ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Οι πρεμιέρες της Παρασκευής…

Η έναρξη του πρωταθλήματος της Stoiximan Super League γίνεται την Παρασκευή 18 Αυγούστου με την αναμέτρηση Βόλος – Λαμία.

Η έναρξη του πρωταθλήματος της Stoiximan Super League γίνεται την Παρασκευή 18 Αυγούστου με την αναμέτρηση Βόλος – Λαμία.

Αυτή είναι η δεύτερη διαδοχική σεζόν, η οποία έχει αφετηρία την Μαγνησία, ενώ και πάλι η πρώτη σέντρα θα γίνει ημέρα Παρασκευή.

Αυτή δεν είναι μια συνηθισμένη ημέρα τόσο για τα συνολικά δεδομένα του πρωταθλήματος, όσο και για εναρκτήριο παιχνίδι. Η πρώτη φορά που έγινε πρεμιέρα Παρασκευή ήταν στις 6 Σεπτεμβρίου 1996, με την αναμέτρηση Καστοριά – Ολυμπιακός 0-5.

Έπρεπε να περάσουν πολλά χρόνια για να γίνει πάλι Παρασκευή το πρώτο παιχνίδι και αυτό συνέβη στις 27 Αυγούστου 2010 με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται την Ξάνθη σε μια αναμέτρηση που ολοκληρώθηκε ισόπαλη (1-1).

Αυτή θα είναι η 5η φορά που το εναρκτήριο παιχνίδι θα γίνει Παρασκευή και μόνο ο Βόλος και η Λαμία θα έχουν από δύο πρεμιέρες ημέρα Παρασκευή, αφού η ομάδα της Φθιώτιδας είχε αγωνιστεί και στις 11 Σεπτεμβρίου 2020 στο Άρης – Λαμία 3-1.

Εκείνη η αναμέτρηση του 2020-21 είναι και η μοναδική που έχει επικρατήσει γηπεδούχος σε πρεμιέρα Παρασκευής, αφού μέχρι τώρα υπάρχουν δύο ισοπαλίες και μια νίκη φιλοξενούμενου.

Αυτή είναι και η μοναδική νίκη γηπεδούχου στις επτά τελευταίες πρεμιέρες πρωταθλήματος όταν είχαν μόνο έναν αγώνα στο πρόγραμμα. Έχουν εμφανιστεί τρεις νίκες φιλοξενούμενων και τρεις ισοπαλίες. Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκαν οι δύο τελευταίες αναμετρήσεις, πέρσι το Βόλος – Αστέρας Τρίπολης (3-3) και το Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης (0-0) το 2021-22.

Η τελευταία φορά που η πρώτη αναμέτρηση του πρωταθλήματος έγινε ημέρα Κυριακή ήταν στις 28 Αυγούστου 1994, όταν και τα επτά ματς είχαν προγραμματιστεί για την ίδια ώρα.

Η πρώτη φορά που το πρωτάθλημα έκανε πρεμιέρα Σάββατο ήταν πολύ νωρίς στην ιστορία της διοργάνωσης, αφού την δεύτερη σεζόν από την καθιέρωση της, στις 17 Σεπτεμβρίου 1960 το Ολυμπιακός – Ατρόμητος 3-1 έγινε ημέρα Σάββατο.

Η πρεμιέρα της πρεμιέρας, πάντως, έγινε Κυριακή στις 10.00 το πρωί, με την Προοδευτική και τον Απόλλωνα Πόντου να ανοίγουν την αυλαία στο Στάδιο Καραϊσκάκης της νεοσύστατης Α’ Εθνικής/Super League στις 25 Οκτωβρίου 1959 και το Νίκο Μητώση να σημειώνει το πρώτο γκολ.

Αυτή η αναμέτρηση είχε γίνει νωρίς το πρωί διότι για τις 3.00 το μεσημέρι ήταν προγραμματισμένο το Εθνικός-ΑΕΚ όπου οι Κιτρινόμαυροι επικράτησαν με 1-0. Το πρώτο γκολ της Α’ Εθνική και το πιο γρήγορο γκολ της αγωνιστικής (4’ Κανάκης) σημειώθηκαν στο ίδιο γήπεδο!

Διαβάστε επίσης

Back to top button