Άλλα αθλήματα

Moto GP: Δραματικό φινάλε με νικητή τον Μάρκεθ

Στην Ταϊλάνδη, ο Ισπανός έκανε ακόμα ένα βήμα για την κατάκτηση του τίτλου.

Σε μονομαχία ανάμεσα στον Μαρκ Μάρκεθ και τον Αντρέα Ντοβιτσιόζο εξελίχθηκε ο αγώνας, για το πρωτάθλημα Moto GP, στην Ταϊλάνδη. Τελικά, ο Μάρκεθ πήρε τη νίκη στο τέλος και, πλέον, ο Ισπανός αναβάτης της Honda αρκεί να τερματίσει τρίτος στην Ιαπωνία για να εξασφαλίσει, μαθηματικά, τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή για πέμπτη φορά τα έξι τελευταία χρόνια.

Ο Χόρχε Λορένθο δεν κατάφερε να είναι 100% έτοιμος, μετά τον τραυματισμό στο πόδι στη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών και αποφάσισε τελικά να αποσυρθεί από τον αγώνα.

Μάρκεθ, Ντοβιτσιόζο και Ρόσι ξεκίνησαν στην πρώτη τριάδα, με τον Ρόσι, λίγο αργότερα, να βρίσκεται στη πρώτη θέση και τον Ντοβιτσιόζο να αφήνει τρίτο τον Μάρκεθ. Ο Ρόσι πάντως δεν έμεινε στην κορυφή για πολύ, καθώς ο Ντοβιτσιόζο πέρασε μπροστά, πιεζόμενος πάντως αρκετά από τον δεύτερο Μάρκεθ. Αυτή η μονομαχία των δύο συνεχίστηκε σχεδόν μέχρι το τέλος του αγώνα, καθώς εναλλάσσονταν διαδοχικά στην κορυφή!

Αυτός ο αγώνας για γερά νεύρα συνεχίστηκε μέχρι τον τελευταίο γύρο, με τον Μάρκεθ να τερματίζει πρώτος και να χαρίζει τη νίκη στη Honda μόλις για μερικά δέκατα του δευτερολέπτου και τους δύο να οδηγούν στα όρια της πρόσφυσης!

Δείτε στη φωτογραφία την κατάταξη του αγώνα στην Ταϊλάνδη.

Βαθμολογία αναβατών
1. Μαρκ Μάρκεθ 271
2. Αντρέα Ντοβιτσιόζο 194
3. Βαλεντίνο Ρόσι 172
4. Μάβερικ Βινιάλες 146
5. Χόρχε Λορένθο 130

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button