Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Αρνητικός ο Ινφαντίνο με το ματς της La Liga στις ΗΠΑ

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, εξέφρασε αμφιβολίες σχετικά με το σχέδιο της La Liga να διεξαχθεί το παιχνίδι της Τζιρόνα με την Μπαρτσελόνα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το ισπανικό πρωτάθλημα θέλει το παιχνίδι να γίνει στο Μαϊάμι στις 26 Ιανουαρίου 2019, αλλά ο πρόεδρος της FIFA , δεν είναι ενθουσιασμένος με την ιδέα.

«Νομίζω ότι θα προτιμούσα να βλέπω ένα μεγάλο παιχνίδι του MLS στις Η.Π.Α. αντί να είναι η La Liga στις Η.Π.Α.», δήλωσε ο Ινφαντίνο στο ESPN τη Δευτέρα. «Στο ποδόσφαιρο, η γενική αρχή είναι ότι παίζεις εντός έδρας, στην έδρα σου και όχι σε μια ξένη χώρα».

Η La Liga ζήτησε από την ισπανική ομοσπονδία να εγκρίνει το παιχνίδι που θα διεξαχθεί στο εξωτερικό, ενώ η US Soccer, η FIFA, η UEFA και η CONCACAF, η οποία αντιπροσωπεύει τη Βόρεια και Κεντρική Αμερική και την Καραϊβική, πρέπει επίσης να συμφωνήσουν για να προχωρήσει το σχέδιο.

Η FIFA δήλωσε στο ESPN, ότι δεν είχε ακόμη ζητηθεί επισήμως να δώσει τη συγκατάθεσή της για το παιχνίδι που θα διεξαχθεί στις ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέ Τεμπάς, απάντησε στο Twitter για τα απογοητευτικά σχόλια του Ινφαντίνο.

«Θα υπενθυμίσω στον πρόεδρο της FIFA ότι στο MLS παίζουν  τρεις ομάδες από το Καναδά, το Τορόντο είναι οι σημερινοί πρωταθλητές, και στον Καναδά υπάρχει επαγγελματικό πρωτάθλημα», έγραψε ο Τεμπάς.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button