χρόνο προσαρμογής γιατί το έζησα με την φανέλα του Ατρομήτου παλαιότερα. Σίγουρα υπάρχουν αρκετέ διαφορές από τότε, όπως προβλήματα σε πολλές ομάδες αλλά και σαν χώρα γενικότερα, αλλά υπάρχουν και πράγματα που έχουν εξελιχθεί προς το καλύτερο. Θα κάνω και εγώ ότι περνάει από το χέρι μου για να βοηθήσω την ομάδα.

Πόσο σημαντικό είναι να παίζεις στην ομάδα της πόλης σου:

Είναι σημαντικό από πολλές πλευρές γιατί εδώ μεγάλωσα, πήγα σχολείο, έκανα φίλους. Αν και έφυγα μικρός έχω πάντα τους γονείς μου οι οποίοι έμειναν πίσω και μου λένε τι γίνεται. Θα ήθελα και εγώ να έχω υγεία και να μπορέσω να αγωνιστώ με την φανέλα της πόλης μου. Να βγαίνω έξω και να βλέπω τον κόσμο χαρούμενο. Να κάνω υπερήφανα κάποια άτομα που με εμπιστεύτηκαν από μικρή ηλικία.

Αν είναι σημαντικό για τον κόσμο να έχει η Λαμία ομάδα στην Super League:

Σε κάθε πόλη αν ρωτήσουμε θα ήθελε να έχει ομάδα στην Super League αλλά μια πόλη σαν την Λαμία με τόσο κόσμο δεν γίνεται να μην έχει ομάδα στην A’ Εθνική και πιστεύω πως από την περσινή σεζόν που ήταν η παρθενική στο πρωτάθλημα έδειξε ο κόσμος ότι πιστεύει και στηρίζει την ομάδα και στα θετικά και στα αρνητικά αποτελέσματα. Είναι πολύ σημαντικό. Από την άλλη εμείς είμαστε αυτοί που μπορούμε να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο, αυτό είναι στα πόδια μας και πιστεύω θα συνεχίσουμε να το κάνουμε για να καθιερωθεί η Λαμία χωρίς σκαμπανευάσματα.

Για τον Π. Παπαϊωάννου:

Δεν χρειάζεται να πω πολλά λόγια νομίζω γιατί οι πράξεις μιλούν από μόνες τους. Πιστεύω πως ο κος. Παπαϊωάννου είναι το Α και το Ω για ότι έχει κάνει η ομάδα και σαφώς και ο κος Τεννές ο οποίος έπαιξε μεγάλο ρόλο ώστε να είναι η ομάδα αυτή τη στιγμή εδώ. Είναι το μεγάλο αφεντικό. Έγιναν κάποια άσχημα αποτελέσματα. Πιστεύω και να μην παρεξηγηθώ για αυτό ότι έχουμε ένα από τα καλύτερα ρόστερ στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Τα άσχημα αποτελέσματα έφεραν την αλλαγή προπονητή. Αυτή η αλλαγή προπονητή μας κάνει να δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά. Όσο πιο γρήγορα φέρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα τόσο καλύτερο θα είναι για την ψυχολογία μας. Αυτό που μένει να κάνουμε εμείς είναι να δουλέψουμε και τα υπόλοιπα θα βγουν στο γήπεδο.

Αν αλλάζει η ψυχολογία και επίπεδο η Λαμία με την αλλαγή του προπονητή και τις μεταγραφές:

Πιστεύω πως έχουμε μεγάλη ποιότητα. Και οι μεταγραφές που ήρθαν τελευταία τους γνωρίζω γιατί υπήρξαν συμπαίκτες μου και πολύ καλοί μου φίλοι. Μιλάμε για πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και με όρεξη για δουλειά. Σίγουρα βοηθάνε στη ψυχολογία. Όσον αφορά στον προπονητή σίγουρα δεν είναι το καλύτερο πράγμα να αλλάζεις προπονητή ειδικά μέσα στη σεζόν γιατί πρέπει να δουλέψουμε όπως είπα πάνω σε νέα, διαφορετικά πράγματα. Ίσως αυτό φέρει μια ταραχή. Όμως είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να κάνουμε την δουλειά μας και να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό.

Για το μεγάλο ρόστερ που έχει να διαχειριστεί ο Μάκης Χάβος:

Είναι αλήθεια αλλά δεν είναι εύκολο αυτό για κανέναν προπονητή να υπάρχουν τόσοι παίκτες αλλά όπως κάνουμε και εμείς τη δουλειά μας έτσι και οι προπονητές πρέπει να κάνουν τη δική τους δουλειά. Εγώ σαν Θάνος μπορώ να πω ότι ο ανταγωνισμός σε κάνει να βελτιώνεσαι και πιστεύω ότι αυτό μπορεί να είναι κίνητρο για αρκετούς παίκτες να προσπαθήσουν περισσότερο και αυτό θα είναι κέρδος στο τέλος για την ομάδα σαν σύνολο. 

