Άλλα αθλήματα

«Χάλκινη» η Σακελλαρίδου σε μικτό ομαδικό αγώνα γυμναστικής

Μια καινοτομία της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων, που διεξάγονται στο Μπουένος Αϊρες, έφερε το χάλκινο μετάλλιο στην Αντωνία Σακελλαρίδου.

Οι διοργανωτές είχαν την πρωτότυπη ιδέα να χωρίσουν όλους τους αθλητές της γυμναστικής σε 12 μικτές ομάδες, ανεξαρτήτως εθνικότητας, φύλου και επιμέρους αθλήματος.

Καθεμιά από τις μικτές ομάδες πήρε το όνομα μίας προσωπικότητας της γυμναστικής και η κατάταξη προέκυψε σύμφωνα με τα αποτελέσματα των 13 αθλητών-μελών της κάθε ομάδας στους προκριματικούς των διάφορων αγωνισμάτων.

Η 16χρονη Ελληνίδα αθλήτρια του τραμπολίνο εντάχθηκε στην ομάδα «Οκσάνα Τσουσοβίτινα», η οποία πήρε την 3η θέση με 352 βαθμούς ποινής.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η ομάδα «Σιμόν Μπάιλς» με 293 βαθμούς ποινής και το ασημένιο η ομάδα «Μαξ Γουίτλοκ» με 349 βαθμούς ποινής.

Υπενθυμίζεται πως στο απλό του τραμπολίνο η Σακελλαρίδου είχε πάρει την 9η θέση.

Από εκεί και πέρα, η Ελληνίδα εκπρόσωπος της ρυθμικής, Ιωάννα Μαγοπούλου, ήταν στην ομάδα «Νάντια Κομανέτσι», που κατέλαβε την 9η θέση με 410 βαθμούς ποινής, ενώ η πρωταθλήτρια της ενόργανης, Ελβίρα Κατσάλη, ήταν μέλος της ομάδας «Γεβγκένι Μαρτσένκο», που πήρε την 10η θέση με 430 βαθμούς ποινής.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button