Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Διακοφώτης: «Οι εκλογές της ΕΠΟ πρέπει να γίνονται πριν ξεκινήσει η σεζόν»

Διαβάστε τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΠΣ Δωδεκανήσου.

Υπέρ της άποψης ότι πρέπει να γίνονται οι εκλογές της ΕΠΟ πριν την έναρξη της αγωνιστικής σεζόν τάχθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό στην Ζάκυνθο.

«Στο ποδόσφαιρο η νέα διοίκηση θα πρέπει να εκλέγεται πριν ξεκινήσει η νέα χρονιά. Άρα θα πρέπει οι εκλογές να γίνουν πριν ξεκινήσει η νέα ποδοσφαιρική χρονιά δηλαδή μέσα στο καλοκαίρι όπως είχε συμφωνηθεί», ανέφερε.

Διαβάστε τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΠΣ Δωδεκανήσου…

Για την Γ΄ Εθνική:

“Φαντάζομαι ότι θα υπάρξουν αλλαγές με τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ, θα πρέπει να πάμε σε μια μικρότερη κατηγορία, πιο ευέλικτη με λιγότερους ομίλους 4 ή 6 έτσι ώστε να βοηθηθεί επί της ουσίας από την ίδια την ΕΠΟ. Αν όχι με τηλεοπτικό πάροχο, να βρούμε το τρόπο να βοηθηθούν οι ομάδες των νησιών. Αυτό το πλάνο να έχει βάθος 3-4 ετών.”

Για την άνοδο στη Γ’ Εθνική δύο ομάδων από την ίδια Ένωση:

“Η πρόταση που έχουμε κάνει και η τροποποίηση που θα γίνει θα αναφέρει ότι μέχρι και η δεύτερη ομάδα που υπάρχει στην βαθμολογία της Α΄ τοπικής θα μπορεί να ανέβει στην Γ΄ Εθνική κατηγορία.”

Για την αναδιάρθρωση του ποδοσφαίρου:

“To έχω πει επανειλημμένως, είμαι υπέρ της αναδιάρθρωσης και μιας ενιαίας Β΄ εθνικής των 32 ομάδων των δύο ομίλων Βορείου-Νοτίου των 16 ομάδων έκαστος. Γιατί μέσα από αυτό θα μπορέσουμε να αλλάξουμε το μοντέλο του ποδοσφαίρου και φυσικά της κατηγορίας αυτής. Μέσα από αυτό θα δώσουμε το δικαίωμα σε Έλληνες ποδοσφαιριστές να γίνουν επαγγελματίες να αναδειχτούν και να στελεχώσουν τις Εθνικές μας ομάδες. Να αλλάξει τελείως αυτό που βλέπουμε τώρα που αγωνίζονται αλλοδαποί μη κοινοτικοί, πρέπει να μειωθεί όλο αυτό. Με αυτό τον τρόπο θα αλλάξει όλο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο σε όλη τη Ελλάδα.”

Για τις εκλογές στην ΕΠΟ:

“Στο ποδόσφαιρο η νέα διοίκηση θα πρέπει να εκλέγεται πριν ξεκινήσει η νέα χρονιά. Άρα θα πρέπει οι εκλογές να γίνουν πριν ξεκινήσει η νέα ποδοσφαιρική χρονιά δηλαδή μέσα στο καλοκαίρι όπως είχε συμφωνηθεί. Ο κ. Αυγενάκης θέτει τα δικά του θέλω, από εκεί και πέρα όμως το ποδόσφαιρο είναι αυτοδιοίκητο, μέλη της ΕΠΟ είναι μόνο οι Ενώσεις. Φαντάζομαι τόσο η FIFA όσο και η UEFA έχουν θέσει σαν κόκκινες γραμμές πως ό,τι αφορά το καταστατικό και το εκλογικό σώμα το λύνει από μόνο του το ποδόσφαιρο δηλαδή η ΕΠΟ. Το 2017 η FIFA ήταν αυτή που ζήτησε από τις Ενώσεις να στηρίξουν και να ψηφίσουν τους τρεις εκλέκτορες από κάθε Ένωση να γίνει ένας. Για να είμαστε και δίκαιοι μέχρι στιγμής στην Ομοσπονδία δεν ήρθε κάποια επιχορήγηση από την πολιτεία, από τον Ελληνικό Δημόσιο, πως θα έχει λόγο επέμβασης στα δρώμενα λοιπόν του ποδοσφαίρου;”

Διαβάστε επίσης

Back to top button