Για το ότι το επόμενο παιχνίδι θα είναι κόντρα στην πρώην ομάδα του, τον Ατρόμητο:

Σίγουρα θα είναι περίεργο γιατί μπορεί πλέον να είμαι στο σπίτι μου αλλά το σπίτι μου πριν φύγω για την Ολλανδία ήταν εκεί. Πέρασα αρκετά χρόνια στο Ατρόμητο όπου πέρασα και καλές και άσχημες στιγμές, μετά ήρθε η Τσβόλε αλλά τώρα είμαι στην Λαμία και το μόνο που μας συνδέει είναι τα χρώματα στις φανέλες (σ.σ. γέλια) Εμείς θα κοιτάξουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και ελπίζω να φύγουμε με τη νίκη.

Για τον Χακίμ Μαστούρ που τον γνωρίζει από την κοινή τους θητεία στην Τσβόλε:

Ήμασταν συμπαίκτες με τον Χακίμ και μάλιστα εκείνο το διάστημα κάναμε και πολύ παρέα. Είναι ένα συνεσταλμένο παιδί άσχετο με το όνομα που έχει φτιάξει και είναι ένας σούπερ σταρ εμείς κάναμε παρά αλλά δεν ανοίγεται εύκολα. Το διάστημα που είχε διαρρεύσει το όνομά του, του έστειλα μήνυμα και μου απάντησε ότι είναι πολύ πιθανό να έρθει στην Λαμία. Είναι σημαντικό που βρίσκει έναν φίλο στην νέα ομάδα γιατί αυτό σου δίνει ένα έξτρα κίνητρο να θες να είσαι εκεί και να έχεις καλύτερη ψυχολογία. Η καλύτερη ψυχολογία θα φέρει και καλύτερα αποτελέσματα στο γήπεδο, στο να δουλεύεις πιο πολύ και πιο ευχάριστα. Προς το παρόν προσπαθώ να τον κάνω να αισθανθεί σαν το σπίτι του, γιατί και αυτός άφησε κάποιες παραστάσεις από την Μίλαν για να έρθει κάπου διαφορετικά. Υπάρχουν οι καχύποπτοι οι οποίοι θα λένε πως δεν μπορεί να παίξει πια ποδόσφαιρο κλπ αλλά είναι στο χέρι του να δουλέψει και θεωρώ πως δεν έχει χαρακτηριστεί άδικα ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στο κόσμο. Έχει απίστευτη ποιότητα Ελπίζω μόλις προσαρμοστεί να δώσει τον καλύτερο του εαυτό και να μας βοηθήσει σαν ομάδα να πάμε πολύ καλά.

Αν υπήρχε Έλληνας ποδοσφαιριστής όταν πήγε στην Τσβόλε:

Ήταν περίεργα. Εγώ ήθελα να πηγαίνω σε εστιατόρια για να βρω κάποιον Έλληνα να μπορώ να μιλάω.Αν έχεις έναν πατριώτη όποιας εθνικότητας και αν είσαι στο εξωτερικό σε κάνει να μπορείς να προσαρμοστείς πιο εύκολα και να νιώσεις άνετα. Σε βοηθά να περάσεις κάποιες καταστάσεις πιο εύκολα. Είναι πολύ σημαντικό. 

Η διαφορά Ελληνικού και Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου:

Το ποδόσφαιρο έχει γίνει πολύ γρήγορο πλέον, ο ρυθμός είναι πάρα πολύ γρήγορος και υπάρχουν σε πρωταθλήματα της Ευρώπης ομάδες που παίζουν 2 και 3 παιχνίδια την εβδομάδα. Αν μπορώ να συγκρίνω κάποια πράγματα με το Ολλανδικό πρωτάθλημα γιατί εκεί έζησα και έπαιξα, το ποδόσφαιρο εκεί είναι πολύ γρήγορο όπως είπα και επιθετικό. Δηλαδή δεν μας νοιάζει πόσα γκολ θα φάμε αλλά πόσα θα βάλουμε. Κάτι το οποίο δεν ισχύει στην Ελλάδα γιατί είμαστε πιο τακτικοί, έχουμε πιο δυνατό ποδόσφαιρο. Δεν μπορώ να πω ότι είναι χειρότερο από το Ολλανδικό απλά κάθε χώρα έχει  το δικό της στυλ.

