Άλλα αθλήματα

Τρίτος σκόρερ στην ιστορία της Κύμης ο Τουτζιαράκης

Ο Σταύρος Τουτζιαράκης επέστρεψε στη Κύμη με… εμφατικό τρόπο και κατέγραψε ένα σπουδαίο ρεκόρ στο ματς με τον Πανιώνιο.

Όπως αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

«Μετά από μία σεζόν στον Προμηθέα, ο Σταύρος Τουτζιαράκης επέστρεψε στην Κύμη με τέσσερα διαφορετικά ατομικά επιτεύγματα. Σημαντικότερο όλων το ότι έγινε ο 3ος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας στην Betshop Basket League με τους εννιά πόντους που σημείωσε στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο.

Ο έμπειρος σέντερ έφτασε τους 266 πόντους με τη φανέλα της Κύμης στην κατηγορία κι “έπιασε” τον Κάμερον Τζόουνς που αγωνίστηκε στην ομάδα της Εύβοιας στην περσινή σεζόν.

Ακόμη σήμερα ο Τουτζιαράκης…

*Με την 25η εμφάνιση του με την Κύμη στο Πρωτάθλημα έφτασε στην 5η θέση της σχετικής λίστας τους Σλάβεν Τσούπκοβιτς, Δημήτρη Σταμάτη, Γκάρι ΜακΓκί και Κάμερον Τζόουνς.

*Με τα πέντε ριμπάουντ που είχε στο ματς της Νέας Σμύρνης, ξεπέρασε τα 400 στην καριέρα του στην Betshop Basket League.

*Είχε μία τάπα και με αυτήν έγινε ο 4ος παίκτης στην τριετή ιστορία της Κύμης στην κατηγορία που φτάνει σε διψήφιο αριθμό μετά τους Κάιζερ, ΜακΓκί πέρσι και Όρτον πρόπερσι.

ΜΙΚΡΑ

*Η Κύμη ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση της πρεμιέρας με τους 93 πόντους της, όσους είχε χθες ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ κόντρα στον Ήφαιστο.

*Οι 34 εύστοχες βολές του Πανιωνίου είναι η μεγαλύτερη επίδοση των τελευταίων 2,5 χρόνων για την Betshop Basket League. Η προηγούμενη μεγαλύτερη ήταν εκείνη του Ολυμπιακού στο εκτός έδρας παιχνίδι της 13ης Μαρτίου 2016 κόντρα στην ΑΕΚ, όταν πήρε 36 πόντους από τη γραμμή του φάουλ.

34 εύστοχες βολές είχαν οι “κυανέρυθροι” στις 19 Οκτωβρίου 2013 στο εντός έδρας παιχνίδι με τα Τρίκαλα BC Aries.

*Σε ένα παιχνίδι αυτής της έντασης τα 10 λάθη στα οποία έμειναν και οι δύο ομάδες είναι ασφαλώς πολύ μικρός αριθμός. Ο μικρότερος μάλιστα της πρεμιέρας, μαζί με εκείνους του Λαυρίου Aegean Cargo και του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ.

*Ο Πανιώνιος ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός στο transition σημειώνοντας 19 πόντους έναντι μόλις έξι της Κύμης. Η επίδοση του μάλιστα ήταν η καλύτερη της αγωνιστικής αφού 18 είχε χθες ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ.

Στον αντίποδα όμως πήρε μόνο τέσσερις πόντους από επιθετικά ριμπάουντ που είναι η μικρότερη επίδοση της πρεμιέρας

*Οι κυανέρυθροι εξακολουθούν να αγνοούν τη νίκη ως γηπεδούχοι σε ματς πρεμιέρας της Betshop Basket League από τη σεζόν 2005-06 όταν είχαν επιβληθεί του Ηρακλή με 85-75. Η σημερινή ήταν η τρίτη διαδοχική ήττα τους μετά από εκείνες των σεζόν 2010-11 (Πανιώνιος-Μαρούσι 63-72) και 2014-15 (Πανιώνιος-Κολοσσός 76-92).

*Διπλό ρεκόρ καριέρας σημείωσε ο Νίκος Δίπλαρος με τους 15 πόντους και τις επτά ασίστ του. Οι προηγούμενες καλύτερες επιδόσεις του ήταν οι 12 πόντοι και οι τρεις ασίστ του περσινού εντός έδρας παιχνιδιού με τον Κόροιβο, ενώ τρεις ασίστ είχε και στο ματς της Ρόδου».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button