Άλλα αθλήματα

Αφιέρωμα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών!(vid)

Η… καρδιά του διεθνούς γυναικείου μπάσκετ ετοιμάζεται να αυξήσει τους παλμούς της το διάστημα 22-30/9 στην Τενερίφη, εκεί όπου θα φιλοξενηθεί το εφετινό Παγκόσμιο Κύπελλο 2018, στο οποίο μετέχει για δεύτερη φορά στην Ιστορία της και η Εθνική Ελλάδας (σ.σ. η πρώτη ήταν το 2010, όταν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κατέλαβε την 11η θέση στα γήπεδα της Τσεχίας).

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί σε δύο πόλεις, στην πρωτεύουσα της Τενερίφης και των Καναρίων Νήσων, Σάντα Κρουθ (φάση ομίλων), καθώς και στο Σαν Κριστόμπαλ δε λα Λαγκούνα (φάση ομίλων και τελική φάση).

Μετρώντας αντίστροφα για το πρώτο τζάμπολ, το ερώτημα είναι ένα: Μπορεί κάποιος να απειλήσει τη «δυναστεία» των ΗΠΑ; Με παρακαταθήκη εννέα χρυσών, εκ των οποίων τα δύο τελευταία διαδοχικά, οι Ηνωμένες Πολιτείες διαθέτουν το βάθος στο ρόστερ, την ποιότητα και την παράδοση για το “three-peat”. «Μνηστήρες» του… θρόνου, πάντως, υπάρχουν, με τις Γαλλία, Αυστραλία, τον Καναδά και την «οικοδέσποινα» Ισπανία να δηλώνουν έτοιμες για την… αναστάτωση στην κορυφή του κόσμου.

Οι ΗΠΑ, μάλιστα, μετρούν 9.639 πόντους σε 124 αγώνες σε Παγκόσμια Κύπελλα (σ.σ. πρώην Μουντομπάσκετ), όπερ σημαίνει ότι απέχουν 361 πόντους από το ιστορικό ρεκόρ των 10.000, το οποίο θα προσθέσει ακόμη μία χρυσή σελίδα στη… Βίβλο τους, καθώς θα γίνουν η πρώτη ομάδα που το πετυχαίνει.

Κι αν κάποιος θεωρεί ότι θα πρέπει να περιμένει τα «νοκ άουτ» παιχνίδια για… δράση, τότε «πλανάται πλάνην οικτράν», μιας και από την πρώτη φάση υπάρχουν αγώνες ικανοί για να ανεβάσουν… θερμοκρασία στα παρκέ της Τενερίφης.

Πατήστε εδώ για τη συνέχεια

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button