FeaturedΓνώμεςΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Στα μάτια του κόσμου της… έχασε

Δεν είναι που δεν πήρε τον “τελικό”, δεν είναι που διανύουμε την 6η αγωνιστική και η Λαμία έχει 3 βαθμούς, δεν είναι – καν – που δεν έχει έρθει ακόμα το τρίποντο. Είναι ότι η ομάδα δεν προχώρησε. Δεν καλυτέρευσε τίποτα, αλλά χειροτέρευσε.

Από την αρχή. Ο χρόνος πέρασε, ο Τεννές μας άφησε, η πρώτη διακοπή των εθνικών ομάδων έγινε και ο αγώνας στο Περιστέρι μας έδειξε δυο-τρία πράγματα που θα αρχίζαμε να βλέπουμε. Ελπιδοφόρα. Αλλαγή νοοτροπίας, πιο επιθετική στρατηγική, πρωτοβουλίες στον τρόπο παιχνιδιού. Λογικά, για τις δυνατότητες πράγματα. Αυτό ζήτησε κι η εξέδρα εξάλλου. Όλοι χαρούμενοι. Σάρκα και οστά στο Αγρίνιο με τον πρώτο βαθμό και ξεκινάς να σκέφτεσαι αλλιώς, βλέποντας τα πάντα διαφορετικά και κυρίως μια άλλη εντελώς Λαμία.

Στόχος και σημείο αναφοράς στις τάξεις του ποδοσφαιρικού τιμ, οι δυο εντός αγώνες με Ξάνθη και ΟΦΗ. Εκεί που κουμάντο θα κάνει η Λαμία, με σύνθημα “τώρα ελάτε στην έδρα μας”, εκεί που θα δείξει ότι ένα κακό ξεκίνημα ήταν όλα που συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Εκεί που θα αναγεννηθεί. Και ξαφνικά… σκοτάδι.

Το κεφάλαιο Ξάνθη εξελίχθηκε όπως εξελίχθηκε και ήρθε ο ΟΦΗ για να παίξουμε πρόωρο “τελικό”, εννοώντας πως ήρθε η ώρα να πάρει η Λαμία την νίκη που θέλει για να ανεβάσει ψυχολογία και να συνεχίσει το πρωτάθλημα με τους Κρητικούς, τον Απόλλωνα Σμύρνης και τον Λεβαδειακό από κάτω, έχοντας περισσότερες νοητικές δυνάμεις. Κι όχι για να παραμείνει στην κατηγορία ή να πέσει.

Όλο αυτό το happy story, όλη η ομάδα – και κυριολεκτώ όλη – το πέταξε στα σκουπίδια. Ούτε οι ποδοσφαιριστές, ούτε το τιμ δεν ήταν έτοιμοι και προετοιμασμένοι για αυτό το οριακό παιχνίδι. Αντιθέτως, ο ΟΦΗ, που βαθμολογικά ήταν πιο “πληγωμένος” και έπαιζε μακριά από την Κρήτη ήταν καλύτερα. Τακτικές αστοχίες από τον πάγκο, παίκτες δίχως κίνητρο και συναίσθηση της κατάστασης, κλίμα… χαλαρότητας. Συνοψίζοντας, η χειρότερη εμφάνιση των “κυανόλευκων” στην παρουσία τους στην Σούπερ Λιγκ. Αυτό “πόνεσε” την κερκίδα. Η μη προσπάθεια, η μη βελτίωση, το φως που δεν φαίνεται στο τέλος του τούνελ και η αδιαφορία των άμεσα εμπλεκόμενων για τον σύλλογο, που τόσο θέλει να βλέπει η Στερεά Ελλάδα.

Ανώφελο να επικεντρωθεί κανείς σε ορισμένα πρόσωπα ίσως και επικίνδυνο λόγω της πραγματικά δύσκολης πορείας που θα διανύσει η ομάδα. Εξάλλου, το γήπεδο είχε αρκετό κόσμο και όσοι βρέθηκαν σε αυτό έκριναν ορισμένα πράγματα κι ορισμένα πρόσωπα. Καταλάβαινες κατά την διάρκεια της αναμέτρησης ότι η Λαμία χάνει, ακόμα κι όταν το σκορ ήταν στο 0-0. Μόνο ο ενθουσιασμός της ισοφάρισης τους ξεγέλασε προσωρινά. Στο τέλος κανείς δεν ήταν αισιόδοξος και κανείς δεν ήθελε να μιλήσει ούτε στον διπλανό του. Δύσκολα πράγματα αυτά για ανθρώπους που περιμένουν το Σαββατοκύριακο να δουν την ομάδα τους, να διασκεδάσουν πρώτα και μετά να πανηγυρίσουν. Δύσκολη και η προσέλευση στον επόμενο εντός έδρας.

Η βαθμολογία πλέον γράφει 13ος, ισόβαθμος με τον Λεβαδειακό. Ξεγελάει. Διότι ισοβαθμεί με την Λιβαδειά, είναι στον πόντο από τον ΟΦΗ και έχασε την ευκαιρία να ξεφύγει και από τους δυο τους. Τώρα υπάρχει η Λάρισα εκτός και στην συνέχεια ο Λεβαδειακός εντός. Μετά… το χάος! Ένας αγώνας μένει με τον ουραγό μέχρι την “τούμπα” του πρωταθλήματος. Με γνώμονα τις έως τώρα εμφανίσεις; Φόβος.

Τόσα και τόσα έγιναν μέσα σε δυο μήνες στην ομάδα της Φθιώτιδας. Παρόλα αυτά εκτός από το πρώιμο της εποχής στο ίδιο καζάνι “βράζουν” και οι ανταγωνιστές. Το “τίποτα δεν τελείωσε” είναι κυριολεκτικό. Σημαντική ευκαιρία, ναι χάθηκε. Ανασύνταξη ενόψει της δεύτερης διακοπής των εθνικών ομάδων, αλλαγή στάσης και πραγμάτων για να δουμε βασικά πράγματα να συμβαίνουν στο χορτάρι και να κερδηθεί και πάλι ο κόσμος…

Υ.Γ.: Σημαντική η προσθήκη Καζναφέρη στην ομάδα, όχι για τον λόγο ότι αφήνει απίθανα αποτελέσματα στις ομάδες που έχει υπηρετήσει αλλά για τον λόγο ότι κανείς, μα ΚΑΝΕΙΣ, Λαμιώτης δεν έχει την γνώση να αναλάβει αυτό το ποστ. Η θέση αυτή μέχρι τώρα ήταν ορφανή στον ΠΑΣ, όπως κι άλλες που τις κάλυπταν κατά καιρούς – με συγχωρείται για την έκφραση – ανίδεοι. Το θέμα όμως είναι άλλο. Η κίνηση Καζναφέρη άργησε. Κι άργησε ένα χρόνο τώρα. Πλέον κάποια πράγματα έχουν πάρει έναν δρόμο, χωρίς επιστροφή.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button