Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Νέβιλ: «Ντροπή, παίζουν Football Manager με τη μεγαλύτερη ομάδα στον κόσμο»

Ο παλαίμαχος άσος στήριξε τον Μουρίνιο και τα έβαλε με τη διοίκηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας MIRROR αποκάλυψε, την Παρασκευή, πως ο Ζοζέ Μουρίνιο θα απολυθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο, κάτι που έκανε έξαλλο τον Γκάρι Νέβιλ, ο οποίος τάχθηκε στο πλευρό του Πορτογάλου, εξαπολύοντας, παράλληλα, επίθεση στη διοίκηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Σε δηλώσεις του ο παλαίμαχος άσος της Γιουνάιτεντ και νυν τηλεσχολιαστής στο Sky Sports, Γκάρι Νέβιλ, τόνισε: “Για να είμαι ειλικρινής, είμαι έξαλλος. Ήμουν το ίδιο έξαλλος τρία-τέσσερα χρόνια πριν όταν απολύθηκε ο Ντέιβιντ Μόγιες και είχε αποκαλυφθεί μία ημέρα πριν από δημοσιογράφους. Θυμάμαι τον Λουίς Φαν Χάαλ ο οποίος είχε απολυθεί ένα απόγευμα τελικού κυπέλλου και το είχε μάθει από άλλους.

Βλέπω τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο σύλλογος και αν αυτή η πληροφορία είναι αλήθεια – γιατί δεν ξέρουμε αν είναι – και ο Ζοσέ Μουρίνιο βγει στο Ολντ Τράφορντ το Σάββατο σαν μελλοθάνατος, οι οπαδοί θα στραφούν εναντίον της διοίκησης. Είναι απαράδεκτο.

Πρέπει να πω ότι ο Μουρίνιο θα εισπράξει την μεγαλύτερη στήριξη που έχει νιώσει ποτέ στη ζωή του – και εγώ θα είμαι εκεί για να το κάνω.

Αν είναι αλήθεια και έχει διαρρεύσει μία μέρα πριν συμβεί, και απολυθεί αυτό το σαββατοκύριακο, θα είναι ντροπή. Που είναι οι αξίες και τα ιδανικά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αν αυτό είναι αλήθεια;

Σε τελική ανάλυση, αυτό συμβαίνει τα τελευταία πέντε ή έξι χρόνια. Ο Ζοσέ Μουρίνιο είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο και νομίζω ότι αυτή τη στιγμή οποιοσδήποτε προπονητής στον κόσμο δυσκολευόταν σε αυτό τον σύλλογο με τον τρόπο που αυτός λειτουργείται.

Αρκετά. Αγαπώ αυτόν τον σύλλογο, τον αγαπώ μέχρι θανάτου. Έχει υπάρξει η ζωή μου, μου έχει δώσει τα πάντα και δεν στρέφομαι εναντίον του. Αλλά πρέπει να πω ότι κάτι πρέπει να αλλάξει, και αυτό το κάτι δεν είναι ο προπονητής. Είναι πιο πάνω”.

Στη συνέχεια, ο Γκάρι Νέβιλ δήλωσε: “Είμαι έξαλλος που βγήκε μια τέτοια είδηση. Οι δημοσιογράφοι δεν δημοσιεύουν τέτοιου είδους ειδήσεις εκτός κι αν είναι απολύτως σίγουροι. Ελπίζω πως δεν είναι αλήθεια αλλά αν είναι, πρόκειται για ντροπή. Έχουμε φτάσει στο σημείο που έχουν προσλάβει τρεις προπονητές. Μπορεί να φτάσουμε στους τέσσερις προπονητές σε έξι χρόνια.

Πρέπει να ξεκινήσουμε να κοιτάμε στους ανθρώπους που προσλαμβάνουν τον προπονητή, όχι τον ίδιο τον προπονητή. Είναι αυτοί οι άνθρωποι που φέρουν τους παίκτες και ευλογούν τις συμφωνίες, οι άνθρωποι που σπαταλούν υπερβολικά ποσά για παίκτες. Τα αποδυτήρια προκαλούν ό,τι συμβαίνει. Πάρτε πίσω τον έλεγχο, δείξτε ηγεσία.

