Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Ποδόσφαιρο… τέλος για τον Τζιλαρντίνο!

Τίτλους τέλους σε μια σημαντική καριέρα αποφάσισε να βάλει ο Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο, ο οποίος ανακοίνωσε πως θα ακουλουθήσει μια νέα πορεία, αυτήν του προπονητή.

Ο 36χρονος φορ ανακοίνωσε πως αποσύρεται από τα γήπεδα, έχοντας στο ενεργητικό του 273 γκολ και τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή από το 2006 με την εθνική Ιταλίας.

Επειτα από 188 τέρματα στη Serie A, συνολικά 273 στην καριέρα του, ένα Champions League με την Μίλαν στον τελικό της Αθήνας το 2007 απέναντι στη Λίβερπουλ και το Μουντιάλ του 2006 στα γήπεδα της Γερμανίας, ο Τζιλαρντίνο ανακοίνωσε τη «συνταξιοδότηση» του.

Η καριέρα του ξεκίνησε το 1999 στη Πιατσέντζα και έκτοτε έπαιξε σε διάφορες ιταλικές ομάδες. Το 2005 υπέγραψε στη Μίλαν, με την οποία κατέκτησε ένα champions league, ένα UEFA Σούπερ Καπ και ένα παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων.

Στη συνέχεια έπαιξε στη Φιορεντίνα, την Τζένοα και την Μπολόνια. Το 2014 υπέγραψε στην Κουανγκτσόου Έβεργκραντ, με την οποία κατέκτησε ένα πρωτάθλημα Κίνας. Μετά από έναν χρόνο, επέστρεψε στην Ιταλία και από το 2017 ήταν παίκτης της Σπέτσια.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button