Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

ΑΕΚ: Ψάχνει τα αποτελέσματα, αλλά με τον προπονητή να «τρώει ξύλο»

Ο Γιαννίκης έχει αναδειχθεί στον μόνο που μπορεί να αλλάξει την κατάσταση και να καλύψει ή να φορτωθεί τις ευθύνες όλων. #slgr #aekfc #Γιαννίκης #slgrinterwetten

Ο Γιαννίκης έχει αναδειχθεί στον μόνο που μπορεί να αλλάξει την κατάσταση και να καλύψει ή να φορτωθεί τις ευθύνες όλων.

Η ηρεμία που βγάζει η ΑΕΚ από την άποψη πως δεν υπάρχουν προφανείς εξελίξεις μετά τις δύο ήττες σερί με Βόλο και Άρη, είναι φαινομενική. Στην ουσία υπάρχει ένα μείγμα απογοήτευσης, προβληματισμού και αναζήτησης για το ποιος είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος να αντιμετωπιστεί η συνέχεια της σεζόν.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Αργύρη Γιαννίκη, είναι θέμα καθαρά Δημήτρη Μελισσανίδη και το αφεντικό της ΑΕΚ δεν έχει δείξει τα τελευταία 24ωρα κάποια πρόθεση κίνησης για θέμα προπονητή. Οι εκτιμήσεις για τον ομογενή τεχνικό είναι αυτή τη στιγμή μάλλον ανάμεικτες εντός ομάδας.

Σαφώς υπάρχουν αυτοί που βλέπουν διέξοδο από άλλη μία αλλαγή προπονητή. Κάποιοι για το καλό της ομάδας όπως το εκτιμούν οι ίδιοι, κάποιοι άλλοι ίσως και για να φύγει η κουβέντα από τις δικές τους ευθύνες. Δεν είναι τυχαίο πως την επομένη και της δημοσιοποίησης της αρχικής απόφασης να μη γίνει μεταγραφή (αμέσως μετά την ήττα από τον Βόλο), αλλά και την επομένη της ήττας από τον Άρη, υπήρξαν διαρροές σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις για μεταγραφικούς στόχους της ομάδας, διανθισμένες με δικαιολογίες για το γεγονός πως δεν ευοδώθηκε η προσπάθεια για κάποιους από αυτούς. Δικαιολογίες που είτε παρέπεμπαν σε θέματα μπάτζετ, είτε σε αναποφασιστικότητα του προπονητή. Να πούμε εδώ πως αυτό δεν έχει περάσει απαρατήρητο εντός ΠΑΕ, όπως και η νοοτροπία ο «σώζων εαυτόν σωθήτω» που προκύπτει από τέτοιου είδους… κόλπα.

Όσοι εκτιμούν την κατάσταση όπως πρέπει σε αυτές τις περιπτώσεις, δηλαδή αποκλειστικά μέσα από το πρίσμα του τι είναι καλύτερο για την ομάδα, παρά το γεγονός πως δεν έχουν αποδεχθεί ακόμη την ιδέα πως έγινε λάθος με τον Αργύρη Γιαννίκη (κι αυτή είναι και μια προσέγγιση στην οποία πιο κοντά φαίνεται να είναι κι ο ίδιος ο Δημήτρης Μελισσανίδης), φυσικά δε μπορούν να παραβλέψουν την σημασία των αρνητικών αποτελεσμάτων, που… πέφτουν βροχή. Σε επτά ματς στον δεύτερο γύρο, η ΑΕΚ έχει τέσσερις ήττες. Κάτι που έχει γίνει χρονικά, σε διάστημα περίπου 1,5 μήνα.

Εδώ βέβαια δοκιμάζεται στη πράξη κάτι που στην ΑΕΚ έπρεπε να το ήξεραν από την αρχή. Έφεραν έναν προπονητή για να εξελιχθεί μαζί με την ομάδα. Όχι φτασμένο. Και τον έφεραν και με τη σεζόν να έχει αρχίσει. Για να μην αναφέρουμε την μεταγραφική απραξία του Ιανουαρίου, που μια τέτοια διαδικασία την έκανε ακόμη πιο δύσκολη. Μια ομάδα που δοκιμάζει αυτό που δοκιμάζει η ΑΕΚ με τον Γιαννίκη, πρέπει να έχει σαφή στρατηγική στήριξης του. Κάτι τέτοιο δεν έχουμε δει να συμβαίνει στην Ένωση.

Το ερώτημα παραμένει ωστόσο, προς τα που πάει το πράγμα. Βραχυπρόθεσμα η απάντηση είναι απλή: Θα πάει στη κατεύθυνση που θα δείξουν τα αμέσως επόμενα αποτελέσματα, σε παιχνίδια και πολύ δύσκολα και πολύ κρίσιμα.

Μόνο που αυτό φαίνεται πως θα γίνει μέσα σε ένα κλίμα στοχοποίησης του προπονητή από πολλές πλευρές και μη αποδοχής ευθυνών από κανέναν άλλον. Είναι εκπληκτικό πως ελάχιστα 24ωρα μετά το μεταγραφικό «κάζο» της ΑΕΚ, όλοι μιλούν μόνο για τον Γιαννίκη. Πολύ βολικό μάλλον… Ούτε φυσικά διαφαίνεται πρόθεση κρίσης και των παικτών, πολλοί και σημαντικοί από τους οποίους μάλιστα, είναι και στο επίκεντρο της κρίσης που βιώνει η ΑΕΚ στο ξεκίνημα του 2022.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button