Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Τάσεις και τακτικές στη πιο μεγάλη διάσκεψη της FIFA

Εβδομήντα ημέρες μετά τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, προπονητές και τεχνικοί διευθυντές από σχεδόν 200 ομοσπονδίες μέλη από όλες τις συνομοσπονδίες της FIFA συγκεντρώθηκαν στο Λονδίνο, στη μεγαλύτερη διάσκεψη ποδοσφαίρου, που διοργανώθηκε από την παγκόσμια ομοσπονδία, προκειμένου να αναλύσουν τις τελευταίες τάσεις και τις τακτικές ποδοσφαίρου που παρουσιάστηκαν στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

«Για πρώτη φορά, οι προπονητές των εθνικών ομάδων και οι τεχνικοί διευθυντές από σχεδόν 200 ομοσπονδίες μέλη μας συγκεντρώθηκαν σε ένα δωμάτιο και δεν μπορώ παρά να το τιμήσω ως πρόεδρος της FIFA και ως οπαδός ποδοσφαίρου. Αυτό το γεγονός αντανακλά πλήρως τη φιλοσοφία μας να τοποθετούμε το ποδόσφαιρο και τους βασικούς εκπροσώπους από όλο το παιχνίδι, συμπεριλαμβανομένων παικτών, προπονητών και τεχνικών εμπειρογνωμόνων, στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων μας», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο.

Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης, ο επικεφαλής της ομάδας τεχνικών μελετών της FIFA,  Κάρλος Αλμπέρτο Περέιρα, μαζί με τον επικεφαλής στο τμήμα ανάπτυξης της FIFA, Μάρκο Φαν Μπάστεν, μοιράστηκαν τις γνώσεις τους, σε τέσσερις βασικούς τομείς, όπως μια συγκριτική ανάλυση των γκολ από τα Μουντιάλ 2014, 2014 και 2018, ανάλυση αγώνων, ανάλυση των τεσσάρων ομάδων που έφτασαν στα ημιτελικά του Μουντιάλ της Ρωσίας και ο ρόλος του πλέιμεικερ στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018. Η πλήρης έκθεση για το Μουντιάλ 2018 πρόκειται να δημοσιευθεί στις 16 Οκτωβρίου 2018.

Η πορεία της Γαλλίας προς την κορυφή, ήταν στο επίκεντρο κατά τη διάρκεια της ζωντανής συνέντευξης με τον προπονητή των «πετεινών», Ντιντιέ Ντεσάμπ.

Μιλώντας και απαντώντας σε διάφορες ερωτήσεις από τους προπονητές κατά τη διάρκεια της συνόδου, ο Ντεσάμπ, τόνισε τη σημασία της ομαδικής εργασίας και της διαχείρισης του ανθρώπου, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο οι προπονητές θα πρέπει να βοηθήσουν στη δημιουργία του κατάλληλου περιβάλλοντος για κάθε παίκτη σε όλους τους τομείς της προετοιμασίας, σε έναν αγώνα και ένα μεγάλο τουρνουά.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, επιτεύχθηκε συντριπτική συναίνεση από τους προπονητές και τους τεχνικούς διευθυντές σχετικά με την υψηλή ποιότητα του ποδοσφαίρου που παρουσιάστηκε στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Επίσης, ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας της FIFA, Πιερλουίτζι Κολίνα, μαζί με τον διευθυντή διαιτησίας της FIFA, Μάσιμο Μπουζάκα, παρουσίασαν επίσης μια μελέτη σε θέματα διαιτησίας, συμπεριλαμβανομένης της επιτυχούς εφαρμογής του VAR στο Μουντιάλ.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button