ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Πάλι ντόρτια φέραμε! – Απίστευτος ΠΑΣ Λαμία στα Γιάννινα!

Τι και αν ο Καρλίτος αστόχησε σε δύο εκτελέσεις πέναλτι, ο ΠΑΣ Λαμία σκόραρε συνολικά τέσσερα γκολ και έφυγε με το διπλό από τους «Ζωσιμάδες».

Τι και αν ο Καρλίτος αστόχησε σε δύο εκτελέσεις πέναλτι, ο ΠΑΣ Λαμία σκόραρε συνολικά τέσσερα γκολ και έφυγε με το διπλό από τους «Ζωσιμάδες».

Με τους Αμαράλ, Καρλίτος και Τσιλούλη (δις) να σκοράρουν ο ΠΑΣ Λαμία πήρε τη νίκη με 1-4 σκορ, ισοφαρίζοντας παράλληλα την καλύτερή της επίδοση στο σκοράρισμα στο πρωτάθλημα όπου είχε πετύχει κόντρα στην Κηφισιά.

Μάλιστα, ο Καρλίτος είχε την ευκαιρία δύο φορές να σκοράρει από την άσπρη βούλα, όμως ο Αθανασίου του είπε διπλό όχι. Σημειώνεται ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία της Λαμίας που σημείωσε τέσσερα γκολ σε εκτός έδρας ματς για τη Σούπερ Λίγκα.

Στο μυαλό του κόουτς

Με σχηματισμό 4-4-2 παρέταξε την ομάδα του ο Μιχάλης Γρηγορίου, που επέλεξε τον Αθανασίου κάτω από τα δοκάρια και τους Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκη, Κιάκο στην άμυνα. Τούτου, Καραχάλιος, Τζίνο, Ροσέρο έπαιξαν στο κέντρο, ενώ στην επίθεση επιλέχτηκαν Παμλίδης και Κόντε.

Από την άλλη, ο Λεωνίδας Βόκολος κατέβασε την ομάδα του με 4-2-3-1, έχοντας τον Κοσέλεφ στο τέρμα και τους Σιμόν, Τζανετόπουλο, Παπαδόπουλο και Αμαράλ στην άμυνα. Στον άξονα βρέθηκαν οι Νούνιες-Στάνκο, με τους Τσιλούλη, Σλίβκα και Μαρτίνεθ τριάδα πίσω από τον Καρλίτος.

Το ματς

Το πρώτο ημίχρονο ήταν βγαλμένο από τα πιο τρελά όνειρα κάθε ποδοσφαιρόφιλου! Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ καλύτερα και απείλησαν δις στο 8’, αρχικά με άστοχη κεφαλιά του Τσιλούλη και εν συνεχεία με κοντινό σουτ του Νούνιες που απέκρουσε ο Αθανασίου.

Ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ συνέχισε δυναμικά και στο 12’ απέκρουσε πέναλτι του Καρλίτος, που δόθηκε κατόπιν χρήσης VAR για μαρκάρισμα του Καραχάλιου στον Μαρτίνεθ.

Οι φιλοξενούμενοι δεν πτοήθηκαν από την εξέλιξη αυτή και κατόρθωσαν να φτάσουν στο γκολ, με τον Καρλίτος να εξιλεώνεται για το χαμένο πέναλτι στο 20’. Ο Αμαράλ σέντραρε από τα αριστερά και ο Ισπανός έπιασε το μονοκόμματο σουτ, καρφώνοντας την μπάλα στα δίχτυα!

Η Λαμία όμως δεν έμεινε εκεί. Μόλις στο 22’, ο Αμαράλ πέρασε σε θέση… εκτελεστή και αφού χόρεψε τη δεξιά πλευρά του ΠΑΣ, πέτυχε ένα απίθανο γκολ με δυνατό σουτ!

Οι γηπεδούχοι παρέπαιαν στο γήπεδο και κλήθηκαν να ανεβάσουν άμεσα τις γραμμές τους. Μία μακρινή, άστοχη εκτέλεση φάουλ του Κόντε ήταν η πρώτη αξιόλογη στιγμή (28’), με τον Ισπανό να έχει ωραία κεφαλιά λίγο άουτ δέκα λεπτά αργότερα.

Στο 40’, ο Κοσέλεφ έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ το μακρινό σουτ του Ροσέρο, όμως ένα λεπτό αργότερα ήρθε η… τρίτη και φαρμακερή από τον Κόντε! Μετά το σουτ του Σόρια από τα δεξιά, ο τερματοφύλακας της Λαμίας απέκρουσε ασταθώς και η μπάλα πήρε ύψος, με τον Ίβηρα φορ να βρίσκεται στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή και να τη σπρώχνει με κεφαλιά στα δίχτυα.

Οι γηπεδούχοι πήραν ψυχολογία και μάλιστα άγγιξαν άμεσα και την ισοφάριση, με το μακρινό σουτ του Εραμούσπε στο 45’ να κοντράρει σε αμυντικό και να καταλήφει στο οριζόντιο δοκάρι μετά από επέμβαση του Κοσέλεφ.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

ΠΑΣ Γιάννινα (Μ. Γρηγορίου): Αθανασίου, Σόρια (46’ Λεό), Εραμούσπε, Παντελάκης, Κιάκος, Καραχάλιος (67’ Ριένστρα), Τζίνο, Ροσέρο (67΄Ντεμίρ), Τούτου , Παμλίδης (82’ Τζίμας), Κόντε (82’ Μπάλαν)
Στον πάγκο: Σούλης, Μπακαδήμας, Λιάσος, Τσαούσης

Λαμία (Λ. Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν, Τσανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Αμαράλ (82’ Κορνέζος), Νούνιες, Στάνκο, Σλίβκα (76’ Σίντκλεϊ), Τσιλούλης, Μαρτίνεθ (82’ Τσούκαλος), Καρλίτος (64’ Τόσιτς)
Στον πάγκο: Χατζηεμμανουήλ, Λέικ, Γιαννούτσος, Τερεζίου, Βασιλαντωνόπουλος

Διαιτητής: Φωτιάς
Βοηθοί: Νικολαΐδης, Δέλλιος
4ος: Τσιμεντερίδης
VAR: Βεργέτης, Καραγκιζόπουλος

Διαβάστε επίσης

Back to top button