Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Η «ατάκα» Ουζουνίδη για τον Βλαχοδήμο

Το βράδυ της 15ης Μαϊου 2018, όταν η ΑΕΚ μεθούσε ακόμα με το νέκταρ της κατάκτησης του πρωταθλήματος, μια παρέα συναντιόταν για τελευταία φορά σε εστιατόριο της Γλυφάδας. Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος συγκέντρωσε τους συμπαίκτες του στον Παναθηναϊκό για να τους αποχαιρετήσει, καθώς σε λίγες ημέρες θα μετακόμιζε στην Πορτογαλία για να οριστικοποιηθεί η μεταγραφή του στη Μπενφίκα, η οποία είχε «κλείσει» από τον Ιανουάριο.

Παρών σ΄αυτό το πάρτι αποχαιρετισμού ήταν ο τότε προπονητής των «πράσινων», Μαρίνος Ουζουνίδης, που αναδείχθηκε σε κεντρικό πρόσωπο της βραδιάς. Άλλωστε, αυτό το «τραπέζωμα» ήταν πρακτικά και ο δικός του αποχαιρετισμός, αφού την επομένη ανακοινώθηκε τυπικά η λύση της συνεργασίας του με τον Παναθηναϊκό. Σε κάποια στιγμή στην παρέα εμφανίστηκε τούρτα-έκπληξη για τον Έλληνα τεχνικό, η οποία είχε τη φωτογραφία του και ένα μήνυμα: «Η ιστορία γράφει και δεν ξεχνά. Στα δύσκολα ήσουν ο πιο ΜΑΓΚΑΣ. Εις το επανιδείν».

Το «επανιδείν» με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο δεν άργησε. Πέρασαν μόλις 4,5 μήνες κι οι δύο τους βρέθηκαν αντίπαλοι στο ΟΑΚΑ, στις 2 Οκτωβρρίου 2018. Προπονητής της ΑΕΚ ο «Ούζου», τερματοφύλακας της Μπενφίκα ο «Όντι», που έμελλε να παίξει καθοριστικό ρόλο στη νίκη της ομάδας του και να στερήσει από την Ένωση μια ιστορική, μια ανεπανάληπτη ανατροπή.

Στο τέλος της συνέντευξης Τύπου, ο τεχνικός της Ενωσης αναφέρθηκε αυθόρμητα στον Ελληνογερμανό γκολκίπερ και του έδωσε συγχαρητήρια για την εμφάνιση. Αν ήταν κάποιος άλλος κάτω από τα δοκάρια, ίσως η ΑΕΚ να έγραφε ιστορία, όμως ο Ουζουνίδης είδε ένα από τα αγαπημένα του παιδιά στον Παναθηναϊκό, να φράζουν το μονοπάτι προς τη δόξα.

Ήταν από αυτά τα παιχνίδια της μοίρας που μετατρέπονται σε αξέχαστες ποδοσφαιρικές ιστορίες. Γίνονται, μάλιστα, ακόμα καλύτερες από μια «ατάκα» του Ουζουνίδη, ο οποίος αποχωρώντας από την αίθουσα Τύπου του ΟΑΚΑ, μουρμούρισε κάτι το οποίο ελάχιστοι άκουσαν: «Εδωσαν τον Βλαχοδήμο για να σωθεί ο Παναθηναϊκός και τελικά σώθηκε η Μπενφίκα!».

Ο 50χρονος προπονητής αναφερόταν κυρίως στη φάση του 73ου λεπτού και το χαμένο τετ-α-τετ του Κλωναρίδη, με το σκορ στο 2-2. Μπορεί πολλοί να τα έβαλαν με τον παίκτη που δεν πάσαρε στον αμαρκάριστο Γιακουμάκη, όμως ένας έμπειρος επαγγελματίας σαν τον Ουζουνίδη είχε επιπλέον παρατηρήσει, χωρίς να χρειαστεί… ριπλέι, ότι ο τερματοφύλακας πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση, χαμηλά με το αριστερό χέρι.

Τα 2.400.000 που στοίχισε η μεταγραφή του ήταν τιμή ευκαιρίας επιπέδου… «Black Friday» για τους «Αετούς», αλλά τεράστια ανάσα για τον υπό διάλυση Παναθηναϊκό της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, που δεν είχε την πολυτέλεια να αρνηθεί, αν και γνώριζε ότι η αξία του ήταν πολύ μεγαλύτερη.

Τα χρήματα που δαπάνησαν οι Πορτογάλοι θα μπορούσε κανείς να πει ότι «βγήκαν» και με το παραπάνω, χάρη σ΄αυτήν την απόκρουση. Ένα λεπτό αργότερα η Μπενφίκα διαμόρφωσε το τελικό 2-3 και πήρε τα 2.700.000 ευρώ μπόνους της UEFA που αντιστοιχούν σε μία νίκη. Αν υποθέσει κανείς ότι ο Βλαχοδήμος απλώς κράτησε την ισοπαλία, ακόμα κι αυτή «μεταφράζεται» σε καθαρό κέρδος 900.000 ευρώ για την ομάδα του, δηλαδή πάνω από το 1/3 του συνολικό κόστους της μεταγραφής του.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button