Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Οι αριθμοί της 5ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League

Οι αριθμοί της 5ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League

Ο Ορμπελίν Πινέδα σκόραρε για τρίτη φορά εναντίον του Παναθηναϊκού.

Το πρώτο του τέρμα απέναντι στους Πράσινους το είχε σημειώσει στις 11 Σεπτεμβρίου 2022, στην ήττα της ΑΕΚ με 2-1 στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, ενώ στον δεύτερο γύρο ήταν εκείνος που σημείωσε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση στη Νέα Φιλαδέλφεια, στη νίκη των Κιτρινόμαυρων με 1-0.

Το χθεσινό του ήταν το 9ο γκολ στο πρωτάθλημα σε 39 αναμετρήσεις και το 10ο συνολικά με την ΑΕΚ, αφού έχει σκοράρει και μια φορά για το Κύπελλο Ελλάδος. Συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις έχει 50 συμμετοχές με την ΑΕΚ και 10 γκολ.

Με ανατροπή είχε σημειωθεί και το τελευταίο 2-1 στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ, μόνο που εκείνη τη φορά ήταν για λογαριασμό των Πρασίνων. Στις 11 Σεπτεμβρίου 2022 είχε προηγηθεί η ΑΕΚ με τον Πινέδα στο 35ο λεπτό και στη συνέχεια ο Αϊτόρ (43’) και Σπόραρ (45’) έγραψαν το 2-1 για τους γηπεδούχους. Η προηγούμενη φορά που η ΑΕΚ επικράτησε του Παναθηναϊκού με ανατροπή ήταν στις 23 Οκτωβρίου 2006 με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο να ανοίγει το σκορ για τους Πράσινους στο 25ο λεπτό και τους Μαντούκα (28’) και Δέλλα (76’) να σημειώνουν τα δύο γκολ του Δικεφάλου.

Τις 100 παρουσίες στον πάγκο του Αστέρα Τρίπολης συμπλήρωσε ο Μίλαν Ράσταβατς, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στον πάγκο της ομάδας της Αρκαδίας στις 8 Δεκεμβρίου 2019 στην εντός έδρας ισοπαλία με την ΑΕΛ. Τα 95 από τα παιχνίδια του είναι για το πρωτάθλημα (33 νίκες – 32 ισοπαλίες – 30 ήττες), ενώ έχει και πέντε αγώνες για το Κύπελλο Ελλάδος (0-1-4).

Ο Λουίς Φελίπε του ΟΦΗ σημείωσε το 10ο του γκολ με την ομάδα της Κρήτης. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός έχει αγωνιστεί σε 27 αναμετρήσεις, όλες για το πρωτάθλημα και αυτό ήταν το πρώτο του φετινό γκολ. Ο 30χρονος σκοράρει για τρίτη διαδοχική σεζόν με τον ΟΦΗ.

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος συμπλήρωσε τα 100 επίσημα παιχνίδια καριέρας στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Κηφισιά. Ο Έλληνας αμυντικός έχει 72 συμμετοχές στο ελληνικό πρωτάθλημα με ένα γκολ, 8 αναμετρήσεις στο Κύπελλο Ελλάδος με ένα γκολ και 11 αγώνες με τις ομάδες της Πορτογαλίας και 9 ευρωπαϊκές παρουσίες με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και τον Ολυμπιακό.

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας σημειώνει για πρώτη φορά στην καριέρα του δύο γκολ με τον ΠΑΟΚ. Ο 20χρονος μέσος σκόραρε για τον Δικέφαλο στα Γιάννινα μετά από δύο ματς που η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν είχε βρει γκολ εκεί. Παράλληλα έγινε μόλις ο τρίτος Έλληνας τα τελευταία δέκα χρόνια που σημειώνει τέρμα σε εκτός έδρας αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα, με προηγούμενους τον Κώστα Κατσουράνη στις 2 Ιουνίου 2013 στη νίκη του Δικεφάλου με 2-1 και τον Δημήτρη Πέλκα στις 4 Φεβρουαρίου 2018, στο 3-1 για τον ΠΑΟΚ.

Διαβάστε επίσης

Back to top button