ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Πλησίασε στη «ζημιά» ο ΠΑΣ Λαμία…

Παρουσιάζοντας ένα αρκετά καλό πρόσωπο συνολικά στο παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο ΠΑΣ Λαμία έφτασε κοντά στο να κάνει τη «ζημιά» αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Παρουσιάζοντας ένα αρκετά καλό πρόσωπο συνολικά στο παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο ΠΑΣ Λαμία έφτασε κοντά στο να κάνει τη «ζημιά» αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Ένα απίστευτο γκολ του Μπερνάρ στο 60΄με απευθείας εκτέλεση φάουλ, γύρισε το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ Λαμία, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν προβάδισμα στο 14΄με ωραίο πλασέ εκτός της περιοχής του Σλίβκα.

Παρόλο αυτά, η ισοφάριση του Παναθηναϊκού ήρθε πριν τη λήξη του ημιχρόνου με τον Τσέριν να κάνει το 1-1 στο 18΄ενώ ο Μπερνάρ μετά το πανέμορφο γκολ του στο 60΄σκόραρε και στο 87΄για το τελικό 3-1.

Στο… μυαλό των κόουτς:

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε σε σχηματισμό 4-4-2, τον Ντραγκόφσκι στην εστία και τους Κώτσιρα, Γεντβάι, Ακαϊντίν και Χουάνκαρ τετράδα στα μετόπισθεν. Ο Αράο ήταν ο «κόφτης», έχοντας μπροστά του Τσέριν και Μπακασέτα και τον Μπερνάρ σε ρόλο δεκαριού, ενώ Ιωαννίδης και Σπόραρ αποτέλεσαν το επιθετικό δίδυμο.

Λαμία από την άλλη «κατέβηκε» με σύστημα 4-2-3-1 και τον Κοσέλεφ κάτω από τα γκολπόστ, ενώ Σιμόν, Κορνέζος, Τζανετόπουλος και Αμαράλ συνέθεσαν την τετράδα στην άμυνα. Τζανδάρης και Νούνιες ήταν οι δύο στον άξονα, με τους Λέικ, Σλίβκα και Τσιλούλη στην τριάδα πίσω από τον Μάλτσι, ο οποίος έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς:

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πιεστικά, προσπάθησε να φτιάξει κάποια φάση κυρίως από την αριστερά του πτέρυγα, ωστόσο είδε την Λαμία να τον περιμένει με… συνέπεια στο μισό γήπεδο και να τον δυσκολεύει αρκετά στο να της δημιουργήσει κινδύνους.

H πρώτη καλή στιγμή προέκυψε από συνεργασία των Σπόραρ-Ιωαννίδη, στο 13’, με τον δεύτερο όμως να μην πλασάρει καλά. Σαν να μην έφτανε αυτό, μάλιστα, στην αμέσως επόμενη φάση, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ανοίξουν και το σκορ…

Καθώς από λάθος πάσα του Κώτσιρα για τον Ακαϊντίν, ο Σλίβκα έκλεψε κι έφτασε μέχρι την περιοχή του Ντραγκόφσκι, τον οποίο νίκησε με δυνατό σουτ, πετυχαίνοντας το 0-1!

Το «τριφύλλι», ωστόσο, έβγαλε άμεσα αντίδραση. Απείλησε αρχικά με τον Ιωαννίδη, στο 15’ και έφτασε στην ισοφάριση τρία λεπτά μετά. Όταν από πολύ έξυπνη κάθετη πάσα του Μπερνάρ για τον Αράο, εκείνος γύρισε από δεξιά στο δεύτερο δοκάρι με τον Τσέριν να «εκτελεί» τον Κοσέλεφ και να κάνει το 1-1!

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε με την ίδια ορμή, να ψάχνει και για το 2-1, παίζοντας κυρίως με «βαθιές» μπαλιές στην «πλάτη» της αντίπαλης άμυνας, αλλά και να δείχνει ευάλωτος σε κάθε αντεπίθεση της Λαμίας, ειδικότερα από την δεξιά του πτέρυγα.

Ένα δυνατό σουτ του Τσέριν με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα πέρασε άουτ, ενώ ο Σπόραρ αστόχησε δύο φορές μέσα σε ένα λεπτό (33’-34’).

Ακολούθησε η απάντηση του Νούνιες, το οποίο πέρασε λίγο πάνω από το τέρμα του Ντραγκόφσκι, για να έρθουν οι δύο μεγάλες χαμένες ευκαιρίες των γηπεδούχων, προκειμένου να πάνε στα αποδυτήρια προηγούμενοι…

Ωστόσο, ο αμαρκάριστος Μπερνάρ… κατάφερε να αστοχήσει, σουτάροντας ψηλά και άουτ, μέσα από την περιοχή στο 38’. Ενώ ο Σπόραρ είδε το δοκάρι να του λέει «όχι», σε μια ούτως ή άλλως δύσκολη προσπάθεια στο 42’, με το πλασέ του να περνάει στη συνέχεια άουτ!

MVP: Μια ακόμα νίκη του Παναθηναϊκού με τη… σφραγίδα του Μπερνάρ Ντουάρτε! Ο Βραζιλιάνος μέσος είχε «γεμάτη» εμφάνιση στη Λεωφόρο, με φοβερή μπαλιά στη φάση του 1-0 και ακόμα πιο ωραία εκτέλεση στο φάουλ με το οποίο έγινε το 2-1. Παράλληλα, ήταν μέσα σε δύο ακόμα μεγάλες φάσεις για την ομάδα του.

Η «σφυρίχτρα»: Αναμφίβολα πολύ καλή η διαιτησία του Παπαπέτρου, με τον Αθηναίο ρέφερι να είναι κοντά στις φάσεις και παράλληλα να μην αφήνει το ματς να «ξεφύγει». Φρόντισε να βγάλει τις κάρτες που έπρεπε, όταν έπρεπε, ενώ δεν είχε να διαχειριστεί και κάποια δύσκολη περίπτωση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Γεντβάι, Ακαϊντίν, Χουάνκαρ, Αράο, Τσέριν, Μπακασέτας, Μπερνάρ, Ιωαννίδης, Σπόραρ.

Έμειναν στον πάγκο: Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Zέκα, Λημνιός, Τζούριτσιτς, Παλάσιος, Βιλένα, Βέρμπιτς, Γερεμέγεφ.

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος) : Κοσέλεφ, Σιμόν, Κορνέζος, Τζανετόπουλος, Αμαράλ, Τζανδάρης, Νούνιες, Λέικ, Σλίβκα, Τσιλούλης, Μάλτσι.

Έμειναν στον πάγκο: Χατζηεμμανουήλ, Βασιλαντωνόπουλος, Σίντκλεϊ, Τόσιτς, Στάνκο, Κοντονίκος, Τσούκαλος, Τερεζίου, Γιαννούτσος.

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών).

Βοηθοί: Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας), Απτόσογλου (Αθηνών).

4ος διαιτητής: Τσιάρας (Καβάλας).

VAR: Ευαγγέλου (Αθηνών).

AVAR: Νικολαΐδης (Μακεδονίας).

Διαβάστε επίσης

Back to top button