ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

“Σκότωσε” τη Λαμία ο Βόλος!

Χωρίς φαντασία στο παιχνίδι του και χωρίς ουσιαστικές λύσεις από τον πάγκο, ο ΠΑΣ Λαμία γνώρισε την ήττα από τον Βόλο.

Ο Βόλος ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της «ουράς», σε ένα από τα σημαντικότερα ματς της πρεμιέρας του β’ γύρου της Super League. Στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής, η ομάδα του Άνχελ Λόπεθ νίκησε 2-1 εκτός έδρας τη Λαμία -στο άδειο «Αθ. Διάκος» και έφτασε τους 14 βαθμούς για να ξεφύγει έτσι από τη ζώνη του υποβιβασμού, φτάνοντας πια στο μέσο του βαθμολογικού πίνακα. Την ίδια ώρα, η Λαμία του Λεωνίδα Βόλου, μετά τον εξαιρετικό πρώτο γύρο, έχασε μια σπουδαία ευκαιρία να πατήσει για πρώτη φορά την 6άδα της βαθμολογίας.

Ο Χουάν Μανουέλ Γκαρσία με πολύ ωραία κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο 56′, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 71′ με την κοντινή προβολή του Καρλίτος και στο 80′, ο Μαξιμιλιάνο Κόμπα με υπέροχο σουτ εντός περιοχής ήταν αυτός που πέτυχε το γκολ της νίκης για την ομάδα της Μαγνησίας. Κοινός πρωταγωνιστής και στις δύο φάσεις για τους νικητές, ο Νικολάι Άλχο με τις ισάριθμες έξοχες ασίστ, η πρώτη με σέντρα από τα δεξιά και η δεύτερη με τακουνάκι-στρώσιμο.

Το ματς

Το πρώτο μέρος κύλησε χωρίς καλό ρυθμό και πολλές ευκαιρίες. Τα δυνατά μαρκαρίσματα στη μεσαία γραμμή ήταν κυρίαρχα. Στο 10ο λεπτό ο Μωραΐτης μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, έκανε το σουτ από δύσκολη γωνία, ο Κοσέλεφ έδιωξε σε κόρνερ με το πόδι.

Στο 42ο λεπτό η Λαμία απείλησε με την πλευρά της. Ο Τόσιτς εκτέλεσε απευθείας, ο τερματοφύλακας του Βόλου τινάχθηκε και απέκρουσε. Έτσι, το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε στο 0-0.

Η Λαμία θέλησε να μπει δυνατά στο δεύτερο μέρος και απείλησε με κεφαλιά του Τζανετόπουλου στο 51′. Ωστόσο οι Θεσσαλοί πάτησαν γκάζι. Στο 54′ ο Μύγας βρήκε χώρο, σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Κοσέλεφ. Δύο λεπτά αργότερα ήρθε και το γκολ. Ο Άλχο έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Γκαρσία πήρε την καρφωτή κεφαλιά και άνοιξε το σκορ.

Η Λαμία προσπάθησε να βρει απάντηση και την βρήκε σο 71ο λεπτό. Ο Σιμόν έκανε το γέμισμα στην περιοχή, ο Καρλίτος κατάφερε να προλάβει τον Σιέλη και η μπάλα πέρασε την γραμμή για το 1-1. Το γκολ μάλιστα επικυρώθηκε μετά από εξέταση στο VAR για περίπου τέσσερα λεπτά.

Ο Βόλος πήρε ξανά προβάδισμα. Ο Κόμπα με σουτ με το κουντεπιέ μέσα στην περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με τη βοήθεια κιόλας του δοκαριού. Μέχρι και το τέλος του παιχνιδιού οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να δώσουν εκ νέου μία απάντηση, είχαν ευκαιρίες, αλλά οι Θεσσαλοί διατήρησαν το προβάδισμα έως το φινάλε.

ΛΑΜΙΑ: Κοσέλεφ, Σιμόν, Παπαδόπουλος, Τζανετόπουλος, Σίντκλεϊ, Τζανδάρης, Σαντάνα, Τόσιτς, Σλίβκα, Τσιλούλης, Καρλίτος

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Κόστιτς, Μύγας, Καλογερόπουλος, Σιέλης, Ασλανίδης, Άλχο, Τσοκάνης, Γκλάβτσιτς, Κόμπα, Γκαρσία, Μωραΐτης.

Διαβάστε επίσης

Back to top button