Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Ο Μχιταριάν δεν πάει στο Μπακού με την Αρσεναλ ελέω …Ναγκόρνο Καραμπάχ

Η πολυετής διαμάχη μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν για την περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ, στερεί από τον Χένρικ Μχιταριάν, να ενισχύσει την Αρσεναλ, στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Καραμπάκ, που θα διεξαχθεί αύριο στο Μπακού (19:55) για την 2η αγωνιστική του Europa League.

Ο έμπειρος συμπαίκτης του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στους «κανονιέρηδες», είναι Αρμένιος και δεδομένης της κατάστασης σε πολιτικό επίπεδο, προτιμήθηκε να μην ακολουθήσει την αποστολή για λόγους ασφαλείας.

Πάντως, σε περίπτωση που η Αρσεναλ καταφέρει να φθάσει μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης, το ζήτημα που αφορά στον Μχιταριάν θα πρέπει να λυθεί, καθώς η αναμέτρηση έχει προγραμματισθεί για τις 29 Μαϊου 2019, στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μπακού.

Το Ναγκόρνο Καραμπάχ, είναι μια περιοχή που καλύπτει περίπου 4.400 τ.χλμ, βρίσκεται στον Νότιο Καύκασο και καλύπτει τη νοτιοανατολική σειρά του Μικρότερου Καυκάσου. Κυρίως ορεινή και δασώδης περιοχή, το Ναγκόρνο Καραμπάχ, ήταν αυτόνομο στα χρόνια της Σοβιετικής Ένωσης (σ.σ. ενταγμένο στην Δημοκρατία του Αζερμπαϊτζάν), ενώ σήμερα είναι διεκδικούμενη από την Αρμενία. Διεθνώς αναγνωρισμένη ως τμήμα του Αζερμπαϊτζάν, παρά το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής, βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Δημοκρατίας του Αρτσάχ (σ.σ μέχρι τον Φεβρουάριο του 2017 ήταν γνωστή ως Δημοκρατία του Ναγκόρνο-Καραμπάχ), ένα de facto ανεξάρτητο κράτος με αρμενική πλειοψηφία. Από το τέλος του πολέμου στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, το 1994, οι εκπρόσωποι των κυβερνήσεων της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν διεξάγουν ειρηνευτικές συνομιλίες, με τη μεσολάβηση της ομάδας του Μινσκ του ΟΑΣΕ.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button