Αυτή τη στιγμή, είμαι έξαλλος. Ερχόταν, τρεις – τέσσερις εβδομάδες τώρα. Υπονόμευσαν τον Ζοσέ την παραμονή της έναρξης της σεζόν εξηγώντας γιατί δεν μπορούσαν να αποκτήσουν τους σέντερ μπακ που ζήτησε. Ποιος έχει τα προσόντα στον σύλλογο να πει στον Ζοσέ Μουρίνιο ότι ο Τόμπι Αλντερβέιρελντ ή ο Χάρι Μαγκουάιρ ή ο Ζερόμ Μπόατενγκ δεν είναι καλύτεροι παίκτες από αυτούς που είχε;

Μπορώ να σκεφτώ δύο και ξέρουμε ότι κανείς δεν τους συμβουλεύτηκε: ο Σερ Μπόμπι Τσάρλτον και ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Ίσως γίνομαι λίγο υπερβολικός και συναισθηματικός, αλλά πραγματικά δεν με νοιάζει πια πως θα φανεί αυτό που θα πω. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι αντιεπαγγελματικό, αλλά πρέπει να μιλήσω σαν φίλαθλος και να πω αυτό που αισθάνομαι.

Βρίσκομαι στο Sky Sports και είμαι εδώ για να φέρω ένα επίπεδο ουδετερότητας. Είναι δύσκολο να διοικείς ένα ποδοσφαιρικό σύλλογο, να είσαι προπονητής ή να παίζεις σε αυτόν. Δεν είναι πάντα εύκολο και υπάρχουν πολλές δυσκολίες. Αυτό που πρέπει κανείς να κάνει είναι να σιγουρευτεί ότι λειτουργεί με τον σωστό τρόπο”.

Τέλος, ο Νέβιλ είπε πως “αυτή τη στιγμή υπάρχει κάτι σάπιο στον πυρήνα των αποφάσεων που έχουν παρθεί τα τελευταία τέσσερα – πέντε χρόνια και πρέπει να προέρχεται από την κορυφή. Αν προσλάβω ένα άτομο κάτω από εμένα και αποτύχει, κάποια στιγμή πρέπει να πάρω εγώ την ευθύνη, πρέπει να πω πως «δεν είμαι αρκετά καλός για να κάνω αυτή τη δουλειά».

Οι άνθρωποι στη διοίκηση που είναι υπεύθυνοι για τη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος δεν είναι ούτε κατά διάνοια αρκετά καλοί. Δεν έχουν τα προσόντα. Παίζουν Football Manager με τον μεγαλύτερο σύλλογο στον κόσμο.

Σταματήστε. Τοποθετήστε ανθρώπους που έχουν τα προσόντα. Αυτή είναι μεγάλη είδηση και αύριο μπορεί να δείχνω ανόητος. Ελπίζω πως ο Ζοσέ θα είναι ακόμα εκεί την επόμενη εβδομάδα. Τον συμπαθώ, και όταν είδα τη συνέντευξη τύπου σήμερα (σ.σ Παρασκευή) ένιωσα λυπημένος, και θα λυπηθώ αν φύγει. Βλέποντας το πρόσωπο του, μου φάνηκε κουρασμένος, νικημένος και μπουχτισμένος. Φαινόταν σαν να μην άντεχε άλλο.

Οι παίκτες φαίνονται το ίδιο. Ξέρω κάποιους από αυτούς τους παίκτες και κάποιοι από αυτούς είναι καλά παιδιά. Δεν είναι κακά παιδιά, δεν κάθονται και σκέφτονται πως δεν θέλουν να παίξουν καλά για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η ομάδα ήξερε τι έπαιρνε όταν απόκτησε τον Ζοσέ Μουρίνιο. Είναι δύσκολος, δεν μασάει τα λόγια του, του αρέσουν οι αντιπαραθέσεις και θέλει ομάδες που είναι έτοιμες να κερδίσουν αμέσως. Τον υπονόμευσαν το καλοκαίρι. Δεν μπορείς να υπονομεύεις τον προπονητή σου – είναι τόσο απλό”.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button