Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Ο πατέρας του Ομπαμεγιάνγκ στην Εθνική Γκαμπόν

Οι παλαίμαχοι διεθνείς, Πιέρ Φρανσουά Ομπαμεγιάνγκ και Ντανιέλ Κουζέν, είναι οι νέοι προπονητές της εθνικής ομάδας της Γκαμπόν.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας παρουσίασε τους δύο άνδρες, οι οποίοι θα αναλάβουν από κοινού τα «ηνία» του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, από το «τιμόνι» το οποίου αποχώρησε ο Ισπανός Χοσέ Αντόνιο Καμάτσο, μετά τη λήξη του συμβολαίου του.

Ο Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος είναι ο πατέρας του άσου της Άρσεναλ, Πιέρ Εμερίκ, και ο Κουζέν, ο οποίος στην διάρκεια της ποδοσφαιρικής καριέρας του αγωνίστηκε στη Λάρισα (σ.σ. από τον Φεβρουάριο του 2010 έως το καλοκαίρι του 2011), θα έχουν ίσους ρόλους στην εθνική ομάδα της Γκαμπόν που στοχεύει πλέον να προκριθεί στην τελική φάση του Κόπα Άφρικα του 2019.

«Δεδομένων του επείγοντος χαρακτήρα και της τρέχουσας κατάστασης, αποφασίστηκε να συσταθεί, γύρω από τους “Πάνθηρες” της Γκαμπόν, μια ομάδα προπονητών με πολύ καλή γνώση του ποδοσφαίρου της Γκαμπόν και του περιβάλλοντός του» αναφέρει η ανακοίνωση της ομοσπονδίας της Γκαμπόν και συνεχίζει μεταξύ άλλων: «Επομένως, έχουμε ως εθνικούς προπονητές τον Πιέρ Φρανσουά Ομπαμεγιάνγκ και τον Ντανιέλ Κουζέν, ενώ ο Φρανσουά Αμεγκάς θα ενεργεί ως γενικός διευθυντής.

Αυτοί οι τρεις πρώην αρχηγοί της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου αξίζουν, με τις μεγάλες εμπειρίες τους εντός του αγωνιστικού χώρου και από διοργανώσεις κορυφαίου επιπέδου, να μεταδώσουν την εμπειρία και τις τακτικές ικανότητές τους στην ομάδα».

Τα πρώτα επίσημα παιχνίδια για τους Ομπαμεγιάνγκ και Κουζέν είναι στα μέσα Οκτωβρίου με τις διαδοχικές αναμετρήσεις εναντίον του Νότιου Σουδάν για τα προκριματικά του Κόπα Άφρικα του 2019. Η εθνική ομάδα της Γκαμπόν έφτασε ως συνδιοργανώτρια στους προημιτελικούς του Κόπα Άφρικα του 2012, αλλά δεν κατάφερε να περάσει τη φάση των ομίλων στην διοργάνωση του 2017, την οποία «φιλοξένησε» η χώρα.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button