Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Super League: Οι 4 «προϋποθέσεις» για να τελειώσει η κανονική διάρκεια στις 6/3

Στην πρώτη κατηγορία υπάρχουν 10 «χρωστούμενα» ματς, εξ' αυτών μόνο το 1 έχει οριστεί και για να πέσει η αυλαία της κανονικής διάρκειας στις 6/3 θα πρέπει να υπάρξει «συμβιβασμός» με την ΕΠΟ και Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Ατρόμητος να παίζουν σερί! #slgr #season2021_2022 #slgrinterwetten #αντίπαλοιΠΑΣΛαμία #paokfc #olympiacosfc #atromitosfc

Στην πρώτη κατηγορία υπάρχουν 10 «χρωστούμενα» ματς, εξ’ αυτών μόνο το 1 έχει οριστεί και για να πέσει η αυλαία της κανονικής διάρκειας στις 6/3 θα πρέπει να υπάρξει «συμβιβασμός» με την ΕΠΟ και Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Ατρόμητος να παίζουν σερί!

Μόλις το Σάββατο (5/2) σας μεταφέραμε τον «γόρδιο δεσμό» που έχει προκληθεί στη Super League Interwetten αναφορικά με το καταρτισμό του προγράμματος, ύστερα από την αναβολή αρκετών αγώνων λόγω κρουσμάτων Covid-19.

Λίγο αργότερα το πρόβλημα μεγεθύνθηκε καθώς κάτι αντίστοιχο συνέβη και για την αναμέτρηση Ατρόμητος-ΟΦΗ που είχε προγραμματιστεί για τη περασμένη Δευτέρα (6/2) και πλέον στην κατηγορία υπάρχουν 10 «εκκρεμότητες», καθώς αυτός είναι ο αριθμός των αναμετρήσεων που «χρωστούν» αθροιστικά όλες οι ομάδες, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι η μόνη που έχει δώσει και τις 22 .

Αντίθετα ο Ατρόμητος μετρά τέσσερις αναβολές και υπάρχουν πολλά «ερωτηματικά» για το αν η κανονική διάρκεια θα ολοκληρωθεί στις 6 Μαρτίου, όπως δηλαδή έχει προγραμματιστεί. Από τη στιγμή μάλιστα που για αύριο (9/2) έχουν προγραμματιστεί τρία ματς Κυπέλλου την τρέχουσα εβδομάδα θα γίνει μόνο 1 εξ’ αναβολής (Ατρόμητος-ΟΦΗ στις 10/2), ενώ για την επόμενη και τη μεθεπόμενη ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ καλούνται να επικεντρωθούν στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις (17&24/2 αντίστοιχα), ξέχωρα από τις αυριανές για το Κύπελλο.

Τι σημαίνει αυτό από τη στιγμή που αμφότεροι έχουν 1 εξ’ αναβολής; Ότι για να πέσει η αυλαία της regular season την Κυριακή 6 Μαρτίου θα πρέπει οι αναμετρήσεις Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης και ΑΕΚ-ΠΑΟΚ που εκκρεμούν να διεξαχθούν στις 2 ή 3 Μαρτίου, με την προϋπόθεση πως τότε δεν θα έχουμε τους πρώτους ημιτελικούς του Κυπέλλου.

Οι συγκεκριμένες ημερομηνίες είναι «κλειδωμένες» από την ΕΠΟ και είχε υπολογίσει να διεξαχθούν τότε οι ρεβάνς των ημιτελικών, αλλά η διοργάνωση πήγε πίσω λόγω της κακοκαιρίας της «Ελπίδας» που έπληξε πρόσφατα τη χώρα. Από τη στιγμή που οι «δικέφαλοι» συγκρούονται και στα προημιτελικά και ένας εκ των δύο θα βρεθεί σίγουρα στους «4» (ξέχωρα φυσικά ότι και ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο έναντι του Παναιτωλικού), είναι αδύνατον να γίνουν τότε και τα εξ’ αναβολής τους παιχνίδια στη μεγάλη κατηγορία και οι πρώτοι ημιτελικοί του Κυπέλλου.

