Άλλα αθλήματα

Moto GP: Τρομερό φινάλε με νικητή Μάρκεθ (pic)

Ο Ισπανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής νίκησε και στην Αυστραλία...

Ο Ισπανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής νίκησε και στην Αυστραλία…

Ο εφετινός αγώνας Moto GP, στην Αυστραλία, ήταν απόλυτα επεισοδιακός, καθώς λόγω ισχυρών ανέμων οι κατατκτήριες του Σαββάτου είχαν ακυρωθεί. Ωστόσο, επαναπρογραμματίστηκαν για το πρωί της Κυριακής , με τον Βινιάλες να κερδίζει την pole position και πίσω του να εκκινούν οι Κουαρταραρό και Μάρκεθ.

Ο αγώνας ήταν ένα θρίλερ: Οι πρώτοι γύροι είδαν τον Ρόσι να παίρνει κεφάλι στην 400ή του εκκίνηση, αλλά στην συνέχεια η πρώτη θέση άλλαξε πολλές φορές χέρια, μέχρι την στιγμή που ο Βινιάλες βρέθηκε σε αυτή.

Ο Μάρκεθ έκανε έναν μεθοδικό αγώνα και, μαζί με τον Βινιάλες, έμειναν μπροστά για τον υπόλοιπο αγώνα. Την τελική του επίθεση έκανε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής στον τελευταίο γύρο και στην πρώτη στροφή με τον Βινιάλες να προσπαθεί να αντεπιτεθεί, ωστόσο σημείωσε πτώση!

Κάπως έτσι, ο Μάρκεθ κάνει μια ακόμα νίκη στο 2019 και φτάνει έτσι τις 55 νίκες στην μεγάλη κατηγορία.

Στην 2η θέση, τερμάτισε ο Καλ Κράτσλοου, ο οποίος ανέβηκε στο βάθρο για πρώτη φορά μετα το Grand Prix της Γερμανίας. Τρίτος τερμάτισε ο Μίλερ, ο οποίος κατάφερε στην πατρίδα του να πάρει βάθρο στον αγώνα, μετά το… 2012 και τον Κέισι Στόνερ

O συνήθως πολύ γρήγορος Κουαρταραρό είχε πτώση μόλις στον πρώτο γύρο, μαζί με τον Ντανίλο Πετρούτσι, ενώ ο Ντοβιτσιόζο τερμάτισε 7ος. Ο Ρόσι κατάφερε να τερματίσει στην 8η θέση, με τους Μιρ και Ρινς της Suzuki να τερματίζουν 5ος και 9ος αντίστοιχα.

Δείτε στη φωτογραφία την κατάταξη στο Grand Prix Αυστραλίας.

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button