Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

«Την ξελάσπωσε, ξανά» ο Φαν Πέρσι (vids)

Για δεύτερη σερί αγωνιστική, η Φέγενορντ παίρνει τρίποντο, 2-1 τη Φίτεσε, χάρη στον Ολλανδό…

EREDIVISIE- 7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Φέγενορντ-Φίτεσε 2-1
(47′ Μποτέγκιν, 87′ Φαν Πέρσι/ 32′ Μπέρο)

Για δεύτερη σερί αγωνιστική, ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι λύτρωσε τη Φέγενορντ, οδηγώντας την στην ανατροπή και στη νίκη, 2-1 επί της Φίτεσε. Το ματς σημαδεύτηκε από το τραυματισμό του Τιμ Μάταβζ, όταν στο 73ο λεπτό ο Σλοβένος φορ της Φίτεσε, σε διεκδίκηση της μπάλας, έπεσε άσχημα στο χορτάρι, χτύπησε στο κεφάλι και έγινε αναγκαστική αλλαγή.

Στο 32ο λεπτό, η Φίτεσε “πάγωσε” το Ντε Κάιπ, αφού άνοιξε το σκορ με τον Ματούς Μπέρο να σημαδεύει πρώτα το δοκάρι και μετά να σκοράρει για το 0-1. Η Φέγενορντ πίεσε για την ισοφάριση, είχε ευκαιρίες και στο 47′ ο Έρικ Μποτέγκιν με κεφαλιά έκανε το 1-1. Στο 63ο λεπτό η Φίτεσε έμεινε με δέκα παίκτες, όταν ο Τόμας Μπρουνς αντίκρισε απευθείας κόκκινη κάρτα και η πίεση της Φέγενορντ αυξήθηκε. Τελικά στο 87ο λεπτό ο Φαν Πέρσι με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, για το 2-1, και λίγο αργότερα, στις καθυστερήσεις, ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός αποβλήθηκε. Η Φίτεσε δεν έφτασε στην ισοφάριση και τελείωσε το ματς με εννέα παίκτες, αφού στο 90’+5′ αποβλήθηκε και ο Ντανίλο Ντόεκι. Η Φέγενορντ παραμένει στο -6 από τη πρωτοπόρο Αϊντχόφεν, ενώ η Φίτεσε έχασε μετά από δυο αγωνιστικές.

Χέρακλες-Έμεν 2-1
(6′ Κούβας, 7′ Πέτερσον/ 68′ Γιάνσεν)

Η τέταρτη σερί νίκη της Χέρακλες, 2-1 την Έμεν, έφερε την ομάδα από το Άλμελο στη δεύτερη θέση, ισόβαθμη του Άγιαξ. Μέσα σε ένα λεπτό, η Χέρακλες σκόραρε δυο φορές με τον Μπράντλεϊ Κούβας να ανοίγει το σκορ στο 6′ και τον Κρίστοφερ Πέτερσον να κάνει το 2-0 στο 7′.Το μόνο που κατάφερε η Έμεν ήταν να μειώσει, στο 68ο λεπτό, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Άνκο Γιάνσεν.

Άλκμααρ-Τσβόλε 2-2
(10′ Ιντρισί, 76′ Τιλ/ 36′ Φαν Κρόι, 88′ Φλέμινγκ)

Με γκολ στο 88′ η Τσβόλε έφυγε με βαθμό από την έδρα της Άλκμααρ, 2-2, παρότι βρέθηκε να χάνει δυο φορές. Μόλις στο 10ο λεπτό η Άλκμααρ άνοιξε το σκορ με τον Ουσάμα Ιντρισί, με τη Τσβόλε να απαντάει στο 36ο λεπτό όταν ο Βίτο Φαν Κρόι έκανε το 1-1. Μάλιστα, δυο λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μια ανάσα από την ολική ανατροπή, αλλά ο Φαν Ντούινεν σημάδεψε το δοκάρι. Στο 76′ η Άλκμααρ πήρε και πάλι προβάδισμα με τον Γκους Τιλ να κάνει το 2-1, αλλά στο 88′ ο Ζίαν Φλέμινγκ με κεφαλιά ισοφάρισε για τη Τσβόλε σε 2-2.

Ντε Γκράαφσαπ-Βίλεμ 2-1
(21′ Νάιλαντ, 89′ Λιούις αυτογκόλ/ 49′ Σαντίκι)

Από τις 12 Αυγούστου, όταν και είχε νικήσει τη Φέγενορντ, η Ντε Γκράαφσαπ αγνοούσε το τρίποντο και το βρήκε την 7η αγωνιστική χάρη σε αυτογκόλ στο 89ο λεπτό, 2-1 τη Βίλεμ. Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στο 18ο λεπτό με τη Βίλεμ να μένει με δέκα παίκτες, όταν, μετά από χρήση του VAR, αποβλήθηκε, με απευθείας κόκκινη, ο Ατακάν Ακαϊνάκ. Στο 21ο λεπτό ο Στεφ Νάιλαντ με απευθείας εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ για τη Ντε Γκράαφσαπ, η οποία στο 28′ έχασε τεράστια ευκαιρία για ένα δεύτερο τέρμα. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, ο Έρικ Μπέκερ ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά σημάδεψε το δοκάρι. Το δοκάρι σημάδεψε και ο Νάιλαντ στις καθυστερήσεις με τη Ντε Γκράαφσαπ να πληρώνει την αστοχία της. Ο Ντρις Σαντίκι μπήκε στο ματς με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και τέσσερα λεπτά αργότερα ισοφάρισε σε 1-1 για τη Βίλεμ. Ξανά δοκάρι για τη Ντε Γκράαφσαπ στο 53′ με τον Γιόρντι Τόμασεν και τελικά τη λύση για τους γηπεδούχους έδωσε ένας αντίπαλος, αφού ο Φερνάντο Λιούις με αυτογκόλ στο 89ο λεπτό διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Γκρόνινγκεν-Ουτρέχτη 1-1
(76′ Μέντες Μορέιρα/ 16′ Φαν Ντερ Στρεκ)

Μετά από τρεις σερί ήττες, η Γκρόνινγκεν πήρε βαθμό στο εντός έδρας 1-1 με την Ουτρέχτη. Στο 16′ η Ουτρέχτη άνοιξε το σκορ με τον Σάντερ Φαν Ντερ Στρεκ και στο 53′ η Γκρόνινγκεν είχε δοκάρι με τον Μάικλ Μπρέιγ, όπως δοκάρι είχε και η Ουτρέχτη στο 59′ με τον Σιμόν Γκούσταφσον, ο οποίος επτά λεπτά αργότερα αποβλήθηκε. Με παίκτη παραπάνω η Γκρόνινγκεν έφτασε στην ισοφάριση στο 76ο λεπτό με σκόρερ τον Αχμάντ Μέντες Μορέιρα. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, η Ουτρέχτη μπορούσε να πάρει το ματς, αλλά ο Νίκολας Γκαβόρι σημάδεψε το δοκάρι. Το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε με τις δυο ομάδες να παραμένουν στα χαμηλά της βαθμολογίας.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button