Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Έμερι για Νεϊμάρ: «Έφυγε από την Μπαρτσελόνα γιατί έπρεπε να δουλεύει για τον Μέσι»

Ο προπονητής της Παρί μίλησε για τον Βραζιλιάνο άσο και για την αποτυχία της πρωταθλήτριας Γαλλίας στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Τη φετινή σεζόν ο Ουνάι Έμερι συνεργάστηκε με τον Νεϊμάρ, στην Παρί Σεν Ζερμέν, και, όπως υποστήριξε, ο Βραζιλιάνος έφυγε από την Μπαρτσελόνα γιατί έπρεπε να δουλεύει για τον Λιονέλ Μέσι.

Σε δηλώσεις του ο Ισπανός τεχνικός της πρωταθλήτριας Γαλλίας τόνισε: “Ένας από τους λόγους για τους οποίους ο Νέιμαρ άφησε την Μπαρτσελόνα είναι επειδή το παιχνίδι κατευθύνεται ολοκληρωτικά από τον Μέσι και ο Νέιμαρ ήταν υποχρεωμένος να δουλεύει γι’ αυτόν”.

Ο Έμερι αποκάλυψε και την προτίμησή του στην Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρντιόλα: “Είναι θέμα γούστου. Προτιμώ την προηγούμενη Μπαρτσελόνα του Γκουαρδιόλα. Βέβαια και η τωρινή είναι πολύ καλή, με τη φιλοσοφία του Λουίς Ενρίκε που πήρε και ενίσχυσε ο Βαλβέρδε με το 4-4-2 του. Στην Μπαρτσελόνα είναι ο Μέσι, στη Ρεάλ ο Φλορεντίνο Πέρεθ και στην Ατλέτικο ο Σιμεόνε. Ένας παίκτης, ένας πρόεδρος και ένας προπονητής.. Κάθε φορά ένα διαφορετικό προφίλ ηγέτη. Σε κάθε ομάδα πρέπει να ξέρεις τι ρόλο παίζεις. Άποψη μου είναι ότι στην Παρί ο ηγέτης ονομάζεται Νέιμαρ. Ο Νέιμαρ ήρθε στην Παρί για να γίνει ηγέτης, για να ζήσει την απαραίτητη διαδικασία προκειμένου να γίνει το Νο 1 του κόσμου”.

Στο τέλος της σεζόν, ο Έμερι θα αποτελέσει παρελθόν από τη Παρί, εξαιτίας, κυρίως, της αποτυχίας να προχωρήσει παραπάνω στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο ίδιος υποστηρίζει το εξής: “Ο Πεπ πέρυσι μου είπε κάτι πολύ σημαντικό: για να κερδίσει το Τσάμπιονς Λιγκ η Μπαρτσελόνα έπρεπε να ζήσει δύο κρίσιμες στιγμές στην ιστορία της: το γκολ του Μπακέρο στην Καϊζερσλάουτερν και το γκολ του Ινιέστα στην Τσέλσι. Αυτό μου έλειπε στην Παρί. Θα μπορούσε να συμβεί πέρυσι όταν χάσαμε 6-1 από την Μπαρτσελόνα. Ή φέτοςκόντρα στη Ρεάλ. Στην Παρί λείπει αυτό το παιχνίδι, αυτή η στιγμή-κλειδί: να έχει το δικό της ‘γκολ του Μπακέρο’. Ακόμα και αν είσαι κατώτερος, ακόμα και αν δεν το αξίζει. Αλλά ‘μπαμ’. Σκοράρεις και αλλάζει το πεπρωμένο σου”.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button