Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Παίκτης της ΑΕΚ ο Αλεξάντερ Κάλενς!

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε την απόκτηση κεντρικού αμυντικού με τον Αλεξάντερ Κάλενς να έρχεται ως δανεικός από την Τζιρόνα.

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε την απόκτηση κεντρικού αμυντικού με τον Αλεξάντερ Κάλενς να έρχεται ως δανεικός από την Τζιρόνα.

Ο Αλεξάντερ Κάλενς είναι ο «εκλεκτός» του Ματίας Αλμέιδα για την θέση του στόπερ, στην οποία η ΑΕΚ αναζητούσε παίκτη από την αρχή της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου.

Ο 31χρονος Περουβιανός κεντρικός αμυντικός, που αποκτήθηκε από την Τζιρόνα με την μορφή δανεισμού και οψιόν αγοράς για το ερχόμενο καλοκαίρι, πήγε στην ισπανική ομάδα στα μέσα της περασμένης σεζόν από την Νιού Γιορκ Σίτι κι έπαιξε έξι παιχνίδια.

Στο αμερικανικό κλαμπ αγωνίστηκε για μία εξαετία φτάνοντας τις 193 συμμετοχές και κατακτώντας το MLS Cup τη σεζόν 2020-2021, αλλά και το Campeones Cup τη σεζόν 2021-2022.

Ακόμη, έχει φορέσει 37 φορές τη φανέλα με το εθνόσημο της χώρας του έχοντας σκοράρει κι ένα γκολ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΚ:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του διεθνούς Περουβιανού κεντρικού αμυντικού Αλεξάντερ Κάλενς (Alexander Martín Callens Asín) με τη μορφή δανεισμού από την ισπανική Τζιρόνα, διατηρώντας οψιόν για την αγορά του το καλοκαίρι του 2024.

Ο Αλεξάντερ Κάλενς γεννήθηκε στις 4 Μαϊου του 1992 στην πόλη Καγιάο του Περού και έχει ύψος 1,86. Άρχισε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής του τοπικού συλλόγου Sport Boys και με αυτή την ομάδα πραγματοποίησε το επαγγελματικό του ντεμπούτο στη μεγάλη κατηγορία της χώρας τη σεζόν 2010-11 (31 συμμετοχές – 1 γκολ).

Στη συνέχεια βρέθηκε στην Ευρώπη και στη Ρεάλ Σοσιεδάδ και αγωνίστηκε κυρίως με τη δεύτερη ομάδα της. Το 2015 πήγε στη Νουμάνθια (40 συμμετοχές και 3 γκολ στη Segunda Division τη διετία 2015-17) και ακολούθησε μια πενταετία στο MLS με τη New York City. Αυτός ήταν ο πιο σημαντικός σταθμός της μέχρι τώρα καριέρας του, με συνολικά 193 αγώνες και 15 γκολ, συμμετέχοντας στην κατάκτηση του MLS Cup 2021.

Από τον περασμένο Ιανουάριο ανήκει στην Τζιρόνα, με την οποία αγωνίστηκε σε έξι ματς της Primera Division.

Εκανε το ντεμπούτο του στην Εθνική Ανδρών του Περού το 2013 και είναι σταθερά μέσα στις κλήσεις την τελευταία δεκαετία, με 37 συμμετοχές και ένα γκολ.

Άλεξ, καλωσόρισες στην οικογένεια της ΑΕΚ!»

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button