Αν είναι ευκαιρία να παίξει πιο επιθετικό ποδόσφαιρο η Λαμία όπως έδειξε στο χθεσινό φιλικό:

Κοιτάξτε οι νίκες εξαρτώνται από τα γκολ. Πιστεύω πως αν δεν υπάρχει το μηδέν στην άμυνα όσα γκολ και να βάλεις δεν μπορείς να νικήσεις εύκολα. Εμείς θέλουμε να μας βγούνε κάποια πράγματα και να έχουμε ψυχολογία. Να βγαίνουν πιο εύκολα κάποια πράγματα στον αγωνιστικό χώρο, να μπαίνουν περισσότερα γκολ όχι μόνο για να παίρνουμε τη νίκη αλλά και για τον κόσμο ώστε να το διασκεδάζει και να έρχεται στο γήπεδο.  Το χθεσινό φιλικό ήταν μια ευκαιρία για να βγάλει κάποια πράγματα η ομάδα από αυτά που ζητά ο προπονητής. Σαφώς είναι μικρό το διάστημα που έχουμε δουλέψει αλλά μέσα σε διάστημα 10 ημερών πρέπει να αλλάξουμε τρόπο παιχνιδιού και να αποτυπωθεί αυτό στο γήπεδο. Η διακοπή μας ευνόησε γιατί είχαμε μια εβδομάδα έξτρα δουλειάς.

Για τον αν χρειάζεται μια μπουτίκ η ομάδα:

Κάθε ομάδα χρειάζεται μια μπουτίκ αλλά στην Λαμία με τον κόσμο που έχει ο οποίος έχει αγκαλιάσει την ομάδα και πηγαίνει στο γήπεδο πιστεύω θα ήταν πολύ καλό να υπήρχε! 

Για τους ντόπιους ποδοσφαιριστές:

Είναι πολύ σημαντικό και ιδιαίτερα για τους δύο μικρούς όι οποίοι ήρθαν από τις υποδομές. Αυτό παροτρύνει κάθε παιδί να ασχοληθεί όχι μόνο με το ποδόσφαιρο αλλά γενικά με τον αθλητισμό. Όταν βλέπουμε ότι έχουμε μια ομάδα στην Α’ Εθνική που είναι το ψηλότερο σκαλοπάτι του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, αυτό κάνει τους γονείς να δώσουν βάρος.

Είμαστε 5 παιδιά από την Λαμία στην ομάδα και μπορώ να πω μόνο τα καλύτερα για όλα τα παιδιά.

Για την μάχη του τίτλου:

Δεν μπορώ να πω ακόμη ποιος είναι φαβορί για τον τίτλο. Οι μεγάλες ομάδες είναι φαβορί όλες αυτή τη στιγμή. Έχουν βέβαια και τις Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και δεν ξέρεις ποτέ πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Με τον Παναθηναϊκό επειδή έχουμε παίξει εναντίον του μπορώ να πω ότι εξεπλάγην. Πολλοί θεωρούσαν ότι είναι μια τελειωμένη αν μπορείς να πεις ομάδα, με το -6, χωρίς έμπειρους ποδοσφαιριστές, αλλά ο Γιώργος Δώνης έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και αυτό φαίνεται από το πόσο συμπαγής είναι η ομάδα.  Με τον Άρη είδαμε ότι από την μέση και μπροστά έχουν πολύ ποιοτική ομάδα και μάλιστα σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο όπως ήταν αυτός του ΔΑΚ εκείνη την ημέρα. Δεν μπορώ να πω ποια ομάδα είναι το φαβορί, απλά θα πω ότι εμείς θα τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. 

Ένα μήνυμα στο κόσμο για τη φετινή σεζόν:

Είναι σίγουρα δύσκολο, αλλιώς δεν θα είχε την γλύκα του το ποδόσφαιρο. Εγώ θα ευχηθώ πρώτα από όλα να έχουμε όλοι υγεία και ελπίζω να κάνουμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο παίζοντας ωραίο και θεαματικό ποδόσφαιρο και δίνοντας τον καλύτερό μας εαυτό σε κάθε παιχνίδι. Θα έρθουν και κάποια αποτελέσματα για να αποκτήσουμε και ψυχολογία. Εμείς θα παλέψουμε όχι για την παραμονή αλλά για να τελειώσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται γιατί έχουμε μια πολύ ποιοτική ομάδα. 

Για τους τραυματισμούς που είχε:

Πιστεύω πως πέρα από όλα τα άλλα όταν έχεις άσχημες στιγμές, είτε είσαι ποδοσφαιριστής είτε όχι σημαντικότερο ρόλο παίζει η οικογένεια και τα άτομα που έχεις δίπλα σου. Εγώ έτυχε να να έχω κοντά την οικογένεια μου και την γυναίκα μου. Αυτό πιστεύω ότι έπαιξε το σημαντικότερο ρόλο και αυτή τη στιγμή το ότι είμαι πίσω και μπορώ και αγωνίζομαι και κάνω αυτό που αγαπώ το οφείλω σε αυτούς.

επιμέλεια κειμένου: Νίκος Μώκος

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button