Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Φιλ Φόντεν: Το μελλοντικό αστέρι της Μάντσεστερ Σίτι

Mετά την εμφάνισή του με γκολ και σίστ στο παιχνίδι της Σίτι στην έδρα της Οξφόρδης, ο ταλαντούχος νεαρός μέσος έχει τραβήξει όλα τα βλέμματα επάνω του.

Ένα γκολ, μία ασίστ και μία πάσα που οδήγησε σε ασίστ, ήταν τα πεπραγμένα του Φιλ Φόντεν στο εκτός έδρας παιχνίδι της Μάντσεστερ Σίτι απέναντι στην Όξφορντ Γιουνάιτεντ, που τελείωσε με νίκη (0-3) των «πολιτών».

Η εμφάνιση του έφερε στο προσκήνιο τον 18χρονο μέσο, με τον προπονητή της Όξφορντ, Καρλ Ρόμπινσον, να δηλώνει πως ο νεαρός μοιάζει αγωνιστικά με τον Αντρές Ινιέστα, σύμφωνα με τον Φιλ ΜακΝάλτι του «BBC Sports».

O Πεπ Γκουαρντιόλα είπε πως ο Φόντεν είναι μεγάλη επένδυση για το μέλλον της Μάντσεστερ Σίτι, ενώ παράλληλα δήλωσε:

«Ο Φιλ πανηγύρισε το πρώτο του γκολ σαν να σκόραρε σε τελικό Μουντιάλ. Αυτό έγινε γιατί είναι οπαδός της Σίτι. Το όνειρό μου για εκείνον είναι να μείνει στην ομάδα 10 χρόνια και να μπορεί να παίζει βασικός για εμάς».

Ωστόσο, θέλησε να ρίξει τους τόνους για όσους τον συγκρίνουν με τον Αντρές Ινιέστα:

«Ουάου! Αυτά είναι μεγάλα λόγια. Δεν θα πω ότι ο Φιλ θα γίνει κάποια στιγμή σαν τον Αντρές , γιατί έτσι θα τον αγχώσω περισσότερο. Ο Ινιέστα είναι από τους καλύτερους παίκτες που έχω συναντήσει στην ζωή μου και δεν μπορώ να πιέσω τον Φιλ, συγκρίνοντάς τον μαζί του

Η Μάντσεστερ Σίτι δημοσίευσε ένα βίντεο στο Twitter με τα καλύτερα στιγμιότυπα του παιχνιδιού, αλλά και του Φόντεν, που είχε συμμετοχή και στα 3 τέρματα της ομάδας του.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button