Άλλα αθλήματα

Ο Πύρρος Δήμας στο ΑΠΕ ΜΠΕ: «Το μετάλλιο της Αναστασίας και της Ελένης» (vid)

Υπάρχουν κάποιες ημέρες που σηματοδοτούν την ζωή σου… Σαν σήμερα, στις 23 Σεπτεμβρίου του 2000, ο Πύρρος Δήμας έγινε από Ολυμπιονίκης …θρύλος, τόσο στον ελληνικό αθλητισμό, όσο και στο παγκόσμιο στερέωμα. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, ο κορυφαίος αρσιβαρίστας κατέκτησε το τρίτο χρυσό μετάλλιο και έγραψε το όνομά του με ολόχρυσα γράμματα στην Ιστορία της Αρσης Βαρών.

Το Αθηναϊκό  Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων γύρισε τον χρόνο πίσω και μίλησε με τον πιο επιτυχημένο Ελληνα αθλητή, για τον τρόπο που ήρθε αυτό το μετάλλιο.

Ο Πύρρος Δήμας ανοίγει την καρδιά του και αναφέρει για πρώτη φορά τι είχε συμβεί στο σπίτι του, το βράδυ πριν την αναχώρηση για την Αυστραλία. Πως η -τότε- πεντάχρονη κόρη του, Ελένη, τον έκανε να σαστίσει και να νιώσει για πρώτη φορά τόσο άβολα μπροστά στα παιδιά του. Ποια ήταν η αντίδραση της πολυαγαπημένης συζύγου του, Αναστασίας, που έφυγε τόσο άδικα και πρόωρα από τη ζωή, πριν λίγους μήνες.

Ο Δήμας, μιλά ακόμη για την σκληρή προετοιμασία και την προσμονή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, έως τους πανηγυρισμούς μετά την κατάκτηση. Εξηγεί στο ΑΠΕ ΜΠΕ πως έχασε την αυτοσυγκέντρωσή του στο αρασέ, που παραλίγο να του στοιχίσει το μετάλλιο και τι ακριβώς έγινε στο ζετέ που τον πείσμωσε και είπε ότι δεν πρόκειται να επιστρέψει στην Ελλάδα χωρίς το χρυσό!

Πατήστε για τη συνέχεια εδώ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button