Άλλα αθλήματα

Οι Ιάπωνες ενάντια στη θερινή ώρα στο Tokyo 2020

Τα τρία τέταρτα ιαπωνικών εταιρειών αντιτίθενται στην πρόταση να υιοθετηθούν οι θερινές ώρες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020, σύμφωνα με δημοσκόπηση  που παρουσίασε σήμερα το Reuters.

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τokyo 2020 προβληματίζονται έντονα  μετά τους καύσωνες το εφετινό καλοκαίρι, που προκάλεσαν το θάνατο σε τουλάχιστον 120 άτομα, ανησυχώντας για την ασφάλεια και την υγεία των αθλητών, ιδίως Μαραθωνοδρόμων.

Οι Αγώνες θα διεξαχθούν στα τέλη Ιουλίου και στις αρχές Αυγούστου, τους πιο ζεστούς και τους πιο υγρούς μήνες της Ιαπωνίας. Γεγονότα όπως ο Μαραθώνιος, προγραμματισμένα για το πρωί, θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν κατά τις πιο δροσερές ώρες εάν τα ρολόγια μετακινηθούν προς τα εμπρός κατά μία ή δύο ώρες.

Η σχετική έρευνα του Reuters (οι εταιρείες απάντησαν ανώνυμα στην έρευνα), που πραγματοποιήθηκε από 29 Αυγούστου έως 10 Σεπτέμβρη, βρήκε το 74% των εταιρειών ενάντια στην ιδέα. Μόνο το 17% των επιχειρήσεων υποστηρίζει οποιαδήποτε μόνιμη υιοθεσία, ενώ το 9% δήλωσε ότι ήταν υπέρ, αν ήταν μόνο για το 2020.

Ερωτηθείς για τα αποτελέσματα της έρευνας, ο εκπρόσωπος του Tokyo 2020, Μάσα Τακάγια, δήλωσε ότι οι διοργανωτές αντιλήφθηκαν ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ζήτημα της ώρας ως μέρος της περιβαλλοντικής πολιτικής της Ιαπωνίας και των προσπαθειών για την επίτευξη μιας κοινωνίας χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Παρόλο που υπήρξε μεγάλη ανησυχία στα ΜΜΕ ότι οι μεγαλύτερες ημέρες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μεγαλύτερα ωράρια εργασίας λόγω της έλλειψης εργατικού δυναμικού της Ιαπωνίας, οι υπέρμαχοι της θερινής ώρας προέβαλαν την εξοικονόμηση ενέργειας.

Πενήντα ένα τοις εκατό του κοινού τάσσεται υπέρ της προσπάθειας αντιμετώπισης της ζέστης κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση  τον Αύγουστο. Μόνο το 12% είναι αντίθετο, με τους υπόλοιπους ερωτηθέντες να δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν ή αρνούνται να απαντήσουν.

Η Ιαπωνία είναι μια από τις μεγαλύτερες οικονομίες που δεν χρησιμοποιεί θερινή ώρα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, συμπεριλαμβανομένης της Νότιας Κορέας – η οποία γύρισε  τα ρολόγια πίσω μία ώρα το 1987 και το 1988, όταν φιλοξένησε τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στη Σεούλ.

Στη Νότια Κορέα, οι άνθρωποι παραπονέθηκαν ότι στις  μεγαλύτερες μέρες ήταν δύσκολο να προσαρμοστούν και η αίσθηση ότι αυτό έγινε για να υπάρχει συντονισμός  με ξένους τηλεοπτικούς σταθμούς άφησε μια κακή γεύση για πολλούς.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button