Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Η FA συμφώνησε για την πώληση Γουέμπλεϊ στον Καν

Την πώληση του διάσημου σταδίου Γουέμπλεϊ αποφάσισε η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FA), καθώς, όπως αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα των ΜΜΕ, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος, Σαχίντ Καν, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της Φούλαμ και της ομάδας του NFL, Τζάκσονβιλ Τζάγκουαρς, ήρθε σε συμφωνία με την FA για να αγοράσει το «μνημείο» του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα, το συμβούλιο της FA εξέτασε στη χθεσινή συνεδρίασή του τη σχετική πρόταση του Καν για την αγορά του Γουέμπλεϊ, το οποίο (με τη σημερινή του μορφή) άνοιξε τις πύλες του το 2007, ύψους περίπου 800 εκατ. λιρών.

Η ομοσπονδία αποφάσισε να γίνει αποδεκτή η πρόταση, κάτι που πέρασε και από την ολομέλεια της αγγλικής ομοσπονδίας. Σύμφωνα με τη σύμβαση των δυο πλευρών, η εθνική Αγγλίας θα συνεχίσει να δίνει τους αγώνες της στο συγκεκριμένο γήπεδο, ενώ σε αυτό θα πραγματοποιούνται και οι τελικοί του κυπέλλου.

Ομως, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ενδέχεται να… ξεσπιτωθεί και να δίνει αλλού τους εντός έδρας αγώνες του κατά τη διάρκεια της σεζόν του NFL, καθώς ο Καν σχεδιάζει να «μετακομίσουν» οι Τζάκσονβιλ Τζάγκουαρς στο Γουέμπλεϊ, όπου θα γίνουν η πρώτη ομάδα του NFL εκτός Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι υπεύθυνοι της FA σχεδιάζουν να επενδύσουν 400 εκατ. ευρώ στις μικρότερες ποδοσφαιρικές κατηγορίες της Αγγλίας, ποσά που θα τους επιτρέψουν να καλύψουν το κόστος για εκατοντάδες νέους αγωνιστικούς χώρους, κάτι που σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν αδύνατο.

Με την επικύρωση της συμφωνίας, η FA δεν θα εμπλέκεται πλέον στην καθημερινή διαχείριση του σταδίου, το οποίο κόστισε 757 εκατομμύρια λίρες μετά την κατεδάφιση του παλιού Γουέμπλεϊ το 2000. Επιπλέον, ο Καν θα καρπώνεται τα έσοδα από τη διοργάνωση στο Γουέμπλεϊ μη αθλητικών γεγονότων, όπως συναυλίες και συνέδρια.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button