Το σχετικό ζήτημα θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες και ύστερα μετά από σχετική συνάντηση που θα έχουν Λίγκα και Ομοσπονδία για τις όποιες αλλαγές στο καλεντάρι… Αρα το ένα «κρατούμενο» για να ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος όπως έχει οριστεί είναι να κάνει πίσω η ΕΠΟ, σε ότι αφορά τις ημερομηνίες που έχει «κλειδώσει».

Το άλλο έγκειται στο «φορτωμένο» πρόγραμμα των ομάδων και αν μπορούν να το «σηκώσουν» σε ανθρώπινο επίπεδο. Εάν τελικά στις αρχές Μαρτίου έχουμε εξ’ αναβολής αγώνες για το πρωτάθλημα ώστε να τελειώσει κανονικά η κανονική διάρκεια θα πρέπει οι Πειραιώτες και οι Θεσσαλονικείς να δώσουν 11 παιχνίδια σε 35 ημέρες! Πιο συγκεκριμένα από την τελευταία Κυριακή του Ιανουαρίου (30/1) που μάλιστα αναμετρήθηκαν μεταξύ τους στην Τούμπα μέχρι την πρώτη του Μαρτίου (6/1) θα παίξουν σε 7 ή 8 για την SL1, 2 για την Ευρώπη και 1 ή 2 για το Κύπελλο (αν έχουν 7 πρωταθλήματος θα είναι 2 του Κυπέλλου ή το ανάποδο). Μάλιστα το 11 αγώνες σε 35 ημέρες δεν αλλάζει ότι και αν συμβεί εφόσον υπάρξουν αναμετρήσεις στις αρχές του επόμενου μήνα για το Κύπελλο, δηλαδή ο θεσμός «παίζεται».

Την ίδια στιγμή όμως υπάρχει μέγα «θέμα» και με τους Περιστεριώτες, που όπως προείπαμε έχουν ήδη 4 «χρωστούμενα» ματς πρωταθλήματος. Το 1, εκείνο με τη Λαμία, ορίστηκε ήδη για την ερχόμενη Πέμπτη 10 του μηνός και εκκρεμούν αυτά με Βόλο, Αρη, ΟΦΗ. Αρα για να πέσει κανονικά η αυλαία θα πρέπει να ορίζονται σερί μεσοβδόμαδα τις ισάριθμες επόμενες (3) εβδομάδες και αυτό σημαίνει πως από τις 10 Φεβρουαρίου μέχρι τις 6 Μαρτίου η ομάδα θα δώσει 8 παιχνίδια σε διάστημα μόλις 24 ημερών!

Πάμε και στο συμπέρασμα όλων των παραπάνω και με αστερίσκο πως το πλάνο είναι σταδιακά να ορίζονται από την επόμενο εβδομάδα κάποιοι αγώνες.

Για να ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια στις 6/3 θα πρέπει α) η ΕΠΟ να «παραχωρήσει» στην SL1 τις ημερομηνίες που έχει «κλειδώσει» στις αρχές του Μαρτίου (2-3/3) β) Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ να δώσουν 11 αγώνες, εντός και εκτός συνόρων, σε διάστημα 35 ημερών γ) ο Ατρόμητος να παίξει 8 ματς πρωταθλήματος σε 24 ημέρες και δ) να μην αναβληθεί, για τον οποιοδήποτε λόγο, άλλο παιχνίδι του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ και του Ατρόμητου.

ΤΑ ΜΑΤΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΒΛΗΘΕΙ

14η αγωνιστική: Απόλλων Σμ. – Παναθηναϊκός εκκρεμεί
16η αγωνιστική: Ατρόμητος-Βόλος εκκρεμεί
17η αγωνιστική: ΑΕΚ-ΠΑΟΚ εκκρεμεί, Άρης – Ατρόμητος εκκρεμεί, Ιωνικός-Απόλλων Σμ. εκκρεμεί, Ολυμπιακός-Αστέρας Τρ. εκκρεμεί και Παναιτωλικός-Λαμία εκκρεμεί
21η αγωνιστική: Ατρόμητος-Λαμία (10/2)
22η αγωνιστική: Λαμία-Αστέρας Τρίπολης εκκρεμεί
22η αγωνιστική: Ατρόμητος-ΟΦΗ εκκρεμεί

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button