Άλλα αθλήματα

Πάει Μόσχα ο Παπανικολάου

Αυξήθηκαν οι πιθανότητες να αγωνιστεί απέναντι στην Κίμκι, στη Μόσχα, ο Κώστας Παπανικολάου για την πρεμιέρα των αγωνιστικών υποχρεώσεων του Ολυμπιακού στη Euroleague την Παρασκευή (12/10, 20:00).

Ο διεθνής φόργουορντ έβγαλε μέρος της ομαδικής προπόνησης την Τετάρτη (10/10), τελευταίας στην Ελλάδα και θα ταξιδέψει στη ρωσική πρωτεύουσα, με την αναχώρηση της «ερυθρόλευκης» αποστολής να είναι προγραμματισμένη για το πρωί της Πέμπτης (11/10). Με 13 παίκτες θα ταξιδέψει στη Μόσχα ο Ολυμπιακός, αφού η συμμετοχή του 28χρονου φόργουορντ θα κριθεί επί ρωσικού εδάφους, μετά την προπόνηση του Ολυμπιακού την προηγούμενη του αγώνα κόντρα στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο Παπανικολάου αντιμετωπίζει πρόβλημα στο ισχίο (οστικό οίδημα) από τις 20 Σεπτεμβρίου.

Ενθουσιασμένος για την έναρξη της σεζόν στη Euroleague δήλωσε ο Αξέλ Τουπάν, μετά την προπόνηση στο ΣΕΦ, τονίζοντας πως μπορεί να αποτελεί πλεονέκτημα το γεγονός πως η πρεμιέρα διεξάγεται μακριά από το ΣΕΦ. «Είναι το πρώτο παιχνίδι μας στη Euroleague και είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι. Έχουμε προετοιμαστεί καλά. Έχουμε κάνει καλή προετοιμασία, οπότε αυτό είναι καλό. Είμαστε ενθουσιασμένοι και δεν βλέπουμε την ώρα να πάμε εκεί», δήλωσε αρχικά ο Αξέλ Τουπάν. Για το αν είναι αρνητικό που ξεκινά ο Ολυμπιακός με αγώνα εκτός έδρας, ο Τουπάν απάντησε: «Δεν υπάρχει κάποια διαφορά. Ίσως είναι καλύτερα που ξεκινάμε εκτός έδρας. Γιατί, οι ομάδες δεν είναι ακόμη έτοιμες. Δεν υπάρχει κάποιο αβαντάζ ή κάτι άλλο, οπότε είναι καλύτερο». Για τον… φρενήρη ρυθμό που ζητά ο τεχνικός της ομάδας του Πειραιά, Ντέιβιντ Μπλατ, από τους παίκτες του στο παρκέ, ο Τουπάν εξήγησε: «Είναι πολύ εύκολο να προσαρμοστείς στη φιλοσοφία του Ντέιβιντ Μπλατ. Είναι όνειρο για κάθε παίκτη να παίζει σε γρήγορο ρυθμό, οπότε είναι καλύτερα για όλους μας. Έτσι, εμείς θα πρέπει σε κάθε παιχνίδι να βελτιωνόμαστε και να γινόμαστε καλύτεροι».

Ο Ντέιβιντ Μπλατ γνωρίζει καλά αρκετούς παίκτες της Κίμκι γνωρίζει καλά, καθώς τους είχε στην εθνική Ρωσίας κατά το διάστημα που διατέλεσε Ομοσπονδιακός τεχνικός.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button