Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Άγαλμα του Ταμπάρες στο Μοντεβίδεο

Την ανέγερση του αγάλματος του πρώην προπονητή της εθνικής ποδοσφαίρου της Ουρουγουάης ‘Οσκαρ Ταμπάρες, ανακοίνωσε ο δήμος του Μοντεβιδέο μετά τη σχετική πρόταση που έγινε.

Ο Ταμπάρες, γνωστός στους λάτρεις του ποδοσφαίρου ως «ο καθηγητής», ήταν προπονητής της εθνικής Ουρουγουάης για 12 χρόνια.

Η πρόταση για την ανέγερση του αγάλματος έγινε από τον κοινωνιολόγο ‘Ερικ ‘Αλβες στην ψηφιακή πλατφόρμα «Το Μοντεβιδέο Αποφασίζει», ένα φόρουμ στο οποίο οι πολίτες συζητούν θέματα της πόλης.

Η πρόταση έλαβε το ελάχιστο όριο των 500 υπογραφών που απαιτούνται για να προχωρήσει και αναμένεται να γίνει πράξη εντός του έτους, ανακοίνωσε το δημοτικό συμβούλιο της πρωτεύουσας.

Ο δήμαρχος του Μοντεβιδέο Ντάνιελ Μαρτίνες έγραψε στο Twitter ότι το γλυπτό, που θα έχει μέγεθος φυσικών διαστάσεων, επιδιώκει να «αποδώσει κάθε τιμή στον ‘καθηγητή’ Ταμπάρες, στην καριέρα και στο έργο του».

Στην ψηφιακή έκδοση της ισπανικής εφημερίδας «El Pais» της Τετάρτης, ο ‘Αλβες δήλωσε ότι παρόλο που ο Ταμπάρες θα συνδεθεί για πάντα με την εθνική ομάδα της Ουρουγουάης, το άγαλμα είναι «κάτι που ξεπερνά τον αθλητισμό». Ο Ταμπάρες «μεταβίβασε ορισμένες αξίες» της κοινωνίας της Ουρουγουάης «με τις οποίες ταυτίζονται πολλοί διαφορετικοί άνθρωποι», πρόσθεσε ο ‘Αλβες.

Ο ίδιος ο Ταμπάρες δήλωσε χαρούμενος και ευγνώμων» για το γλυπτό που θα τοποθετηθεί στην κεντρική λεωφόρο του Μοντεβιδέο στις 18 Ιουλίου.

Ο Ταμπάρες οδήγησε τη θρυλική ομάδα της Ουρουγουάης «La Celeste» –που σημαίνει «Η Γαλάζια»– στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010, στους προημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, ενώ το 2011 κέρδισε το Copa America το 2011.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button