Άλλα αθλήματαΜαχητικά αθλήματα

Αν έχεις παλέψει με αρκούδα, τι να σου πει κι ο ΜακΓκρέγκορ(vid)

Mια ρεβάνς κόντρα στον Ιρλανδό, στην καρδιά της Μόσχας, είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί…

ίθισται κάθε δημοφιλή παλαιστή ή αθλητή πολεμικών τεχνών με καταγωγή από δημοκρατία της πρώην Σοβιετικής Ένωσης να τον ακολουθεί κάποια ιστορία που τον θέλει κάποτε να τα έχει βάλει με αρκούδα. Στις εννιά από τις δέκα περιπτώσεις ένας τέτοιος ισχυρισμός αποδεικνύεται ένας απλός αστικός μύθος. Η δέκατη περίπτωση είναι εκείνη του Χαμπίμπ Νουρμαγκομέντοφ, του 30χρονου πρωταθλητή του UFC που δεν έχει μόνο τη ζώνη του πρωταθλητή στη συλλογή του, αλλά και υπέροχα βιντεάκια που τον δείχνουν να… προπονείται με… χαριτωμένες αρκούδες πριν αποφασίσει να μπει στα ρινγκ και να αρχίσει να νικά τον… κάθε ΜακΓκρέγκορ που βρίσκει μπροστά του.

Αήττητος

Τα ξημερώματα της Κυριακής ο Χαμπίμπ είδε το ρεκόρ του να διευρύνεται στο εντυπωσιακό 27-0. Ακόμη πιο σημαντικό και από το αήττητο σερί του ήταν το γεγονός ότι η συγκεκριμένη νίκη του εξασφάλισε μια επιτυχημένη υπεράσπιση του τίτλου του στην κατηγορία lightweight. Και πιθανότατα πάνω από όλα αυτά, το κερασάκι στην κορυφή της τούρτας, είναι το ότι μπροστά στα μάτια εκατομμυρίων τηλεθεατών σε όλο τον κόσμο, αυτή η επικράτηση ήρθε επί του Κόνορ ΜαγΓκρέγκορ, του ανθρώπου που μέχρι πρόσφατα (και ανεξάρτητα από τίτλους) υπήρξε η προσωποποίηση του ίδιου του σπορ.

Ό,τι όμως κέρδισε μέσα στο ρινγκ ο γεννημένος στο αυτόνομο Νταγκεσταν μαχητής, κινδυνεύει να το χάσει στα χαρτιά, αν ο οργανισμός αποφασίσει να τον τιμωρήσει παραδειγματικά για το ξέσπασμά του μετά το τέλος του αγώνα, όταν και βγήκε από το κλουβί κι άρχισε να κυνηγά μέλη της ομάδας του Ιρλανδού αντιπάλου του.

Αν έχεις παλέψει με αρκούδα, τι να σου πει κι ο ΜακΓκρέγκορ

Αρκούδες

Στο παρελθόν αυτά που έβγαιναν από τα κλουβιά τους ήταν αρκουδάκια, τα οποία υπήρξαν τα πρώτα εμπόδια στο δρόμο του προς τη δόξα. Εκείνη την περίοδο ο πατέρας του είχε μετατρέψει ένα διώροφο κτήριο σε γυμναστήριο και προσπαθούσε να μυήσει τα παιδιά της γειτονιές στην πάλη και τις πολεμικές τέχνες, των οποίων τα μυστικά γνώριζε καλά. Άλλωστε και ο ίδιος υπήρξε επιτυχημένος αθλητής και βετεράνος του στρατού, έχοντας γνώσεις πάνω σε πολλές διαφορετικές τεχνικές, συμπεριλαμβανομένης της πάλης, του τζούντο αλλά και σάμπο, του ιδιαίτερου στυλ αυτοάμυνας του ρωσικού στρατού.

Μεγαλώνοντας σε ένα τέτοιο περιβάλλον, ο Χαμπίμπ δεν θα μπορούσε παρά να ασχοληθεί κι εκείνος με τα μαχητικά σπορ, δείχνοντας από μικρός το ταλέντο του. Έστω κι αν οι πρώτοι αντίπαλοί του δεν ήταν και οι πλέον συνηθισμένοι.

Από την ηλικία των 9 -μόλις- ετών, παιχνίδι και προπόνηση έγιναν ένα και ο Χαμπίμπ παλεύοντας με αρκούδες, ξεκίνησε να περπατά στον δρόμο που τον οδήγησε στην κορυφή του κόσμου.

MMA και UFC

Η πρώτη επίσημη γνωριμία του Χαμπίμπ με το ΜΜΑ ήρθε το 2008 όταν και νίκησε σε ένα τουρνουά στο Κίεβο. Ακολούθησαν άλλες 15 κι όταν το ρεκόρ του έφτασε στο εντυπωσιακό 16-0, το UFC πήρε χαμπάρι πως αυτός ο τύπος δεν είχε καμία δουλειά να μπλέκει με street fights στη Μόσχα ούτε να χάνει τον χρόνο του απέναντι σε μαχητές πολύ κάτω του επιπέδου του. Κι έτσι ήρθε η πολυπόθητη πρόσκληση για την κεντρική σκηνή, η οποία αποδείχθηκε πολύ ταιριαστή στην εκρηκτική προσωπικότητα και τις ιδιαίτερες ικανότητες του Νουρμαγκομέντοφ.

Μετά από μόλις 5 παρουσίες και ισάριθμες νίκες στο UFC, ο γνωστός Ντάνα Γουάιτ προφητικά είχε πει: «Αυτό το παιδί είναι απίστευτο. Θα κάνουμε σπουδαία πράγματα μαζί στο μέλλον». Χρειάστηκε να περάσουν ελάχιστα χρόνια για να αποδειχθεί… Νοστράδαμος στις προβλέψεις του.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button